20.02.2013 00:18

Palatul Brâncovenesc, sub tentaculele Caracatiței Dinu!

Palatul Brâncovenesc, sub tentaculele Caracatiței Dinu!
Galerie foto

❚ Zeci de milioane de euro din fonduri europene au intrat în morișca interlopă deja binecunoscută în Dâmbovița: “încasare avans, subcontractare, intrare în insolvență” ❚ Firmele câștigătoare ale contractului de lucrări (în valoare de 5 milioane de euro!) au virat mare parte din avans (peste 30 de miliarde lei vechi), firmei Concept Construct Invest, un SRL din Ilfov cu 3 angajați, controlat de Dinu Bogdan Florin, fiul lui Dinu Gheorghe - șeful Poliției Locale din Târgoviște ❚ “Situația de la Palatul de la Potlogi este deosebit de gravă și este cauzată de modul neprofesionist și fraudulos de derulare a proiectului sub mandatul dlui Florin Popescu”, a declarat ieri în conferință de presă președintele CJD Adrian Țuțuianu ❚ Contractele pe fonduri europene intrate între tentaculele “Caracatiței Dinu” au mărit considerabil lista țepelor date bugetului public, firma Concept Construct Invest SRL fiind subcontractor și în proiectele de la Titu și Găești derulate de Compania de Apă ❚ În ciuda numeroaselor noastre anchete de presă, probate cu documente oficiale, afacerile familiei Dinu au fost protejate și alimentate cu sume imense din banii publici de administrația PDL a clanului Florin Popescu - Gabriel Boriga ❚ Contractul pentru restaurarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi a fost reziliat de actuala conducere a CJ Dâmbovița, în urma controalelor care au scos la iveală nereguli uriașe

 

 

La Potlogi, marea afacere de restaurare a Palatului Brâncovenesc, inaugurată cu mega-tam-tam politic PDL-ist, se anunță a fi încă o țeapă uriașă. Zeci de milioane de euro din fonduri europene au intrat în morișca interlopă deja binecunoscută în Dâmbovița: “încasare avans, subcontractare, intrare în insolvență”. Consiliul Județean Dâmbovița a decis luni, 18 februarie a.c., să rezilieze contractul privind reabilitarea Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, după ce a descoperit o puzderie de nereguli în derularea lucrărilor.

{GOOGLE_AD_BOX1}  

Este vorba, mai exact, de contractul încheiat de CJD sub fosta administrație PDL Florin Popescu în data de 16.12.2011 cu firmele Intini Angelo SRL din Italia și Ramb Sistem SRL din Brașov. Echipa de șoc și propagandă a fostului președinte CJD Florin Popescu a făcut mare tapaj politic pe acest subiect, convocând toată “familia” PDL-istă în județul Dâmbovița ca să se pozeze din față și din profil la fosta curte a domnitorului Brâncoveanu.

 

Contractul de finanțare a întregului proiect a fost semnat în prezența lui Emil Boc, pe atunci prim-ministrul României, a fostului ministru MDRT - Elena Udrea, a fostului ministru de Interne - Traian Igaș și a altor PDL-iști de seamă de la nivel național și local. Nu mai puțin de 21.492.779 RON (peste 214 miliarde lei vechi, adică aproape 5 milioane de euro!) era valoarea contractului de lucrări, în baza căruia conducerea CJ Dâmbovița a acordat un avans de 40 de miliarde lei vechi.

Contractul de finanțare de peste 10 milioane de euro a fost semnat în prezența lui Emil Boc, Elena Udrea, Traian Igaș și a altor PDL-iști de la nivel național și local

 

Firmele câștigătoare au virat însă mare parte din avans (peste 30 de miliarde lei vechi), firmei Concept Construct Invest, un SRL din Ilfov cu 3 angajați. Din acel moment, visul portocaliu de la Potlogi s-a transformat într-un coșmar al țepelor și al ilegalităților!

 

Firmele care lucrau la Potlogi au luat banii

și apoi au intrat în insolvență

Conform informațiilor oferite de președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, firma Concept Construct Invest SRL este controlată de Dinu Bogdan Florin, fiul lui Dinu Gheorghe - șeful Poliției Locale din Târgoviște. Firma Intini Angelo din Italia i-a subcontractat SRL-ului controlat de Dinu Bogdan Florin 92% din contractul de lucrări, cu mult peste limita admisă. Controlul făcut de actuala administrație a CJ Dâmbovița a relevat că doar o treime din avansul acordat este justificat prin situațiile de lucrări, printre care plata sumei de 111.600 RON pentru Cuantum Activ Construct SRL București și a sumei de 270.369,60 RON către firma Unu Construcții Iași SA pentru contracte care însă nu aveau legătură cu execuția lucrăilor de la Potlogi.

Mai mult decât atât, încă 188.387 RON au fost plătiți în lunile martie-decembrie 2012 pentru 2 salariați aflați pe ștatele de plată ale firmei italiene Intini Angelo, adică un contabil-șef și un director general. În rest, banii publici s-ar fi evaporat! Firma Concept Construct Invest SRL se află în insolvență, iar societatea italiană Intini Angelo - în lichidare. Reprezentanții SRL-ului italian ar fi încercat să inducă în eroare autoritățile județene, prin înființarea unei alte firme cu nume aproape identic, respectiv Intini Angelo Lavori SRL, căreia i-a cesionat contractul pentru lucrările de la Potlogi fără acordul Consiliului Județean Dâmbovița!

 

Președintele CJD Adrian Țuțuianu a anunțat că au fost încălcate prevederile contractului, motiv pentru care a dispus rezilierea acestuia și executarea garanției, nefiind însă convins că CJD va încasa prea ușor polița de asigurare a firmei Intini Angelo, care ar fi avertizat că va da în judecată forul administrativ județean.

 

Direcția de Luptă Antifraudă verifică afacerile necurate de la Titu și Găești

ale fostei administrații PDL Florin Popescu

și ale Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița

Președintele CJD Adrian Țuțuianu a mai declarat ieri că va dispune efectuarea unei expertize de specialitate pentru valoarea lucrărilor executate și că va fi demarată o nouă licitație pentru proiectul de la Potlogi. Tot firma Concept Construct Invest SRL a dat lovitura și la Găești și Titu, de unde firmele care au subcontractat SRL-ul controlat de Dinu au încasat avansuri de 130 de miliarde lei vechi pentru proiectele cu fonduri europene derulate de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

 

Contractele pentru lucrările de la Titu și Găești au fost și ele reziliate, iar una dintre firme, Confort SA, a intrat în insolvență. Afacerea este investigată în prezent pentru suspiciuni de fraudă de reprezentanții Comisiei Europene.

 

“Domnul Popescu a vorbit de infringement. În primul rând, starea de infringement nu poate afecta Consiliul Județean Dâmbovița, ci doar România și ar putea afecta România din cauza fraudelor imense ale fostei administrații. La ora 9.30 (n.red. ieri) au venit 2 reprezentanți ai DLAF, sesizați de Ministerul Dezvoltării Regionale pentru modul în care s-au derulat achizițiile pe proiectul «Strategia de dezvoltare durabilă a județului Dâmbovița». Cei doi reprezentanți de la Direcția de Luptă Antifraudă (DLAF) verifică actele și audiază membrii echipei de implementare a proiectului. Situația de la Palatul de la Potlogi este deosebit de gravă și este cauzată de modul neprofesionist și fraudulos de derulare a proiectului sub mandatul dlui Florin Popescu”, a declarat ieri în conferință de presă președintele CJD Adrian Țuțuianu.

 

“Caracatița Dinu” a fost îndopată cu bani publici,

în ciuda anchetelor noastre de presă

Șeful Poliției Locale din Târgoviște, Dinu Gheorghe, și băiatul acestuia, Dinu Bogdan Florin (fost candidat PDL la alegerile parlamentare din anul 2008) sunt cercetați de Direcția Națională Anticorupție pentru implicarea în tranzacții cu firme-fantomă. “Caracatița Dinu” este parte a unei rețele de anvergură națională care a dat țepe de 14 milioane de euro statului român și unor societăți de leasing. Contractele pe fonduri europene intrate între tentaculele “Caracatiței Dinu” au mărit însă considerabil lista țepelor date bugetului public.

Unele dintre SRL-urile deținute de Dinu Gheorghe și de fiul acestuia, Dinu Bogdan Florin, au fost vândute ulterior unor arabi. În ciuda numeroaselor noastre anchete de presă, probate cu documente oficiale, afacerile familiei Dinu au fost protejate și alimentate cu sume imense din banii publici de administrația PDL a clanului Florin Popescu - Gabriel Boriga.

 

Una dintre firmele beneficiare ale finanțărilor din banii publici a fost și cea care deține postul de televiziune Târgoviște TV, pe care administrația PDL l-a folosit pentru propagandă, dezinformare și atacarea adversarilor politici. De asemenea, este revoltător că după toptanul de abuzuri și ilegalități, Dinu Gheorghe rezistă încă în funcția de șef al Poliției Locale din Târgoviște, deși PDL-ul nu mai are majoritate în Consiliul Local Municipal.

vezi și articolele:

 

 


 

Andrei Vasiliu || [email protected]