Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2014 20:30

BREAKING NEWS :: În dosarul „Pui pentru partid”


A A

UPDATE: Comisia Juridică a Camerei Deputaților va întocmi raportul privind arestarea deputatului Florin Popescu

UPDATE: Comisia Juridică a Camerei Deputaților va întocmi raportul privind arestarea deputatului Florin Popescu
sursa foto: www.antena3.ro

UPDATE 24 aprilie, ora 12:30

Cererea de încuviințare a arestării preventive a deputatului PMP Florin Popescu a ajuns azi dimineață la Camera Deputaților, după ce ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a trimis solicitarea. Procedura spune că Biroul Permanent al Camerei Deputaților va repartiza această cerere Comisiei juridice, care va întocmi un raport prin care își va da avizul (pozitiv sau negativ) pentru ridicarea imunității deputatului Florin PopescuMembrii Biroului Permanent al Camerei urmează să se reunească în ședință în această dimineață, la ora 12.30. Deputații vor vota apoi dacă aprobă cererea DNA de încuviințare a arestării deputatului PMP de Dâmbovița, Florin Popescu. Procurorul general Tiberiu Nițu i-a transmis ieri ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, referatul DNA prin care se solicită încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu - acuzat că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012.



vezi și: VIDEO :: FOTO :: DOCUMENT

DNA cere arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu


 

 

UPDATE 23 aprilie, ora 19:40

Deputatul Florin Aurelian Popescu a luat decizia să își suspende activitatea în cadrul PMP până la clarificarea situației în justiție. PMP nu comentează cauze aflate în derulare și își reafirmă încrederea în acțiunea independentă și imparțială a justiției, precum și în principiul democratic al prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul PMP citat de site-ul www.stiripesurse.ro. Practic, Florin Popescu s-a autosuspendat din funcțiile deținute în PMP, respectiv cea de secretar general al Partidului Mișcarea Populară și coordonator la nivel național al campaniei electorale PMP, fiind un apropiat al deputatului Elenei Udrea.

 

UPDATE 18.30:

Procurorul general Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției referatul DNA pentru a solicita încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, transmite agenția de presă AGERPRES (s.red.).

 

UPDATE 15.50:

comunicat de presă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul POPESCU FLORIN AURELIAN, la data faptelor președinte al organizației Dâmbovița al unui partid politic, în prezent deputat, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000 și anume folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale se menționează că există probe care susțin următoarea stare de fapt: În anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetățenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012. Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea omului de afaceri. Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă. Inculpatului Popescu Florin Aurelian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Biroul de informare și relații publice Direcția Națională Anticorupție

 

comunicat de presă

În completarea comunicatului nr. 494/VIII/3 din 23 aprilie 2014, Biroul de informare și relații publice este abilitat să transmită următoarele: În conformitate cu prevederile din Constituția României și cele din Regulamentul Camerei Deputaților, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului POPESCU FLORIN AURELIAN pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000. Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

 

Cererea de încuviințare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală. Astfel, din probele administrate rezultă că infracțiunea ce ar fi fost săvârșită de inculpat este sancționată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani și există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

 

În raport de calitatea de inculpat a deputatului Popescu Florin Aurelian, facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Biroul de informare și relații publice Direcția Națională Anticorupție

-sublinierile aparțin redacției-

 

Știrea inițială:

Deputatul PMP de Dâmbovița Florin Popescu a fost chemat în această dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție București. Presa centrală spune că deputatul Partidului Mișcarea Populară ar fi acuzat că a cerut bani de la unii oameni de afaceri pentru campania electorală a alegerilor din 2012, pe vremea când era președintele PDL Dâmbovița. Potrivit unor surse judiciare citate de site-ul www.stiripesurse.ro, deputatul PMP Florin Popescu va fi pus sub învinuire de procurorii DNA, fiind acuzat că ar fi oferit bani alegătorilor.

 

„Am fost citat telefonic”

Florin Popescu s-a prezentat la sediul DNA împreună cu avocatul Adrian Chițescu. La intrarea în sediul DNA, deputatul PMP a declarat că nu a cerut bani oamenilor de afaceri pentru alegerile parlamentare din 2012, dar că s-ar fi implicat activ în campania electorală, mergând din poartă în poartă pentru a-și prezenta oferta electorală. “Am fost citat telefonic. Nu știu despre ce e. Voi da o declarație după ce ies. Sunt la dispoziția justiției, dacă am greșit să plătesc”, a declarat Florin Popescu la intrarea în sediul DNA.

 

12 dosare penale la DNA Ploiești

Administrația Florin Popescu a Consiliului Județean Dâmbovița este în vizorul procurorilor DNA de mai multă vreme pentru numeroase nereguli în cheltuirea banilor publici, pentru care DNA Ploiești efectuează cercetări în 12 dosare penale, conform unei adrese oficiale pe care Direcția Națională Anticorupție a transmis-o către Trustul de presă ARTPRESS din Târgoviște: „Pe rolul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești se află 12 dosare penale în care procurorii efectuează acte premergătoare prvind, în esență, legalitatea derulării mai multor proceduri de achiziție publică și circumstanțele încheierii unor contracte de lucrări la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița”.

 

Florin Popescu a fost președintele CJ Dâmbovița în perioada 2008-2012, președinte al PDL Dâmbovița și vicepreședinte PDL la nivel național. În data de 09 decembrie 2013, Florin Popescu a fost exclus din PDLÎn prezent, Florin Popescu este secretar general al Partidului Mișcarea Populară și coordonator la nivel național al campaniei electorale PMP, fiind un apropiat al deputatului Elenei Udrea.

 

Știrea este în regim de breaking news și urmează să fie actualizată.




Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale