12.12.2022 00:12

„Austria face jocurile lui Putin”

„Austria face jocurile lui Putin”
Galerie foto

A fost din nou ratată intrarea României în Spațiul Schengen! Austria și Olanda au votat în Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu. Dâmbovițenii au fost consultați de reporterii cotidianului nostru despre acest subiect, întrebându-i cum comentează votul Austriei și Olandei împotriva aderării României la Spațiul Schengen.

 

*Sunt oameni cu capul pe umeri, știu foarte bine că s-ar face foarte multe șmecherii dacă nu ar mai fi vamă între noi și bulgari. Se fac oricum, și cu vamă, vă dați seama ce ar fi dacă nu ar mai exista granița?

*Nu suntem lăsați să evoluăm ca țară. Am văzut ce a spus Marcel Ciolacu mai devreme, că majoritatea țărilor din UE sunt pro ca România și Bulgaria să adere la Schengen. Se pare că austriecii fac jocurile lui Putin și nu mai sunt pe aceeași lungime de undă cu țările din UE.

*Sunt foarte multe interese aici. Unele dintre ele le știm și noi, muritorii de rând; Enel, care este al austriecilor, Raiffeisen Bank, tot al lor. Nu îi ajută cu nimic să nu mai fie graniță între noi și Bulgaria, pentru că după ar urma și cu alte țări. Ei știu că așa ne pot controla mai bine.

*Cred că este un eșec al întregii clase politice din România, nu doar a celor care conduc, a tuturor celor care se află în Parlamentul și Senatul României. Eu spun că nu suntem acolo pentru că nu îndeplineam toate criteriile, nu că ar avea cineva ceva cu noi.

*Nu înțeleg de ce s-a întâmplat acest lucru, România îndeplinea toate criteriile pentru a fi parte din acest sistem. Ceva s-a întâmplat și noi nu știm încă.

*Ar trebui ca toți cei care au bani la Raiffeisen Bank să-i scoată, la fel și cei care sunt la Enel, să se mute la alt furnizor de energie. Să dea faliment ambele firme austriece.

*Din ce am înțeles eu, România nu trebuia să fie la pachet cu Bulgaria pentru aceste voturi. Din acest motiv e posibil să nu fi trecut. În orice caz, să le fie rușine austriecilor și olandezilor, au arătat că sunt niște trădători în Uniunea Europeană.

 

România și Bulgaria nu au fost acceptate în Schengen, iar Croația a primit unanimitate de voturi. După ce a anunțat că România și Bulgaria nu au fost primite în Spațiul Schengen, Comisarul european pentru afaceri europene, Ylva Johansson, a fost întrebată de jurnaliștii români dacă problema aderării României și Bulgariei la Schengen ar putea ajunge în cele din urmă pe agenda Consiliului European de săptămâna viitoare, ea a declarat că ar fi surprinsă dacă s-ar întâmpla acest lucru, dar a precizat că susține orice demers pentru aderarea României și Bulgariei la Schengen.

 

 

Ștefan Khalil