Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.08.2020 00:25

Sindicaliștii, din nou deziluzionați, acuză...


A A

Tensiuni în industria de Apărare

Tensiuni în industria de Apărare

❚ „Din discuțiile avute cu primul ministru și miniștrii de Finanțe și Economie nu s-a întâmplat nimic din toate promisiunile avute. Problemele au rămas exact aceleași...” ❚ „Organigrama de avarie este aprobată pentru 2020, cu un număr de 3500 de salariați, dar care nu este finanțată”

 

VIOLETA STANCIU


„Lipsă comenzi, lipsă contracte, lipsă bani, bani insuficienți pe nucleul de realizare a serviciilor pentru industria de apărare...”! Acestea sunt problemele cu care se confruntă în momentul de față societățile din industria de apărare care ne-au fost semnalate chiar de către liderul de sindicat din acest domeniu de activitate, Constantin Bucuroiu. Potrivit acestuia, toate discuțiile avute cu premierul României, dar și cu miniștrii Economiei și Finanțelor, toate promisiunile făcute de aceștia reprezentanților industriei de apărare nu s-au materializat în nimic în realitate, iar între timp problemele s-au acutizat și există riscul pierderii de locuri de muncă „În momentul de față, zic eu, că am ajuns la limita maximă a răbdării pentru că suntem în luna august, iar din numeroasele discuții avute cu Ministerul Economiei nu s-a întâmplat nimic fenomenal care să întoarcă lucrurile pe o altă direcție. De asemenea, din discuțiile avute cu primul ministru și miniștrii de Finanțe și Economie nu s-a întâmplat nimic din toate promisiunile avute. Problemele au rămas exact acelea și, ne-am oprit la nivelul acelui acord semnat cu Guvernul Dăncilă, care ar fi trebuit totuși să reprezinte o cotitură în mersul industriei de apărare și nu trebuia să se țină cont că a semnat Dăncilă și vezi Doamne nu trebuie să meargă mai departe și să-l aducem la îndeplinire. Am luat-o de la capăt, am fost răbdători, a venit august și în momentul de față industria de apărare se confruntă din nou cu aceeași problemă, adică lipsă comenzi, lipsă contracte, lipsă bani, bani insuficienți pe nucleul acela de realizare a serviciilor pentru industria de apărare pentru că sunt două lucruri care nu s-au respectat. Nu s-a respectat Legea 232/2016 a industriei de apărare care spune la art. 24 că în momentul în care nu sunt contracte și comenzi societățile funcținează pe organigrama de avarie, care, atenție, este aprobată pentru 2020 cu un număr de 3500 de salariați, dar care nu este finanțată. Directorii au mers pe un număr de 2250 de salariați care însemna circa 119 milioane de lei, din care s-au dat 54 de milioane de lei. În momentul de față avem societăți cum este Zărnești, Moreni, Dragomirești, Cugir, Făgăraș, Sadu, UMB care pur și simplu dacă nu se suplimetează sumele acestea, și din ce văd eu, din atitudine, pentru că băieții care până mai ieri erau foarte promți la a răspunde la telefoane și la email-urile noastre, acum nu mai dau băieții niciun semn de viață și există posibilitatea pierderii de locuri de muncă. Pe lângă asta, oamenii aceștia din industria de apărare sunt tot la nivelul de sub 2000 de lei salariu, nu s-a putut majora nici valoarea tichetului de masă, care s-a mărit de la 15 la 20 de lei, și uitați în ce situație ne aflăm... Adică ne aflăm în situația în care eram acum 5-6 ani”, ne-a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

DSP a început distribuția vaccinului antigripal
Medicii veterinari, orientați mai mult după cabinete pentru animale mici
Adeverințele școlare pentru reintrarea în colectivitate
Telefon recuperat cu ajutorul unui jandarm
Măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate
Întreruperi de energie electrică
DSVSA Dâmbovița, la un pas de achiziționarea a două aparate PCR
Crucea Roșie Dâmbovița a donat un aparat de ventilație Spitalului Județean de Urgență Târgoviște
Suspiciune de pestă porcină africană în Dâmbovița
287 de locuri de muncă Disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate


Editorial

Curg amenzile de la UE...

...aplicate pe bune României. Numai că amărâta asta de țară nu este vinovată, ci falnica sa clasă „clasa politică” prin la fel de falnicii săi parlamentari a dat-o vesel în bară. Acușica câteva milioane de euro vor fi smulși din pușculița secătuită a țării pentru a îmbelșuga safe-ul de la Bruxelles. Haideți să vedem despre ce este vorba. Primul caz. 

[citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale