Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.07.2014 08:20

Târgoviște


A A

Spitalul Județean de Urgență, în reorganizare

Spitalul Județean de Urgență, în reorganizare
Se fac eforturi pentru vindecarea tuturor „suferințelor” Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

❚ Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a dispus începerea acțiunii de relocare de spații atât la unitatea principală, cât și la secțiile externe ❚ Secția de Boli Infecțioase de pe strada Rodnei, aflată într-un stadiu avansat de degradare, nu va mai primi autorizație de funcționare și nici nu sunt bani pentru ca aceasta să intre în reparații capitale, astfel că va fi mutată la Spitalul de la Dealu Mare ❚ Toxicologia, Pneumologia, Medicina Internă II vor fi și ele mutate, fie în aripa veche a Spitalului Județean, fie în spațiile libere ale Secției de la Platformă ❚ Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, susține că această relocare este absolut necesară, pentru ca spațiile să fie gestionate mai eficient, iar costurile de întreținere să fie mai mici

 

ANA MARIA POPESCU


Mișcări de „trupe” la Spitalul Județean de Urgență! Din dorința de a reduce cheltuielile și a exploata cât mai eficient spațiile pe care le are unitatea sanitară atât în clădirea principală, cât și în cele externe, dar și pentru că există secții medicale care își desfășoară activitatea în locuri insalubre, șeful Consiliului Județean Dâmbovița a dispus începerea acțiunii de relocare de spații la unitatea spitalicească.

Secția Boli Infecțioase, în stare critică

Pentru că Secția de Boli Infecțioase de pe strada Rodnei (Târgoviște) nu va mai primi autorizație de funcționare din cauza faptului că se află într-un stadiu avansat de degradare și nici nu sunt bani la buget pentru ca aceasta să intre în reparații capitale, secția va fi mutată la Spitalul de la Dealu Mare. Secțiile Toxicologie, Pneumologie, Medicină Internă II vor fi și ele mutate din locurile unde funcționează în prezent, fie în spații din incinta Spitalului Județean, aripa veche, fie în spațiile libere ale Secției de pe strada Laminorului (Platformă).

Relocări pentru economii și binele pacienților

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Adrian Țuțuianu, susține că această relocare de spații este absolut necesară, pentru ca ele să fie gestionate mult mai bine și mai eficient, iar costurile de întreținere să fie mult mai reduse.

„Vom face câteva relocări de spații, din dorința de a reduce costurile, de a exploata corect și complet spațiile cele mai bune pe care le are spitalul și pornind de la împrejurarea că nu vom mai obține autorizație de funcționare pentru Secția Boli Infecțioase din strada Rodnei. Clădirea nu arată deloc bine, nu sunt resurse financiare să o reparăm curând. În al doilea rând, chiar dacă am pune-o în funcțiune, am repara-o, ea nu se mai pretează ca spații, pentru ceea ce înseamnă o secție de boli infecțioase la standardele actuale. Toxicologia, laboratorul de toxicologie care ține de Medicina legală va fi mutat de la Dealu Mare în clădirea de pe Platformă, pe strada Laminorului, unde funcționează Serviciul de Medicină legală; este în logica lucrurilor ca un serviciu să funcționeze cu toate activitățile în același loc. Secția de Pneumologie de la Dealu Mare va fi mutată la etajul II din Spitalul Județean, de la Secția de Recuperare Medicală. Era spațiu în exces acolo și o parte din acest etaj va fi destinat Secției Pneumologie. Secția Medicină Internă II de la Dealu Mare va fi mutată unde este astăzi Cardiologia, etajul I, aripa veche, unde există spațiu excedentar, iar Secția Infecțioase va fi mutată la Dealu Mare, pe spațiile eliberate de secțiile mutate la Spitalul Județean. Vom găsi o utilitate și unui etaj gol de la spitalul de pe Platformă, vom muta și acolo o secție care este externă, în așa fel încât să putem gestiona mai bine spațiile, să avem cheltuieli mai mici, să avem costuri de întreținere mai mici și, în același timp, să răspundem într-un fel cât mai corect solicitărilor pe care le au pacienții”, a explicat Adrian Țuțuianu.

Vă reamintim că, în urmă cu două săptămâni, problema mutării secțiilor care funcționează în spații insalubre sau nu mai îndeplinesc condițiile de autorizare a fost abordată de președintele CJD și la întâlnirea cu conducerea Spitalului Județean de Urgență, cu medicii și asistenții șefi.

De asemenea, s-a discutat despre aprovizionările cu medicamente și materiale sanitare, despre întreținerea unității spitalicești. Concluzia întâlnirii a fost expusă de președintele CJD: „Degeaba am făcut un proiect european (n.n. de modernizare a Spitalului Județean de Urgență). Dacă nu întreținem permanent, în 3 ani o să avem un spital la fel de urât cum era acum 3 ani”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale