Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.03.2017 00:21

Mediul online face victime printre copii


A A

Tragedia de la Cazaci, semnal de alarmă pentru părinți

Tragedia de la Cazaci, semnal de alarmă pentru părinți
Familia și rudele îndoliate îl plâng pe băiețelul de 11 ani găsit spânzurat în podul casei

❚ În condițiile în care s-ar părea că jocul „Balena albastră” este vinovat de decesul copilului, autoritățile și oamenii legii atrag atenția părinților să-i urmărească mai cu atenție pe cei mici și astfel să fie evitate situațiile nedorite ca cea de la Cazaci ❚ „Solicit public Inspectoratului Școlar Județean să intensifice activitatea de conștientizare a părinților asupra efectelor negative a unor astfel de preocupări”, a punctat președintele CJD, Alexandru Oprea

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Localnicii din satul Cazaci nu-și mai găsesc liniștea după ce în urmă cu două zile un copil de numai 11 ani a fost găsit spânzurat în podul casei în care locuia. Se pare că gestul extrem făcut de copil a venit după ce acesta a accesat un joc pe internet, joc cunoscut sub denumirea de „Balena albastră”. Acest joc este destul de cunoscut în mediul online și se pare că micuțul din Cazaci nu este prima victimă care cade pradă jocului ucigaș. Rudele și vecinii spun că Alex era un copil foarte cuminte care nu a creat niciodată probleme familiei și nimeni nu își explică gestul pe care tânărul l-a făcut.

● „Un copil deosebit. Un copil care nu a deranjat niciodată pe nimeni. Era foarte cuminte și respecta pe toată lumea. Nu ne putem explica cum a putut să facă un asemenea gest”. ● „Nu-mi vine să cred. Nu pot să-mi revin. Atât eu cât și întreaga mea familie suntem șocați. Îl știm de când era mic și nu am crezut că poate face așa ceva. Trebuie să se facă o anchetă iar cei vinovați să fie drastic pedepsiți. Nu pot să cred că un joc poate să influențeze atât de mult un copil. Cineva trebuie să oprească acest joc deoarece o să facă victime în continuare. ● „Am un copil aproape de vârstă cu a lui Alex. Și copilul meu intră pe internet și uitați ce se poate întâmpla. Am vorbit cu băiețelul meu și de acum înainte o să-l supraveghez mai îndeaproape. Este îngrozitor ceea ce s-a întâmplat. Toți suntem șocați. ● „Un copil deosebit. Suntem șocați. Tot satul îl plânge”. Se pare că Alex accesase de mult timp acest joc. Copiii din sat spun că le-a vorbit despre acest joc și chiar încerca să-i convingă să acceseze și ei jocul. În urma nefericitului eveniment Poliția a întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă iar cercetările continuă. Totodată, oamenii legii atrag atenția părinților să-i urmărească mai cu atenție pe cei mici și astfel să fie evitate situațiile sau evenimente nedorite ca cel de la Cazaci.

„Din verificări s-a stabilit că elevul care s-a sinucis le spunea colegilor că juca un anumit joc. Nu avem certitudinea că jocul a fost cauza care a dus la deces. Au fost ridicate cele două telefoane și calculatorul pe care copilul le folosea și urmează să se efectueze expertizele necesare. Părinții au declarat că nu știau că băiatul juca jocul respectiv”, a declarat ieri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Alexandra Niculaie.

„Balena Albastră”, joc criminal

„Există indicii, din ce am discutat cu organele de Poliție, temeinice că respectivul copil ar fi accesat acel joc care se numește «Balena Albastră». Solicit public Inspectoratului Școlar Județean să intensifice activitatea de conștientizare a părinților asupra efectelor negative a unor astfel de preocupări și, pe de altă parte, să facă un program de consiliere sau de aducere la cunoștința părinților a acestor lucruri. Fac un apel la cabinetele de consiliere psihologică din școli și o să solicit și în scris domnului inspector general școlar să se implice, dar cu profesionalismul de rigoare. Pentru că, nu știu, așa, dacă facem o anume publicitate, să nu creăm curiozități în situația în care sunt adolescenți la 13, 14 ani, copilul de ieri avea 11 ani, la care caracterul este în formare, au o afectivitate crescută, simt nevoia de un alt gen de discuție între părinte și copil. Cred că trebuie tras un semnal de alarmă, dar în mod responsabil pe ceea ce înseamnă această situație”, a mai declarat în cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Oprea, președintele CJ Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale