Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.09.2015 00:17

"Jurnal de Dâmbovița" transmite condoleanțe domnului Voicu Enăchescu, cel care își conduce astăzi soția pe ultimul drum


A A

Soprana Eleonora Enăchescu a încetat din viață

Soprana Eleonora Enăchescu a încetat din viață

❚ Ceremonia de înmormântare va avea loc astăzi, 4 septembrie, ora 12.00, la Cimitirul „Sfântul Ilie” din Pipera. Dumnezeu să o odihnească în pace!


După dispariția recentă a baritonului Dan Iordăchescu, o altă mare voce a teatrului liric românesc a încetat din viață: soprana Eleonora Enăchescu. Artistă de mare finețe și profesionalism, doamna Eleonora Enăchescu a cântat ca prim-solistă pe scena Operei Naționale București timp de mai bine de douăzeci de ani, în roluri din spectacole precum „La traviata”, „Rigoletto”, „Elixirul dragostei”, „Lucia di Lammermoor”, „Flautul fermecat”, remarcându-se prin interpretarea sa deosebită, de-a lungul a sute de reprezentații.

Talentul și vocea sa au fost apreciate și peste hotare, cu ocazia turneelor pe care le-a întreprins în Europa și Asia. După retragerea de pe scenă, marea soprană s-a dedicat pregătirii tinerilor cântăreți de operă, atât în calitate de profesor la Universitatea Națională de Muzică București, cât și prin numeroasele cursuri de măiestrie artistică susținute atât în țară, cât și în străinătate. Soprana Eleonora Enăchescu a studiat mai întâi vioara, apoi s-a îndreptat spre arta cântului, sub îndrumarea celebrelor cântărețe de operă Magda Ianculescu și Eugenia Moldoveanu.

A debutat pe scenă în rolul Violetta Valery din „La traviata” de Giuseppe Verdi, la Opera Maghiară din Cluj- Napoca, iar din anul 1978, a devenit solistă a Operei Naționale București. Pe această scenă a interpretat zeci de roluri din creația unor compozitori precum W.A. Mozart, G. Donizetti, G. Verdi, L. Delibes, J. Offenbach, G. Rossini, R. Strauss etc. De asemenea, a fost cunoscută și ca o talentată interpretă de partituri vocal-simfonice și de lied.

În anul 2004, soprana Eleonora Enăchescu a obținut titlul de Doctor în Muzică cu lucrarea „Dualitatea text-muzică în genul operei” și a continuat activitatea începută ca profesor la Catedra de Canto a Universității Naționale de Muzică București. Mai mulți dintre artiștii Operei Naționale București îi datorează recunoștință pentru pregătirea lor muzicală, printre aceștia numărându-se Valentina Naforniță, artist onorific al instituției și nume celebru deja pe plan internațional. (preluat de pe site-ul Operei Naționale București)

Cei care au dorit să îi aducă un ultim omagiu au participat la Adunarea de Doliu care a avut loc în foaierul Operei Naționale București. Ceremonia de înmormântare va avea loc astăzi, 4 septembrie, ora 12.00, la Cimitirul „Sfântul Ilie” din Pipera.

Dumnezeu să o odihnească în pace!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale