Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.10.2011 00:01

Top Antena 3. "Clanurile PDL ocupă România"


A A

Clanul președintelui PDL Florin Popescu - garantat de premierul Boc

Clanul președintelui PDL Florin Popescu - garantat de premierul Boc

❚ Sâmbătă seară, la Antena 3, în emisiunea „Exces de putere”, realizatorul Oana Stancu și producătorii emisiunii și-au propus să facă un top al clanurilor PDL din România, cu nume și prenume, funcții publice, interese personale și, mai ales, filiera influențelor pe care circulă banii publici prin afaceri dubioase dirijate politic și protejate la cel mai înalt nivel

 

 

Dâmbovița, Neamț și Arad au fost județele care ocupă primele 3 locuri în topul realizat sâmbătă seara în emisiunea „Exces de putere” cu tema „Clanurile PDL ocupă România”. Primul exemplu în topul Antena 3 a fost însuși președintele PDL de Dâmbovița Florin Popescu.

 

Puteți urmări și aici fragmentul video dedicat județului Dâmbovița

în emisiunea „Exces de Putere” a postului Antena 3:

 

Înregistrarea integrală a emisiunii „Exces de putere”,

cu tema „Clanurile PDL ocupă România”,

se află pe site-ul http://inregistrari.antena3.ro

 

 

Producătorii emisiunii „Exces de putere” au realizat și o fotografie imensă cu „clanul PDL din Dâmbovița” postată minute în șir pe marele ecran al studioului Antena 3. Putem spune așadar că președintele PDL Florin Popescu, cel care și-a propus „să scoată județul din izolare”, și-a văzut în sfârșit visul cu ochii. Doar că visul său politic a luat proporțiile unui coșmar național în care diverse instituții strategice ale statului român au ajuns, printr-un algoritm al intereselor personale de clan, să fie conduse de... „toți oamenii președintelui”. Celelalte două locuri în topul clanurilor PDL au fost ocupate de județele Neamț și Arad.

 

 Iată-i pe cei din schema clanului PDL de Dâmbovița, prezentată în emisiunea „Exces de putere”.

  • Ioan Folescu – director general al SC Electrica SA;
  • Liviu Ilaș – șeful Direcției de Control al SC Electrica SA;
  • Mihail Vădan – director general APDRP (Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit din Ministerul Agriculturii – cea care dirijează sute de milioane de euro fonduri europene);
  • Aurelian Popa, fostul prefect PD de Dâmbovița – președinte AVAS (Agenția de Valorificare a Activelor Statului);
  • Costel Gavrilă – șeful Jandarmeriei Române;
  • Aurel Vlădulescu – șeful Corpului de Control al Ministrului Administrației și Internelor;
  • Corvin Nedelcu – secretar de stat în Ministerul Învățământului
  • Gabriel Cioacă – finul de cununie al președintelui PDL Florin Popescu, pe care nașul l-a plasat în Consiliul de Administrație al SC Poșta Română SA.

 

Din păcate, Antena 3 i-a sărit din schema clanului  PDL de Dâmbovița pe alți doi fini ai președintelui Florin Popescu, toți cu funcții publice importante în marea familie a intereselor personale: Gabriel Boriga – primarul Târgoviștei, și Mihai Ciupercă – director în Direcția Finanțelor Publice.

 

 

În dezbaterea publică, din păcate mult prea scurtă pentru un subiect atât de important, deputatul PDL (!) Daniel Oajdea a explicat pe scurt funcționarea acestui mecanism de clan  care se dovedește mai tare decât orice ministru din Guvernul Boc.

 

„Avem miniștri păpușă”, a declarat deputatul PDL atunci când Oana Stancu i-a cerut opinia cu privire la neputința ministrului Economiei de a-l schimba pe Ioan Folescu de la Electrica și a ministrului Agriculturii de a-l schimba pe Mihai Vădan de la APDRP, scandal tranșat de însuși premierul Boc: „Mai degrabă pleci tu decât Vădan”.

 

Concluzia? Clanul PDL de Dâmbovița își continuă afacerile personale pe banii publici cu imensa protecție politică a premierului Boc și a președintelui Băsescu.

 

Premierul Boc către ministrul Agriculturii:

„Mai degrabă pleci tu decât Vădan”

 

Oana Stancu, jurnalist Antena 3: Ce-ar trebui să se întâmple cu următoarea fotografie? Liderul dumneavoastră de la Dâmbovița este domnul Florin Popescu. Un om care a ochit foarte bine unde să-și aplice camarila. Și uitați-vă un pic. La Electrica l-a aplicat pe domnul Ioan Folescu, fostul director al Electrica Dâmbovița, iar Electrica în momentul acesta face contractele acelea de multe miliarde pentru RUTNAP, o firmă cu 3 angajați care face profit pe seama noastră de zeci de milioane de euro într-un singur an, chiar și acum, pe secetă. Domnul Ariton se spune că a vrut să-l schimbe. N-a reușit. La Direcția de Control a Electrica: Liviu Ilaș, tot de la domnul Popescu, de la Dâmbovița. Și pe domnul Mihail Vădan, de la APDRP, un om cu nenumărate contracte de consultanță cu primăriile din localitate, pe care acum le plătește în calitate de șef al APDRP. Și domnul Ilie Sârbu, când era ministru, a vrut să-l schimbe. Și i-a spus Boc: mai degrabă pleci tu, decât Vădan! La AVAS, domnul Popescu îl are pe Aurelian Popa. Pe șeful Jandarmeriei Române, Costel Gavrilă, tot domnul Popescu l-a pus. Pe șeful Corpului de Control de la Ministerul de Interne, Aurel Vlădulescu, tot domnul Popescu l-a pus. La Ministerul Învățământului, îl are pe secretarul general, Corvin Nedelcu. În Consiliul de Administrație la Poșta Română, un alt loc cu bani, îl are pe finul său, Gabriel Cioacă, un om care și acum face consultanță, înțeleg din presa locală, pentru Compania de Apă, de 250 de milioane lei vechi pe lună. Cam așa arată familia Popescu. Mai fac o singură precizare: domnul acesta de la învățământ a fost ofițer SPP, apropo de ce spuneam mai devreme de competență. Cum ar trebui domnule Oajdea să arate, potrivit dumneavoastră, această fotografie? Să rămână așa?

 

Daniel Oajdea, deputat PDL: Cu Mihail Vădan, unul dintre cei enumerați de dumneavoastră, mă judec la Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma interpelărilor pe care le-am adresat în calitate de parlamentar. Dumnealui consideră că l-am învinuit pe nedrept că este corupt și de aceea m-a dat în judecată, uitând că chiar dacă așa ar fi, eu am imunitate parlamentară în acest sens. Ce pot să spun: în partid a devenit o modă și cu cât ai mai mulți oameni numiți în diverse funcții, cu atât dai dovadă de mai mult putere și ești mai respectat, din păcate.

 

Oana Stancu: Explicați-mi asta, domnule Oajdea. Să vrea ministrul să-l schimbe, Ariton pe Folescu, Sârbu pe Vădan și să nu poată? E mai tare Popescu decât ministrul?

 

Daniel Oajdea, deputat PDL: Da, mulți dintre miniștri, am spus-o de mai multe ori, sunt doar păpuși, sunt turiști prin ministerul pe care îl conduc și nici măcar nu se aclimatizează atâta vreme cât ocupă acolo fotoliul. Ei se mai mulțumesc dacă ciupesc pe ici pe colo niște firimituri din contractele care vin de la diverse firme și se mulțumesc cu titulatura. Cei din eșalonul 2, eșalonul 3, fac regulile. Ce vorbim noi de reformă? Cine să o facă? Oameni care nu au puncte de vedere, oameni care își însușesc mâine punctul de vedere al altuia, care nu se documentează în prealabil? Avem mai mulți miniștri păpușă de acest gen!

 

 

 

 

 

Andrei Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale