Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.05.2023 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Terifiant!

Terifiant!

Mi-au trebuit aproape 70 de ani ca să plâng pe stadion, cu eșarfa echipei dragi, Chindia, la gât, și la o masă a presei cum nu am văzut nici pe Arena Națională. Și tot atâția ani mi-au trebuit să văd că nu plâng singur. Mi-ar trebui un cazan să adun toate lacrimile vărsate pe noul stadion „Eugen Popescu”, după nebunia Chindia – Voluntari. Am văzut, deasemenea, un jurnalist pironit în scaun, cel mai autentic dintre noi toți, care privea (vă jur!) în profunzimea momentului.

Ca spectacol, premieră, fascinație, nocturnă, acest meci nu poate fi uitat niciodată. Deși Chindia și-a luat la revedere (pe cât mai curând!), de la prima competiție a fotbalului românesc, cu experiența mea jurnalistică, jur că vom reveni din sezonul viitor, 2023-2024! Cine mai are o asemenea „bijuterie? Cine poate face peste noapte o echipă gen Chindia? Și dacă pleacă jumătate dintre jucători, târgoviștenii se vor distra în Liga a 2-a.

Acum este supărare dar, vă asigur, tribunele vor fi pline încă de la primul joc al sezonului care urmează. Noi, dâmbovițenii, iubim fotbalul și suntem peste multe alte ținuturi ale Munteniei ca sufletism, abnegație, vorbire, exprimare. Poate că nu este aici locul să spun un lucru mare... ce l-a determinat pe Ceaușescu să mute capitala la Târgoviște, după vizita din 1988. „Ăia vorbesc românește”.

Revenind la titlu, este un moment terifiant, un moment greu, aproape ucigător. Și, totuși, există o durere mult mai mare decât retrogradarea, durerea provocată de politică. Unii s-au bucurat ca la carnaval de retrogradarea Chindiei. Asta își doreau, zoale pe conducerea Târgoviștei. Alții (au fost și din aceștia) au profitat de bunătatea edililor și au transformat tribuna oficială (cu cadouri) în locuri de joacă pentru copii. Și asta în timp ce oameni de 60, 70 de ani cereau permisiunea să intre pe stadion.

Așadar, politica... Suntem mai mult decât convinși că, fără gâlceava acestor două partide, atmosfera din jurul echipei ar fi fost alta. Niciodată ura nu construiește, doar distruge! Poate mai sunt și politicieni cu suflet, de omenie, care, printr-o analiză comună, să reașeze, după dezastru, echipa Chindia. Trebuie schimbat totul! În afara câtorva jucători, începând cu președintele, toți trebuie să lase locul altora mai buni. În fine, avem timp să ne ocupăm de toate!

 

 

Vasile NeaguComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Gura Șuții a primit trofeul de campioană județeană
Dâmbovițenii merită mai multă atenție
S-a încins și mai tare competiția la Liga a 5-a
Luceafărul Târgoviște a dominat competițiile Juniorilor U9 și U10
Străjerii Răzvad, eliminare dramatică la Juniori U19
Sportivii de la CSȘ Târgoviște au obținut noi medalii
Lacrimile lui Șerban, imbold pentru renașterea Chindiei
AJF Dâmbovița se opune "tranzacționării" de locuri
15 juniori dâmbovițeni, selecționați la Naționalele U11, U12, U13
Multe medalii pentru CS TârgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă

Domnia sa președintele României Klaus Werner Iohannis este neamț ca obârșie etnică. Și, de la un neamț te aștepți să fie exact, nu-i așa, ca un neamț precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neamț de-al nostru, de pe malul Cibinului, așa că s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunăzi a apărut măreț, nu pentru că ar avea vreun metru și optzeci de centimetri, ci, pur... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale