Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.09.2016 00:25

În sfârșit, vești bune pentru județul Dâmbovița


A A

Undă verde pentru investiția Arctic

Undă verde pentru investiția Arctic

❚ Guvernul tehnocrat a decis, în sfârșit, să dea o mână de ajutor economiei județului, prin aprobarea ajutorului de stat în valoare de 163 milioane lei necesar demarării investiției de la Ulmi ❚ „După vestea cu ajutorul de stat, la Consiliul Județean am primit deja două vizite ale unor investitori din Turcia care caută teren în proximitatea municipiului Târgoviște pentru a construi hale de producție”, a declarat Alexandru Oprea, vicepreședintele CJD ❚ Administrația județeană cere acum ajutor actualilor și viitorilor parlamentari pentru realizarea unei infrastructuri rutiere atât de necesară noilor investiții

ANA MARIA POPESCU

 


 

Nu a făcut multe lucruri bune în ultima vreme, dar se pare că încearcă să-și mai spele din „păcate” pe ultima sută de metri și oferă o șansă de dezvoltare economică județului Dâmbovița. Guvernul României a dat undă verde realizării investiției Arctic de la Ulmi. Tehnocrații au fost de acord, în cele din urmă, cu acordarea ajutorului de stat solicitat de Grupul Arcelik și astfel investitorii turci de la fabrica de frigidere de la Găești nu mai au niciun motiv să nu se apuce de treabă și să nu demareze proiectul de anvergură de la Ulmi, în urma căruia se vor crea câteva mii de locuri de muncă, iar veniturile la bugetul local vor crește considerabil. Arctic dorește să construiască la Ulmi, pe 76 de hectare de teren, cea mai mare fabrică de mașini de spălat rufe și mașini de spălat vase din Europa și să transforme astfel România, și implicit județul Dâmbovița, în cel mai mare producător de aparatură electrocasnică din spațiul european, detronând astfel Polonia, care, la ora actuală, deține supremația pe această piață.

Se pare că vestea acordării ajutorului de stat în valoare de 163 milioane lei a ajuns repede la investitorii turci care lucrează pentru Grupul Arcelik, iar în ultimele zile aceștia au venit la Consiliul Județean în căutarea de teren apropierea municipiului Târgoviște în vederea construirii unor hale în care să se producă componente necesare pentru realizarea aparaturii electrocasnice produse de Arctic. Dată fiind această situație, vicepreședintele CJD, totodată și secretar executiv PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, solicită parlamentarilor, actuali și viitori, să se lupte la București pentru realizarea drumului pe patru benzi de la Bâldana la Târgoviște, pentru a asigura infrastructura rutieră necesară noilor investiții din județ.

„Este o veste bună pentru județul Dâmbovița”

„O veste bună pentru județul Dâmbovița, chiar dacă aparține totuși acestui Guvern și vreau să vă asigur că nu neapărat este meritul lui, dacă era după ei cred că nu se întâmpla acest lucru, este că Grupul Arcelik a primit un ajutor de stat de 163 de milioane de lei, ceea ce înseamnă cam 36-37 milioane de euro, necesar demarării investiției de la Ulmi. Este o veste bună pentru județul Dâmbovița, în sensul că această investiție va începe, va fi demarată și vor fi create locuri de muncă, ceea ce va contribui la dezvoltarea județului. Dar, lucrul acesta nu trebuie lăsat singular, trebuie ca cei care vor fi aleși în funcțiile de demnitate publică, senatori și deputați, să militeze să facă cu prioritate drumul pe patru benzi până la Târgoviște. De ce spun acest lucru?! După vestea cu ajutorul de stat, la Consiliul Județean am primit deja două vizite ale unor investitori din Turcia, care lucrează acum pentru Concernul Arcelik și care livrează produse necesare asamblării acestor mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, cuptoare cu microunde și care caută teren în proximitatea municipiului Târgoviște pentru a construi hale de producție. Vă dați seama că dacă se creează această investiție acolo, trebuie dezvoltată infrastructura de transport, infrastructura de depozitare”, a declarat vicepreședintele CJD și secretar executiv al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Jan la 06.09.2016 15:26

Atentie!!!

Lasati drumul asa cum este!!!
Faceti autostrada!!!

Domnilor de la CJD, dati dovada de viziune!!!

Largirea drumului nu inseamna scurtarea duratei
(tot se trece prin localitati - limitare viteza).

Domnilor, lasati alte interese deoparte!!!
E orasul in care traiti. Nu ratati oportunitatea dezvoltarii!!!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Schimbări climatice afectează vegetația în sudul județului Dâmbovița
Impozite pentru înfrumusețare și întreținere corporală
Amenzi usturătoare pentru deșeuri reciclabile
327 de locuri de muncă disponibile
Investițiile în comuna Raciu prind contur
Șofer-pericol public, arestat preventiv 30 de zile
Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști
422 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale