Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
15.08.2018 00:20
În județul Dâmbovița, maraton de reabilitări pentru…
Zeci de școli și grădinite neautorizate

Grădinița Pătroaia
*Nu mai puțin de 15 școli, inclusiv din municipiul Târgoviște, precum și 2 licee tehnologice de la Cojasca și Nucet, se chinuie, pe ultima sută de metri, să obțină autorizațiile de funcționare de la ISU și DSP Dâmbovița
*Grădinițele au și ele multe probleme care le împiedică să obțină documentația de autorizare, la 7 unități din județ, inclusiv din cauza toaletelor care nu respectă normele sau... pur și simplu nu există!
Petre Drăguțoiu
În vacanța elevilor, la instituțiile din învățământul preuniversitar, se efectuează lucrări intense de reabilitare și igienizare, precum și finalizarea unor corpuri de clădiri aflate în construcție, deoarece trebuie obținute autorizațiile de funcționare pentru anul școlar 2018-2019 de la Direcția pentru Sănătate Publică și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița. Am contactat-o pe prof. Cristina Stroe, inspector școlar general adjunct, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, pentru prezentarea situației actuale și a șanselor reale de îmbunătățire a acesteia pentru viitorul an școlar, al cărui debut este la orizontul apropiat, pe 10 septembrie 2018. Foarte importante pentru condițiile normale de activitate ale elevilor și cadrelor didactice, pentru sănătatea acestora, sunt rețeaua de apă potabilă și toaletele, în condițiile în care ultimele se află, în multe cazuri, în curtea școlii.
15 școli și 2 licee, fără autorizație
Am aflat lista unităților de învățământ preuniversitar cu probleme, fără autorizație de funcționare, dintre cele 153 din județul Dâmbovița care au personalitate juridică, de la prof. Cristina Stroe, inspectorul școlar general adjunct, la care consiliile locale lucrează de zor, pentru a se intra în normalitate. Acestea sunt în ordinea ce ne-a fost prezentată: Liceul Tehnologic Cojasca, Liceul Tehnologic Nucet și școlile gimnaziale Tătărani, Cornățelu, Gura Șutii, Dărmănești, Corbii Mari, Ciocănești, Comișani, Văcărești, Poiana, Raciu, Răscăieți, Școala „Grigore Alexandrescu” Târgoviște, Șelaru, Grozăvești - Corbii Mari, Uliești.
Probleme și la grădinițe
Pentru învățământul preșcolar trebuie obținute autorizații de funcționare la grădinițele cu program normal din localitățile: Hanul lui Pală-Uliești (ridicată de Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița); Grozăvești-Corbii Mari (clădire în construcție); Ocnița (sală de grupă subdimensionată); Corbii Mari (proces de învățământ derulat în 3 schimburi); nr.5 Găești (grupuri sanitare neconforme); Pătroaia (spațiu nemodernizat, lipsă toalete); Tătărani (clădire în reabilitare).
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlarBEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare
Editorial
Universitatea „Valahia” la începutul celui de-al patrulea deceniu...

…este pregătită de a-și demonstra maturitatea. Înființată în 1992 de un grup de fondatori curajoși, înfruntând o seamă de piedici, unele găsind și sprijinul necesar în momentul de cumpănă, Universitatea „Valahia” și-a demonstrat viabilitatea, fiind pentru Târgoviște – și reiterez ce s-a mai spus de-a lungul timpului – ceea mai importantă și spectaculară realizare după revoluția din 1989, mai ales... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
