Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.04.2014 08:20

VIDEO :: FOTO :: DOCUMENT


A A

DNA cere arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu

DNA cere arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu

❚ Fostul președinte al PDL Dâmbovița, acum deputat din partea Partidului Mișcarea Populară, s-a prezentat ieri la Direcția Națională Anticorupție unde i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile de corupție ❚ În timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012, potrivit DNA, Florin Popescu i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în această cauză) cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60-70 de tone), cu valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din Dâmbovița ❚ DNA susține că pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea ❚ Direcția Națională Anticorupție a cerut încuviințarea arestării preventive a deputatului, motivând că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală, iar procurorul general a transmis ieri ministrului Justiției referatul DNA ❚ Scandalul celor 8 tone de alimente mită electorală PDL a făcut înconjurul țării în luna mai 2012, în plină campanie electorală pentru alegerile locale, când Florin Popescu candida pentru încă un mandat de președinte al CJ Dâmbovița

 

ANA MARIA POPESCU,

MIRELA IVAN-NOBEL


Deputatul PMP de Dâmbovița Florin Popescu a fost chemat ieri dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) București. Potrivit Agerpres, deputatul a fost citat într-un dosar în care este cercetat pentru corupție.

Surse judiciare susțineau că parlamentarul a fost chemat la DNA pentru a i se comunica faptul că este pus sub învinuire. Sursele au precizat că Florin Popescu este suspectat că ar fi pretins bunuri pentru a le da alegătorilor, în scop electoral, în campania electorală din 2012, pe vremea când era președintele PDL Dâmbovița și dorea să câștige încă un mandat de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

 

Florin Popescu, la intrarea în sediul DNA:

“Dacă am greșit, să plătesc”

Florin Popescu s-a prezentat la sediul DNA împreună cu avocatul Adrian Chițescu. La intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție, deputatul Popescu a declarat că nu a cerut bani oamenilor de afaceri pentru alegerile parlamentare din 2012, dar că s-ar fi implicat activ în campania electorală, mergând din poartă în poartă pentru a-și prezenta oferta electorală.

“Am fost citat telefonic. Nu știu despre ce e. Voi da o declarație după ce ies. Sunt la dispoziția justiției, dacă am greșit să plătesc”, a declarat Florin Popescu.

 

La ieșirea din sediul DNA:

“Nu sunt droguri, sunt produse agricole”

Citat de Agerpres, deputatul Florin Popescu a declarat la ieșirea din sediul DNA că nu are nimic de ascuns: “Nu am nimic de ascuns. Sunt la dispoziția justiției și am încredere. Sunt lucruri care s-au stabilit după ani de zile”. El a mulțumit procurorilor DNA pentru că “au fost foarte corecți”.

“Mi-au spus toate articolele din lege pe care le-am încălcat. Mi-au pus dosarul la dispoziție (...). Mi-au adus la cunoștință învinuirile despre faptul că am avut o legătură acum doi ani de zile, în 2012, cu o firmă de pe raza județului Dâmbovița și că aș fi solicitat, în prima funcție pe care am avut-o, anumite produse agricole pe care să le folosesc în campania electorală”, a afirmat parlamentarul.

Florin Popescu a menționat că a cerut un termen de câteva zile pentru a studia dosarul împreună cu avocatul și că ulterior va reveni la DNA pentru a-și expune punctul de vedere. Deși contactat insistent de redactorii “Jurnal de Dâmbovița”, deputatul PMP Florin Popescu nu a răspuns ieri la telefon.

 

Fostul vicepreședinte al CJD Marin Antonescu:

“Știu că în 2012 s-a întâmplat ceva prin Micro IV”

Fostul vicepreședinte al CJD, Marin Antonescu, prim-vicepreședinte la PDL Dâmbovița, fost coleg de partid și prieten foarte apropiat cu Florin Popescu, ne-a declarat:

“Nu am ce comentarii să fac pentru că nu am absolut nici o informație. Nu știu despre ce este vorba. Știu că în 2012 s-a întâmplat ceva prin Micro IV, dar nici atunci nu am avut informații și nu am nici acum”, ne-a declarat laconic Marin Antonescu.

 

DNA: “Inculpatul Popescu Florin Aurelian i-a cerut administratorului unor societăți comerciale, denunțător în cauză, 60-70 tone carne de pui pentru a fi distribuite în scop electoral”

Ieri, după audierea deputatului PMP Popescu, șeful DNA a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

 

comunicat de presă

Procurorii din cadrul DNA - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Popescu Florin Aurelian, la data faptelor președinte al organizației Dâmbovița al unui partid politic, în prezent deputat, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000 și anume folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

 

În ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale se menționează că există probe care susțin următoarea stare de fapt: în anul 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetățenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.

 

Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea omului de afaceri. Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.

 

Inculpatului Popescu Florin Aurelian i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Biroul de informare și relații publice Direcția Națională Anticorupție

 

DNA cere Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu

În completarea comunicatului nr. 494/VIII/3 din 23 aprilie 2014, Biroul de informare și relații publice este abilitat să transmită următoarele: în conformitate cu prevederile din Constituția României și cele din Regulamentul Camerei Deputaților, procurorul șef al DNA a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupție, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Popescu Florin Aurelian pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. (...) Cererea de încuviințare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală. Astfel, din probele administrate rezultă că infracțiunea ce ar fi fost săvârșită de inculpat este sancționată de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de patru ani și există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

Biroul de informare și relații publice Direcția Națională Anticorupție.

 

Potrivit Agerpres, procurorul general Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției referatul DNA pentru a solicita încuviințarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu.

 

12 dosare penale pentru fosta administrație Florin Popescu își așteaptă rândul la DNA Ploiești

Administrația Florin Popescu a Consiliului Județean Dâmbovița este în vizorul procurorilor DNA de mai multă vreme pentru numeroase nereguli în cheltuirea banilor publici, pentru care DNA Ploiești efectuează cercetări în 12 dosare penale, conform unei adrese oficiale pe care Direcția Națională Anticorupție a transmis-o către Trustul de presă ARTPRESS din Târgoviște:

“Pe rolul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești se află 12 dosare penale în care procurorii efectuează acte premergătoare privind, în esență, legalitatea derulării mai multor proceduri de achiziție publică și circumstanțele încheierii unor contracte de lucrări la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița”.


Florin Popescu a fost președintele CJ Dâmbovița în perioada 2008-2012, președinte al PDL Dâmbovița și vicepreședinte PDL la nivel național. În data de 9 decembrie 2013, Florin Popescu a fost exclus din PDL. Până ieri, el a fost secretar general al Partidului Mișcarea Populară și coordonator la nivel național al campaniei electorale PMP, fiind un apropiat al deputatului Elenei Udrea.

 

Remember mai 2012: Depozite în Dâmbovița cu tone de alimente - mită electorală

În data de 24 mai 2012, în campania electorală pentru alegerile locale, opt tone de alimente, paste făinoase, zahăr, făină, pui congelați, dar și sute de sacoșe cu însemnele PDL au fost descoperite de inspectorii Gărzii Financiare și ai Poliției Economice într-un spațiu din Micro IV (strada Dinu Lipatti) care aparținea Primăriei Târgoviște și care, în urmă cu aproximativ o săptămână, fusese închiriat unei fundații “tutelate” de consilierul PDL Pavel Babeu.

Bogdan Birtu, comisar șef la Garda Financiară Dâmbovița, mai 2012: “La parterul blocului (n.n. din Micro IV Târgoviște), într-un spațiu comercial, s-au descoperit aproximativ 8 tone de alimente, constând în paste făinoase, zahăr, făină, pui congelați”

Spațiul primăriei avea pe uși ștampilele Asociației de Radioamatorism conduse de consilierul Babeu. Anchetatorii au sigilat spațiul, întrucât președintele fundației nu a putut prezenta actele de proveninență a mărfii. În fapt, inspectorii Gărzii Financiare și polițiștii de la Poliția Economică au prins mai multe persoane în timp ce încercau să încarce marfa într-o camionetă.

 


 

Adrian Țuțuianu, în mai 2012: “Alimentele erau pentru campanie”

Candidat din partea USL la funcția de președinte al Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, declara în data de 24 mai 2012:

“În Dâmbovița, în mai multe locații, sunt concentrate sute de tone de alimente (...) care vor fi distribuite ca mită electorală în campania din acest an. Cer public Poliției Dâmbovița, Gărzii Financiare, Agenției Naționale de Administrare Fiscală să lase la o parte partiprix-urile politice, să lase la o parte reținerile generate de presiunile făcute de baronul Florin Popescu și să treacă la treabă. (...) Alimentele erau pentru campanie, mai sunt și alte locații pe care noi le-am identificat.”, acuza atunci Adrian Țuțuianu.

 

PDL Dâmbovița a respins în mai 2012 acuzațiile de mită electorală

Reprezentanții PDL Dâmbovița au respins atunci acuzațiile candidatului USL și au susținut că nu au nici o legătură cu alimentele descoperite. Vicepreședintele PDL Dâmbovița, Marin Antonescu, a declarat în plin scandal de mită electorală:

“Dacă vrei să faci o legătură între acele depozite și o campanie electorală, poți să o faci, problema este că trebuie să dovedești faptul că măcar intențional se pregăteau de campanie asemenea lucruri sau că, evident, se împărțeau. Prin urmare, situarea geografică a unor alimente nu este un subiect care să intereseze campania electorală până la proba contrarie”.

 

Ultima oră: Florin Popescu și-a luat adio de la funcțiile din PMP

Aseară, într-un comunicat de presă, PMP a transmis că Florin Popescu a renunțat de bună-voie și nesilit de nimeni la toate funcțiile din cadrul partidului și s-a retras de pe lista de la alegerile europarlamentare. Deputatul PMP Florin Popescu a declarat pentru presa centrală că nu dorește să fie o piatră de moară pentru colegii săi și că este gata să plătească dacă Justiția îl găsește vinovat.

 

Cazul depozitelor din Dâmbovița ticsite cu zeci de tone de carne de pui, destinate distribuirii de către PDL în scop electoral, a intrat încă din mai 2012 în atenția organelor abilitate, dar abia ieri a fost citat pentru prima dată la DNA fostul președinte al PDL și al CJ Dâmbovița, actualul deputat Florin Popescu.

 

Știrea inițială: 

După ce DNA i-a cerut arestarea preventivă,  

Deputatul Florin Popescu s-a autosuspendat din PMP





Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale