Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
14.03.2023 00:19
La Târgoviște,
Transportul public, tot mai utilizat după modernizare

*Primarul Daniel Cristian Stan anunță că va continua analiza la nivelul întregului oraș și reamintește faptul că transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii doi ani, iar intervențiile nu se opresc aici
Încep să se vadă primele rezultate ale proiectului privind transportul public local din municipiul Târgoviște. Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că într-un singur an și pe un singur traseu (5), numărul lunar de călători a crescut cu 17.906 utilizatori, respectiv de la 41318, în luna februarie 2022, la 59224, în luna februarie 2023! Edilul șef anunță că va continua analiza la nivelul întregului oraș și reamintește faptul că transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii doi ani, iar intervențiile nu se opresc aici.
Pe lângă faptul că au fost construite trei autogări, au fost înlocuite stațiile de călători și au fost modernizate coridoarele de transport public local. Administrația târgovișteană a achiziționat un număr de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).
Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște - Primăria Șotânga, constă în achiziția a: 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate; 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază; 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu. Valoarea proiectului este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus, este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local și a fost deja aprobată.
Ștefan Khalil
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)Proiect pentru amenajarea unui centru social
CJD a relansat Programul Județean de Dezvoltare Locală
Părintele vicar Ionuț Ghibanu, reales președinte al Crucii Roșii Dâmbovița
Muzeele dâmbovițene au trecut la programul de vară
Va fi România la masa marii producții de baterii? (II)
Dotări importante la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Sindicatele din Poliție nu vor opri protestele
Ziua Unirii Basarabiei cu România, sărbătorită la Muzeul „Casa Romanței”
Digitalizarea la Biblioteca Județeană Dâmbovița
Editorial
Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)

Potrivit Institutului Geologic Român, țara noastră are zăcăminte de resurse aflate pe lista recent actualizată a materiilor prime strategice, esențiale pentru lanțul valoric al bateriilor. De pildă, Europa are un necesar de 7% litiu pentru producția de baterii litiu-ion dar produce doar 3%, deci este necesară dublarea producției. Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român spune că țara noastră... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
