14.03.2023 00:19

Transportul public, tot mai utilizat după modernizare

Transportul public, tot mai utilizat după modernizare
Galerie foto

*Primarul Daniel Cristian Stan anunță că va continua analiza la nivelul întregului oraș și reamintește faptul că transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii doi ani, iar intervențiile nu se opresc aici

 

Încep să se vadă primele rezultate ale proiectului privind transportul public local din municipiul Târgoviște. Primarul Daniel Cristian Stan a anunțat că într-un singur an și pe un singur traseu (5), numărul lunar de călători a crescut cu 17.906 utilizatori, respectiv de la 41318, în luna februarie 2022, la 59224, în luna februarie 2023! Edilul șef anunță că va continua analiza la nivelul întregului oraș și reamintește faptul că transportul local târgoviștean a cunoscut investiții fără precedent în ultimii doi ani, iar intervențiile nu se opresc aici.

Pe lângă faptul că au fost construite trei autogări, au fost înlocuite  stațiile de călători și au fost modernizate coridoarele de transport public local. Administrația târgovișteană a achiziționat  un număr de 40 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, iar prin proiectul intitulat „Modernizarea transportului public la nivelul zonei urbane funcționale Târgoviște prin achiziția de autobuze ecologice – etapa I”, se va realiza extinderea transportului public cu autobuze noi, moderne, la întreaga zonă funcțională a municipiului Târgoviște (25 de unități administrativ teritoriale).

Investiția, depusă în cadrul parteneriatului Primăria Târgoviște - Primăria Șotânga, constă în achiziția a: 21 autobuze electrice de capacitate mare (12 m) dotate; 21 stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază; 7 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu. Valoarea proiectului este de 68,075,969.07 lei, TVA inclus, este finanțată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul Local și a fost deja aprobată.

 

 

Ștefan Khalil