Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.05.2023 00:13

n Dmbovița,


A A

Un singur focar activ de pest porcin african

Un singur focar activ de pest porcin african

*Directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Sandu Tolea, a transmis c sunt mai multe focare de pest în exploatațiile de porci mistreți care sunt foarte greu de stins

 

În județul Dâmbovița este în prezent un singur focar de pest porcin african care afecteaz comuna Râul Alb. De asemenea, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Sandu Tolea, a transmis c sunt mai multe focare de pest în exploatațiile de porci mistreți care sunt foarte greu de stins. 

Acum, specialiștii din cadrul DSVSA Dâmbovița acționeaz pentru stingerea focarului din localitatea Râul Alb. Timp de câteva sptmâni, în județul Dâmbovița nu era niciun focar de pest porcin la animalele domestice. Sandu Tolea a mai transmis c toate animalele afectate sau suspecte, precum și cele care au venit în contact cu acestea, trebuie sacrificate i neutralizate, iar proprietarii vor fi despgubii de ctre stat, în condițiile prevzute de legislație.

„În acest moment, mai avem focare active de pest porcin la mistreți, iar în gospodrii mai avem la Râul Alb, în apropiere de comuna Brbulețu. Ne-a fost semnalat în urm cu câteva zile. Timp de trei sptmâni nu am avut niciun focar de pest la gospodrii, nu vorbim despre cele din exploatațiile de mistreți, unde știți bine c acolo sunt focare în permanenț. Cel din Râul Alb este în proces de stingere,  urmeaz s încheiem operațiunea în zilele urmtoare. Facem precizarea c pesta porcin african nu afecteaz oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnvire pentru oameni, acest virus având, îns, impact la nivel social din punct de vedere economic”, a declarat Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Criza medicilor veterinari continu
285 de nașteri și 516 decese
Dou locuințe amenajate de DGASPC Dmbovița
„Primvara albastr” - o ediie care a stat sub semnul excelenei
Situația grevei profesorilor din Dmbovița
"Ziua Porților Deschise" la Camera de Comerț Dmbovița
11 ani de la trecerea n neființ a fondatorului companiei REGATA
Procese cștigate pe band rulant de angajați!
Victimele unui accident rutier, ajutate de un jandarm dmbovițean
Numeroase proiecte n obiectiv pentru Primria RuncuPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rsucire iohannist cu... sticl spart

Domnia sa preedintele României Klaus Werner Iohannis este neam ca obârie etnic. i, de la un neam te atepi s fie exact, nu-i aa, ca un neam precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neam de-al nostru, de pe malul Cibinului, aa c s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunzi a aprut mre, nu pentru c ar avea vreun metru i optzeci de centimetri, ci, pur... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale