Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.12.2014 00:19

Editorial


A A

Țara șpăgilor de milioane de euro

Țara șpăgilor de milioane de euro

ALINA MAVRODIN VASILIU


Mă îngrozesc când văd și aud ce furăciuni și șpăgi de milioane de euro ies neîncetat la iveală și toate cu „numele în clar”, vorba polițiștilor, culese de prin fostele, dar și actualele cabinete ministeriale. Că doar vedeți și dumneavoastră la ce harababură s-a ajuns în România de la atâta „coabitare instituțională”. În paranteză fie spus, avem deja dovezi clare că ea a fost pornită cu schepsis politic imediat după formidabilele alegeri din 2012, când românii au votat masiv schimbarea, dar s-au ales cu un soi de continuitate.

Nici nu mai știm prea bine care și de-al cui e cel pe care îl percheziționează DNA și DIICOT prin birouri și pe-acasă, răscolindu-le boarfele în căutarea șpăgilor de milioane de euro. Pe-alea de zeci de milioane de euro nu au curaj să le caute DNA și DIICOT, fiindcă se tem bietele parchete să nu le apuce amețeala de i-ar căuta pe tutorii corupților. Or fi având rău de înălțime și se tem șefii lor c-ar putea să-și piardă echilibrul, oricând fragil în lupta antimafia, și să pice din funcție taman în timpul perchezițiilor.

Că doar știm deja c-au pățit-o unii. Un procuror de prin Olt a devenit celebru după ce, fiind el prea mic pentru un război atât de mare, a fost azvârlit cât colo din ograda cumătrului Bercea Mondial, chiar în timp ce-i scotocea casa. Și uite-așa, ca tot pățitul priceput, a povestit națiunii ce șpăgi de milioane de euro erau scrise cu nume și prenume în carnețelul interlopului care, prin protecția înaltă de care beneficia, a rămas câțiva ani nederanjat de oamenii legii.

Ba mai dădea ca sigur procurorul din Olt că știe și de o șpagă de „numai” 10 milioane de euro în afacerea ALRO, care ar fi ajuns, tot ca și celelalte, la mare înălțime, pe-acolo pe unde căra șpăgile cu diplomatul doar Cocoș și-a sa găinușă blondă. Unii dădeau ieri ca sigur că ar fi zburat din țară găina cu ouăle de aur. Alții se burzuluiau că n-ar fi decât o bârfă vehiculată de niște oameni răi care și-ar dori cu orice preț s-o vadă și pe ea jumulită de DNA și de DIICOT. Când zici DIICOT în acest context, e ca și cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului, știind ce prietene bune erau fosta șefă a direcției antimafia cu fosta șefă a cancelariei prezidențiale. Una a fost arestată de curând în trafic și trimisă ieri în judecată, cealaltă e lăsată liberă să-și plimbe milioanele de euro pe unde vrea mușchiulețul ei.

De-aia zice lumea-ntr-una că oricâte percheziții nocturne și diurne ar face DNA și DIICOT, nu-i destul. Dacă nu-i deranjează cu ele din somn și pe capii grupării politico-mafiote ca să le scoată șpăgile de milioane de euro de sub saltele, e grav. E chiar un atentat la siguranța națională! În fond, ei au pus la cale, uneori în cele mai mici amănunte, tâlhăria bugetelor publice și tot ei au fost cei care au ținut ani de-a rândul batistele pe țambalul DNA, DIICOT și Parchetului General, dându-le peste gură, peste mâini și peste picioare, ba luându-le în final și dosarele acelor procurori care ar fi vrut să-i scuture de șpăgi pe marii mafioți care joacă roluri de patrioți pe scena politică mioritică.

Cazul perchezițiilor de ieri de la Ministerul Fondurilor Europene este încă un exemplu că-n România democrată nici șpăgile nu mai sunt ce-au fost odată și că lăcomia politicienilor a falimentat această țară bogată. Deja nu mai vorbim de cazuri izolate, ci de un fenomen politico-mafiot în care mulți dintre aleșii neamului s-au abonat cu tot familionul lor, ca potăile la măcelărie, la fondurile guvernamentale și europene. Și nu ca să facă vreo mare brânză cu ele pentru comunitate, ci doar ca să înfulece zeci de milioane de euro pe cap de animal politic furajat cu funcție publică.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale