30.07.2014 08:20

Spitalul Județean de Urgență, în reorganizare

Spitalul Județean de Urgență, în reorganizare
Galerie foto

❚ Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a dispus începerea acțiunii de relocare de spații atât la unitatea principală, cât și la secțiile externe ❚ Secția de Boli Infecțioase de pe strada Rodnei, aflată într-un stadiu avansat de degradare, nu va mai primi autorizație de funcționare și nici nu sunt bani pentru ca aceasta să intre în reparații capitale, astfel că va fi mutată la Spitalul de la Dealu Mare ❚ Toxicologia, Pneumologia, Medicina Internă II vor fi și ele mutate, fie în aripa veche a Spitalului Județean, fie în spațiile libere ale Secției de la Platformă ❚ Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, susține că această relocare este absolut necesară, pentru ca spațiile să fie gestionate mai eficient, iar costurile de întreținere să fie mai mici

 

ANA MARIA POPESCU


Mișcări de „trupe” la Spitalul Județean de Urgență! Din dorința de a reduce cheltuielile și a exploata cât mai eficient spațiile pe care le are unitatea sanitară atât în clădirea principală, cât și în cele externe, dar și pentru că există secții medicale care își desfășoară activitatea în locuri insalubre, șeful Consiliului Județean Dâmbovița a dispus începerea acțiunii de relocare de spații la unitatea spitalicească.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Secția Boli Infecțioase, în stare critică

Pentru că Secția de Boli Infecțioase de pe strada Rodnei (Târgoviște) nu va mai primi autorizație de funcționare din cauza faptului că se află într-un stadiu avansat de degradare și nici nu sunt bani la buget pentru ca aceasta să intre în reparații capitale, secția va fi mutată la Spitalul de la Dealu Mare. Secțiile Toxicologie, Pneumologie, Medicină Internă II vor fi și ele mutate din locurile unde funcționează în prezent, fie în spații din incinta Spitalului Județean, aripa veche, fie în spațiile libere ale Secției de pe strada Laminorului (Platformă).

Relocări pentru economii și binele pacienților

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Adrian Țuțuianu, susține că această relocare de spații este absolut necesară, pentru ca ele să fie gestionate mult mai bine și mai eficient, iar costurile de întreținere să fie mult mai reduse.

„Vom face câteva relocări de spații, din dorința de a reduce costurile, de a exploata corect și complet spațiile cele mai bune pe care le are spitalul și pornind de la împrejurarea că nu vom mai obține autorizație de funcționare pentru Secția Boli Infecțioase din strada Rodnei. Clădirea nu arată deloc bine, nu sunt resurse financiare să o reparăm curând. În al doilea rând, chiar dacă am pune-o în funcțiune, am repara-o, ea nu se mai pretează ca spații, pentru ceea ce înseamnă o secție de boli infecțioase la standardele actuale. Toxicologia, laboratorul de toxicologie care ține de Medicina legală va fi mutat de la Dealu Mare în clădirea de pe Platformă, pe strada Laminorului, unde funcționează Serviciul de Medicină legală; este în logica lucrurilor ca un serviciu să funcționeze cu toate activitățile în același loc. Secția de Pneumologie de la Dealu Mare va fi mutată la etajul II din Spitalul Județean, de la Secția de Recuperare Medicală. Era spațiu în exces acolo și o parte din acest etaj va fi destinat Secției Pneumologie. Secția Medicină Internă II de la Dealu Mare va fi mutată unde este astăzi Cardiologia, etajul I, aripa veche, unde există spațiu excedentar, iar Secția Infecțioase va fi mutată la Dealu Mare, pe spațiile eliberate de secțiile mutate la Spitalul Județean. Vom găsi o utilitate și unui etaj gol de la spitalul de pe Platformă, vom muta și acolo o secție care este externă, în așa fel încât să putem gestiona mai bine spațiile, să avem cheltuieli mai mici, să avem costuri de întreținere mai mici și, în același timp, să răspundem într-un fel cât mai corect solicitărilor pe care le au pacienții”, a explicat Adrian Țuțuianu.

Vă reamintim că, în urmă cu două săptămâni, problema mutării secțiilor care funcționează în spații insalubre sau nu mai îndeplinesc condițiile de autorizare a fost abordată de președintele CJD și la întâlnirea cu conducerea Spitalului Județean de Urgență, cu medicii și asistenții șefi.

De asemenea, s-a discutat despre aprovizionările cu medicamente și materiale sanitare, despre întreținerea unității spitalicești. Concluzia întâlnirii a fost expusă de președintele CJD: „Degeaba am făcut un proiect european (n.n. de modernizare a Spitalului Județean de Urgență). Dacă nu întreținem permanent, în 3 ani o să avem un spital la fel de urât cum era acum 3 ani”.