Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.11.2023 00:15

Ieri, la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița,


A A

Ziua Mondială de luptă împotriva Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive (BPOC)

Ziua Mondială de luptă împotriva Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive (BPOC)

Ziua Mondială a BPOC este organizată de Inițiativa Globală pentru Bronhopneumopatia Obstructivă Cronică (Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease - GOLD), membru al Forumului Internațional al Societăților Respiratorii (FIRS), în colaborare cu profesioniștii din domeniul sănătății și cu grupurile sau asociațiile de pacienți cu BPOC din întreaga lume. Scopul Zilei Mondiale a BPOC este de a crește gradul de conștientizare și de a prezenta noi cunoștințe și strategii terapeutice pentru BPOC la nivel mondial.

Celebrată anual în a treia zi de miercuri a lunii noiembrie, în anul 2023 ne aflăm la cea de-a 22-a Zi Mondială a BPOC. Sloganul din acest an, „Respirația este viață! Alege să ai plămâni sănătoși!”, subliniază importanța sănătății pulmonare pe parcursul vieții, a intervențiilor preventive timpurii precum și cea a diagnosticării precoce a acestei afecțiuni.

BPOC este consecința fumatului, dar există mulți alți factori care pot contribui la apariția acestei boli care poate afecta și persoanele tinere. Cercetările recente indică faptul că BPOC rezultă dintr-o combinație de factori de risc genetici și de mediu care apar pe parcursul vieții, de aceea este importantă prevenirea apariției factorilor de risc, diagnosticarea precoce a bolii precum și monitorizarea sănătății plămânilor de la dezvoltarea intrauterină până la vârsta adultă.

BPOC este foarte răspândită la populația generală, reprezentând o cauză majoră de mortalitate la nivel mondial, de invaliditate și de multiple consecințe sistemice (la majoritatea pacienților, afecțiunea este asociată cu alte boli cronice importante, care cresc morbiditatea și mortalitatea).

Director executiv, Dr. Sorin Stoica 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Peste 2200 de persoane și-au găsit un loc de muncă
„Vaccinul, soluția cheie contra pestei porcine africane”
Aproape 400 de locuri de muncă vacante
Deficit de personal în Jandarmerie
Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Importanța identificării candidatului ideal

Resursa umană este capitală în succesul unei afaceri, iar descoperirea talentelor de pe piață este un mecanism cu multe variabile. Desigur, fiecare companie își identifică o metodologie de recrutare, în care sectorul de activitate și poziționarea celui angajat în organigrama operațională dictează regulile jocului.

Scopul acestui material nu este însă de a discuta cele mai... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale