Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.12.2022 00:12

VOX POPULI * Dâmbovițenii, despre ratarea României de a intra în Spațiul Schengen


A A

„Austria face jocurile lui Putin”

„Austria face jocurile lui Putin”

A fost din nou ratată intrarea României în Spațiul Schengen! Austria și Olanda au votat în Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu. Dâmbovițenii au fost consultați de reporterii cotidianului nostru despre acest subiect, întrebându-i cum comentează votul Austriei și Olandei împotriva aderării României la Spațiul Schengen.

 

*Sunt oameni cu capul pe umeri, știu foarte bine că s-ar face foarte multe șmecherii dacă nu ar mai fi vamă între noi și bulgari. Se fac oricum, și cu vamă, vă dați seama ce ar fi dacă nu ar mai exista granița?

*Nu suntem lăsați să evoluăm ca țară. Am văzut ce a spus Marcel Ciolacu mai devreme, că majoritatea țărilor din UE sunt pro ca România și Bulgaria să adere la Schengen. Se pare că austriecii fac jocurile lui Putin și nu mai sunt pe aceeași lungime de undă cu țările din UE.

*Sunt foarte multe interese aici. Unele dintre ele le știm și noi, muritorii de rând; Enel, care este al austriecilor, Raiffeisen Bank, tot al lor. Nu îi ajută cu nimic să nu mai fie graniță între noi și Bulgaria, pentru că după ar urma și cu alte țări. Ei știu că așa ne pot controla mai bine.

*Cred că este un eșec al întregii clase politice din România, nu doar a celor care conduc, a tuturor celor care se află în Parlamentul și Senatul României. Eu spun că nu suntem acolo pentru că nu îndeplineam toate criteriile, nu că ar avea cineva ceva cu noi.

*Nu înțeleg de ce s-a întâmplat acest lucru, România îndeplinea toate criteriile pentru a fi parte din acest sistem. Ceva s-a întâmplat și noi nu știm încă.

*Ar trebui ca toți cei care au bani la Raiffeisen Bank să-i scoată, la fel și cei care sunt la Enel, să se mute la alt furnizor de energie. Să dea faliment ambele firme austriece.

*Din ce am înțeles eu, România nu trebuia să fie la pachet cu Bulgaria pentru aceste voturi. Din acest motiv e posibil să nu fi trecut. În orice caz, să le fie rușine austriecilor și olandezilor, au arătat că sunt niște trădători în Uniunea Europeană.

 

România și Bulgaria nu au fost acceptate în Schengen, iar Croația a primit unanimitate de voturi. După ce a anunțat că România și Bulgaria nu au fost primite în Spațiul Schengen, Comisarul european pentru afaceri europene, Ylva Johansson, a fost întrebată de jurnaliștii români dacă problema aderării României și Bulgariei la Schengen ar putea ajunge în cele din urmă pe agenda Consiliului European de săptămâna viitoare, ea a declarat că ar fi surprinsă dacă s-ar întâmpla acest lucru, dar a precizat că susține orice demers pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale