Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.01.2012 00:01

Col. (r) Dinu Gheorghe - șeful Poliției Comunitare Târgoviște - și fiul său, PDL-istul Dinu Bogdan-Florin, experți în firme-fantomă


A A

"CARACATIȚA DINU" A DAT ȚEPE DE 14 MILIOANE DE EURO


Dinu Gheorghe - tatăl || Dinu Bogdan-Florin - fiul

❚ Vânzarea unor societăți falimentare către arabi, tranzacții cu firme fantomă și țepe de milioane de euro – toate acestea se leagă de numele ȘEFULUI POLIȚIEI COMUNITARE, col. (r) Dinu Gheorghe, și de al fiului său, Dinu Bogdan-Florin, fost candidat PDL pentru Camera Deputaților în 2008 ❚ Șeful Poliției Comunitare Târgoviște, col. (r) Dinu Gheorghe, și fiul său, Dinu Bogdan-Florin sunt implicați într-o rețea de escroci de anvergură națională, care au dat tunuri de milioane de euro, păgubind statul român, dar și mai multe firme de leasing, în cel puțin 4 județe ❚ Col. (r) Dinu Gheorghe este protejatul liderilor PDL din Dâmbovița, iar Poliția Comunitară, instituție publică, a devenit garda personală a primarului PDL Gabriel Boriga și a președintelui PDL și al CJ Dâmbovița Florin Popescu ❚ Șeful Poliției Comunitare Târgoviște, col. (r) Dinu Gheorghe, declara în anul 2009 jurnaliștilor ARTPRESS, agresați chiar sub ochii săi de polițiștii comunitari, că el „nu e persoană publică” ❚ Trustul ARTPRESS solicită urgent demisia col. (r) Dinu Gheorghe din toate funcțiile publice deținute, până la finalizarea cercetărilor în privința afacerilor extrem de controversate cu diverse firme-fantomă, transmise în sistem „suveică” pentru a acoperi țepele de 14 milioane euro date statului român, precum și unor mari firme de leasing

 

 

Informațiile bombă au ieșit la lumină pornind de la o sesizare privind cazul unei mega-escrocherii din Buzău. Comisarii de la Garda Financiară din Buzău au descoperit o adevărată rețea de firme-fantomă, controlate de Dinu Bogdan-Florin și de un anume Duca Răzvan Ghenoiu. Ceea ce comisarii Gărzii Financiare Buzău nu au descoperit este că Dinu Gheorghe, șeful Poliției Comunitare Târgoviște, este și el implicat în majoritatea firmelor-fantomă alături de fiul său. De numele lui Dinu Bogdan-Florin se leagă cel puțin 13 botezări și rebotezări de societăți comerciale înregistrate la Registrul Comerțului, însă, în realitate, multe dintre denumiri sunt ale acelorași societăți, care au primit o altă identitate și au fost mutate la o altă adresă. Citiți și-i veți afla pe „nașii” afacerii care au prejudiciat statul român și câteva firme de leasing cu 14 milioane de euro.

 

Ca recompensă pentru serviciile aduse PDL-ului,
col. (r) Dinu Gheorghe a fost uns politic ca șef al Poliției Comunitare Târgoviște

 

Nașul PDL Florin Popescu a folosit Poliția Comunitară, patronată de Dinu Gheorghe,
pentru a-i alunga și agresa pe jurnaliștii ARTPRESS

 

 

Atenție, domnule președinte Florin Popescu,

să nu luați țeapă de la protejatul dumneavoastră, Dinu Gheorghe!

 

Interesant este că și firma SC BROADCAST MEDIA ENTERPRISES SRL, cea care deține licența postului „Televiziunea Târgoviște” (TTV), ar fi putut avea aceeași soartă de „suveică”, fiind preluată de la aceeași sursă ca și alte firme-fantomă deținute de Dinu Bogdan-Florin. Însă în cazul SC BROADCAST MEDIA ENTERPRISES SRL, firma a avut un punct de cotitură. Acțiunile societății, deținute de Dinu Gheorghe și Dinu Bogdan-Florin, au fost transferate doamnei Dinu Otilia (soția lui Dinu Gheorghe), respectiv doamnei Dinu Mariana-Ema (soția lui Dinu Bogdan-Florin), iar firma a căpătat licența prin care emite „Televiziunea Târgoviște” (TTV). Postul de televiziune, unde Dinu Gheorghe ocupă funcția de „director onorific” (!?), a primit finanțări la greu cu bani publici de la Consiliul Județean Dâmbovița, condus de președintele PDL Florin Popescu, într-o afacere de miliarde de lei vechi dirijate dubios pe filiere cercetate de Direcția Națională Anticorupție. Ne punem speranța că firma SC BROADCAST MEDIA ENTERPRISES SRL, alimentată masiv cu bani publici de la CJ Dâmbovița, nu va avea până la urmă soarta celorlalte firme deținute de Dinu Bogdan- Florin și Dinu Gheorghe, intrate aproape toate în faliment și nu va fi și ea vândută unor arabi, după modelul celorlalte firme ale caracatiței Dinu.

 

 

Candidatul PDL Bogdan Dinu pentru Camera Deputaților 
a fost garantat în 2008 de clanul politic Stolojan-Popescu

 

 

Garda Financiară Buzău a spart

buboiul escrocheriilor pe filiera Dinu Bogdan-Florin

 

Comisarii Gărzii Financiare Buzău probabil și-au făcut cruce când, în urma unei simple verificări, au descoperit un păienjeniș de firme-fantomă controlate de Dinu Bogdan- Florin, băiatul șefului Poliției Comunitare din Târgoviște, Dinu Gheorghe. Mai multe firme ale protejaților PDL dăduseră țepe unor societăți de leasing, prin vânzări fictive, dar și statului român, prin neplata unor taxe și impozite, prejudiciul total ridicându-se la aproape 14 milioane de euro. Escrocheriile sunt atât de mari, încât autoritățile buzoiene au comunicat că au lăsat cazul pe mâna procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

 

Țepe la vedere

Cotidianul „Opinia” din Buzău a relatat pe larg în ediția din 6 octombrie 2011 descoperirile comisarilor Gărzii Financiare. „Capii escrocheriilor par să fie doi bucureșteni, Bogdan Florin Dinu și Răzvan Duca. Potrivit datelor descoperite de reporterii Opinia la Oficiul Registrului Comerțului și pe rolul Tribunalului București, cei doi au colaborat ca asociați în majoritatea firmelor țepare, printre care New Eurodincom SRL, Comvest Construct Invest SRL, AMERO Business Group SRL, prin care au dat tunuri printr-o caracatiță cu tentacule în patru județe (Buzău, Ilfov, Dâmbovița și municipiul București, după care le-au falimentat). În dosar sunt însă implicate șapte persoane, care vor fi nevoite acum să dea explicații procurorilor DNA, unde a fost transmis procesul- verbal și dosarul de verificare întocmite de comisarii buzoieni după mai multe luni de «muncă de Sisif». Potrivit datelor furnizate de comisarul-șef Cristi Voicu, «acțiunea a început în urma unui fir descoperit după o verificare de rutină la un agent economic de pe teritoriul județului Buzău. Cu aprobarea Comisariatului General al Gărzii Financiare, verificările au fost extinse și s-a ajuns la o firmă din București, care avea ca obiect principal de activitate comercializarea de utilaje de construcții, prin mai multe firme de leasing, timp de doi ani de zile. Printr-un sistem tip «suveică», un grup de persoane fizice șiau însușit nejustificat, în perioada 2007 – 2009, milioane de euro».

Salturi «fantomă»

Așa cum au descoperit comisarii buzoieni, în perioada 2007 – 2009 firma «cheie» implicată în escrocherii, New Eurodincom SRL București, nu a înregistrat în contabilitate 13 milioane de lei, sustrăgându- se astfel de la plata TVA și a impozitului pe profit în valoare totală de 7,2 milioane de lei. În perioada aprilie 2007 – decembrie 2009, reprezentanții legali ai firmei amintite au ridicat din contul bancar, sub formă de «avans salarii», 700.000 de lei, pentru care trebuia să vireze la bugetul consolidat al statului obligații de 500.000 de lei. În perioada septembrie 2007 – martie 2008, Dinu a vândut fictiv către o firmă de leasing, diferite utilaje pentru construcții, care fie s-au dovedit a nu fi fost fabricate niciodată, fie se aflau în altă țară și nu aveau nimic de-a face cu România, fie aparțineau altor firme. În acest fel s-au încasat, prin bănci, 25 de milioane de lei, din care printr-un sistem tip «suveică», prin mai multe firme «fantomă», șapte persoane și-au însușit 12,3 milioane de lei (3,5 milioane de euro la cursul de schimb de atunci).

În loc de concluzii

Din verificările efectuate cu ajutorul băncilor în care se aflau conturile, comisarii buzoieni au descoperit că societatea verificată făcea parte dintr-un grup de firme (AMERO Business Group), prin care au fost înșelate mai multe societăți de leasing prin vânzarea fictivă a utilajelor de construcții, iar sumele rezultate din aceste «operațiuni» au fost «sustrase» printr-o firmă tip «săgeată» care avea ca obiect principal de activitate achiziția de deșeuri feroase de la persoane fizice. S-a stabilit, astfel, că în perioada 2007 – 2009, către trei firme din județul Ilfov (din Vidra), a fost dirijată suma de 33,8 milioane de lei, din care s-au retras în numerar pentru achiziția de deșeuri, 3,5 milioane de lei (aprox. 9 mil. euro la cursul de atunci), diferența reprezentând comisioanele bancare pentru tranzacții. Fiind vorba despre sume de milioane de euro, dosarul a fost transmis procurorilor DNA, în vederea continuării cercetărilor și stabilirii întregului prejudiciu”, am citat articolul „Escrocherie de 14 milioane euro, suprimată la Buzău”, apărut în ziarul „Opinia” din Buzău la data de 6 octombrie 2011.

 

Episodul al II-lea:

„Caracatița Dinu” a vândut firme falimentare unor arabi

 

Episodul al III-lea:

Rețeta țepelor cu firme-fantomă ale "Caracatiței Dinu"

 

Episodul al IV-lea:

O NOUĂ FILIERĂ ARABĂ A "CARACATIȚEI DINU":

SERIALUL "CONCEPT COMVEST SRL"

 

Episodul al V-lea:

PDL APĂRĂ "CARACATIȚA DINU"

 

Episodul al VI-lea:

TĂCEREA AUTORITĂȚILOR

HRĂNEȘTE "CARACATIȚA DINU"

 

Episodul al VII-lea:

„CARACATIȚA DINU”,

ÎNDOPATĂ CU BANI PUBLICI


 

 

 

Andrei Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale