Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.01.2012 00:03


A A

TĂCEREA AUTORITĂȚILOR HRĂNEȘTE "CARACATIȚA DINU"

TĂCEREA AUTORITĂȚILOR HRĂNEȘTE

Din episoadele trecute: ❚ Vânzarea unor societăți falimentare către arabi, tranzacții cu firme fantomă și țepe de milioane de euro – toate acestea se leagă de numele ȘEFULUI POLIȚIEI COMUNITARE, col. (r) Dinu Gheorghe, și de al fiului său, Dinu Bogdan-Florin, fost candidat PDL pentru Camera Deputaților în 2008 ❚ Șeful Poliției Comunitare Târgoviște, col. (r) Dinu Gheorghe, și fiul său, Dinu Bogdan-Florin, sunt implicați într-o rețea de escroci de anvergură națională, care au dat tunuri de milioane de euro, păgubind statul român, dar și mai multe firme de leasing, în cel puțin 4 județe ❚ Col. (r) Dinu Gheorghe este protejatul liderilor PDL din Dâmbovița, iar Poliția Comunitară, instituție publică, a devenit garda personală a primarului PDL Gabriel Boriga și a președintelui PDL și al CJ Dâmbovița Florin Popescu ❚ Caracatița „Dinu” are tentacule… politice: Dinu Bogdan-Florin, fiul lui Dinu Gheorghe, șeful Poliției Comunitare Târgoviște, „capul escrocheriilor”, a fost candidat PDL la Camera Deputaților în 2008

 

 

citiți și

episodul I: "CARACATIȚA DINU" A DAT ȚEPE DE 14 MILIOANE DE EURO

episodul al II-lea: "CARACATIȚA DINU" A VÂNDUT FIRME FALIMENTARE LA ARABI

episodul al III-lea: Rețeta țepelor cu firme-fantomă ale "Caracatiței Dinu"

episodul al IV-lea: O NOUĂ FILIERĂ ARABĂ A "CARACATIȚEI DINU": SERIALUL "CONCEPT COMVEST SRL"

episodul al V-lea: PDL APĂRĂ "CARACATIȚA DINU" 

episodul al VI-lea: TĂCEREA AUTORITĂȚILOR HRĂNEȘTE "CARACATIȚA DINU"

episodul al VII-lea: „CARACATIȚA DINU”, ÎNDOPATĂ CU BANI PUBLICI

 

Astăzi se face o săptămână de când am pornit maratonul anchetelor despre „Caracatița Dinu”. Nici pomeneală de vreo reacție din partea autorităților locale! Au trimis Dinu Gheorghe ori fiul său, Dinu Bogdan-Florin, vreo dezmințire sau vreun drept la replică? Nici vorbă! A ieșit la rampă Nașul Florin Popescu, președintele CJ Dâmbovița, ca să anunțe că PDL Dâmbovița se delimitează de imaginea fostului său candidat la parlamentarele din 2008, Dinu Bogdan-Florin? Nu, Doamne ferește! A organizat Finul Boriga, primarul Târgoviștei, vreo conferință de presă în care să anunțe demiterea col. (r) Dinu Gheorghe din funcția de director executiv al Poliției Locale și deferirea acestuia justiției? Nici pomeneală! S-a arătat cumva prefectul Iancu Caracota în fața opiniei publice ca să ceară organelor abilitate să culeagă toate informațiile posibile despre țepele de milioane de euro date de firmele șefului Poliției Locale Târgoviște, Dinu Gheorghe, și ale băiatului acestuia, Dinu Bogdan-Florin? Da de unde!

 

Președintele PDL Dâmbovița, Florin Popescu, și președintele PDL Târgoviște, Gabriel Boriga (naș și fin), apără și hrănesc din bani publici „Caracatița Dinu”: tatăl - Dinu Gheorghe - șeful Poliției Comunitare Târgoviște și fiul - Dinu Bogdan-Florin, fost candidat PDL pentru Camera Deputaților

 

Dacă n-aș ști, aș putea jura că au fugit din țară cu toții! Însă chiar și de acolo ar fi putut da un semn cât de mic, o replică de bun-simț măcar, având în vedere că ziarul nostru este citit și pe internet în toată lumea. Aș! Nici un semn de viață! Reacții puternice au venit însă chiar din partea cetățenilor, adunați în centrul Târgoviștei pentru a protesta față de regimul criminal portocaliu și pentru a cere la pachet demisiile ciocoilor care au acaparat funcțiile publice în interes personal. Și ce să vezi, surpriză mare! Printre sloganurile preferate ale protestatarilor s-au numărat „Jos mafia din Poliția Locală!” și „Jos Poliția Politică!”. De la o distanță sigură, aflat în întuneric și tot timpul flancat de polițiști, Dinu Gheorghe a privit și el aceste proteste, îmbrăcat sport și cu șapcă pe ochi.

 

Este evident însă că nici anchetele noastre și nici strigătele de disperare ale oamenilor ieșiți în stradă nu l-au impresionat pe șeful Poliției Locale Târgoviște și nu l-au determinat să-și depună demisia, cel puțin până la clarificarea tuturor acuzațiilor. Și încep să înțeleg de ce. Este chiar evident! Păi cum să fie eliberat din funcție Dinu Gheorghe, șeful Poliției Locale Târgoviște, când el este extrem de folositor actualei puteri PDL și, la schimb, este răsplătit cu multă generozitate din bugetul public?

 

AMERO BUSINESS GROUP SRL

– unul dintre tentaculele „Caracatiței Dinu” -

zero (0) salariați,

97 miliarde cifră de afaceri,

9 miliarde profit net

 

Firma SC AMERO BUSINESSS GROUP SRL a fost identificată de Garda Financiară Buzău ca fiind un fel de firmă-umbrelă pentru toate celelalte societăți țepare ale rețelei care au escrocat statul român și mai multe firme private din 4 județe cu vreo 14 milioane de euro. Istoricul țepelor acestei firme este unul scurt și concis, dacă se poate spune așa. A fost înființată în februarie 2008 de Adina Iuliana Rădulescu (pe care o cunoașteți din celelalte episoade ale anchetei sub numele de Suditu) și de Mirela Popa. La numai câteva zile, toate acțiunile îi sunt cedate Adinei Rădulescu, care între timp devite Suditu, iar în luna noiembrie a aceluiași an cedează societatea lui Dinu Bogdan-Florin (95%) și lui Dinu Gheorghe (5%).

 

Cu ZERO salariați în 2008, tentaculul SC AMERO BUSINESS GROUP SRL al „Caracatiței Dinu” a făcut o cifră de afaceri de aproape 97 MILIARDE lei vechi și un profit net de 9 MILIARDE lei vechi

 

În anul 2008, firma a înregistrat, cu 0 (zero) salariați, o cifră de afaceri de aproape 97 MILIARDE LEI VECHI, cu un profit NET de peste 9 MILIARDE LEI VECHI! Vă puteți imagina că vorbim despre astfel de sume amețitoare în cazul unei firme abia înființate și cu 0 (zero) salariați? Doar că în anul 2009, datele financiare ale firmei au devenit dramatice: AMERO BUSINESS GROUP SRL a avut o cifră de afaceri cât numărul salariaților (zero!), iar pierderea netă a fost de peste 12 miliarde lei vechi.

 

Gașca Dinu-Suditu-Popa a fost dată în judecată

 

În mod evident firma a intrat în colaps, lucru confirmat și de procesele care au început să curgă șuvoi și au dus la intrarea firmei în insolvență și apoi în faliment. SC AMERO BUSINESS GROUP SRL s-a judecat prin tot Bucureștiul și chiar și prin împrejurimi, având procese la Judecătoriile nr. 3, nr. 5 și Buftea, ultima fiind din Ilfov. Creditorii, Fortis Lease IFN SA și Afin Leasing IFN SA, au urmărit societatea până în pânzele albe iar procesele s-au întins până în zilele noastre, având următoarele termene prin luna februarie a.c. Ceea ce am remarcat este că una dintre societățile creditoare și-a luat inima în dinți și s-a luat la trântă cu „caracatița Dinu”.

 

Multe societăți de leasing nu și-au putut recupera pagubele pentru că firmele „Caracatiței Dinu” s-au topit în faliment, în insolvență sau în vânzări pe mâna arabilor. SC Fortis Lease IFN SA s-a decis însă să-i dea în judecată și pe reprezentanții firmei pentru a-și recupera prejudiciul de la aceștia

 

Societatea Fortis Lease IFN SA i-a dat în judecată, la pachet, pe toți cei implicați în firma țepară SC AMERO BUSINESS GROUP SRL. Astfel, în dosarul 16349/3/2010 a1 din 22.04.2011 înregistrat la Tribunalul București, firma de leasing păgubită i-a reclamat pe Dinu Gheorghe, Dinu Bogdan-Florin, Adina Iuliana Suditu și Mirela Popa. Obiectul cauzei este „angajarea răspunderii conform art. 138 din Legea 85/2006”, iar următorul termen este pe 14 februarie 2012. Nu uitați, firma SC AMERO BUSINESS GROUP SRL a fost inclusă de comisarii Gărzii Financiare Buzău în grupul de societăți care au dat tunuri de 14 milioane de euro în cel puțin 4 județe ale țării.

 

În declarațiile de avere și de interese

ale lui Dinu Gheorghe

nu apar decât 2 firme

 

Dacă ar fi să luăm urma tuturor firmelor și proceselor în care este implicată „Caracatița Dinu”, nu ne-ar mai ajunge paginile acestui cotidian. Escrocheriile cuprind extrem de multe firme care și-au schimbat de 2-3 ori numele, adresele, acționarii și sunt implicate în procese prin toată țara. Autoritățile au depus un efort asiduu pentru a curăța „jeturile de cerneală” cu care „Caracatița Dinu” a încercat să-și ascundă urmele, aceasta apelând chiar și la cesionarea mai multor pachete de acțiuni unor cetățeni arabi. Așadar nu poate fi de mirare faptul că Dinu Gheorghe nu și-a trecut nici una dintre firmele-problemă în declarațiile de avere.

 

Singurele firme care apar în declarațiile de avere și interese depuse de Dinu Gheorghe în anul 2009: SC BROADCAST MEDIA ENTERPRISES SRL și SC EURO COOL SRL. Pe prima o știți, este firma care deține licența postului de televiziune portocaliu „Târgoviște TV” (TTV) și este venită în „portofoliul” lui Dinu Gheorghe tot pe filiera Suditu Florin de la care „Caracatița Dinu” a mai preluat niște societăți pe care ulterior le-a falimentat și apoi le-a pierdut urma pe mâna unor cetățeni arabi.

 

Cealaltă, SC EURO COOL SRL, e de pe plaiuri îndepărtate și are și ea hramul ei. Firma este din Petroșani, județul Hunedoara (!) și și-a schimbat acționariatul de 5 ori în anul 2006! Ultima mișcare a fost cedarea tuturor acțiunilor… lui Dinu Gheorghe! Târgovișteanul a preluat firma hunedoreană cu toate datoriile, însumând peste 10 miliarde lei vechi, la scurt timp după chemarea societății în judecată de către Registrul Comerțului. Astfel, când Tribunalul Hunedoara a hotărât, în 20.12.2006, dizolvarea societății SC EURO COOL SRL, ea îi aparținea în totalitate lui Dinu Gheorghe. Această firmă, împreună cu o altă societate denumită T.B. CONSULTANȚĂ & INVESTIȚII SRL (deținută de Dinu Bogdan-Florin – fiul și Dinu Gheorghe – tatăl, în cotă de 50% fiecare ) ar fi cele mai „soft” cazuri din păienjenișul afacerilor întreprinse de „Caracatița Dinu”.

 

Mâine – Episodul al VII-lea:

„CARACATIȚA DINU” A FOST ÎNDOPATĂ CU BANI PUBLICI

CHIAR DE PREȘEDINTELE CJD, FLORIN POPESCU

 

 

 

Andrei Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale