Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.07.2014 08:11

Pentru că au rezerve față de atitudinea patronilor


A A

Sindicatele doresc beneficii pentru angajați

❚ Vicepreședintele Confederației Național Sindicale (CNS) Meridian, Ion Oproiu, ne-a declarat că din perspectivă sindicală, reducerea CAS este o măsură, “bună de altfel”, care trebuie să fie repartizată deopotrivă și către angajați ❚ Liderul Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă, ne-a declarat că din punctul său de vedere măsura nu ar aduce niciun câștig pentru învățământ ❚ Pe de altă parte, președintele Confederației Naționale Sindicale (CNS) Cartel Alfa filiala Dâmbovița, Constantin Bucuroiu, ne-a declarat că în privința reducerii CAS cu 5 procente la angajator, Cartel Alfa a exprimat deja o poziție oficială pe care a transmis- o Guvernului

 

VIRGIL VOINESCU


Sindicaliștii dâmbovițeni privesc cu interes, dar și cu o oarecare doză de neîncredere, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, considerând că va rezolva numai problema angajatorilor.

 

CNS Meridian: “Este o măsură bună”

“Este o măsură bună, dar trebuia împărțită între angajator și angajat. Aceasta pentru că este știut că angajatorul are de plătit un CAS de 20%, iar angajatul - 10%. Totuși este mult. Putea să fie luat 3% la angajator și 2% la angajat. Se realiza o armonizare. Deci, considerăm că e bună acțiunea lor, dar trebuia să se umble și la contribuția angajatului, ca să simtă și angajatul efectul acestei măsuri. În atare împrejurări, într-adevăr se relaxează puțin atât mediul privat, cât și celelalte companii și regii ale statului. Dacă însă se reducea și la angajat, beneficiul era mai important”, ne-a declarat Ion Oproiu, vicepreședintele CNS Meridian, care a precizat că săptămâna viitoare sindicatele vor comunica acest punct de vedere Guvernului României.

Stimul pentru micii întreprinzători

“Măsura avantajează, după părerea mea, doar un segment mult mai redus. Concret, nu este totuși o măsură de care să beneficieze sau de care să se bucure printr-un venit suplimentar salariații din învățământ. Dacă se va lua o măsură de care să se bucure și salariații din învățământ, o salutăm și e binevenită. Dar înțeleg că măsura încearcă să-i stimuleze pe micii întreprinzători. Aceasta este, sigur, foarte bine, dar nu este un avantaj și pentru noi”, a arătat liderul SLÎ Dâmbovița, prof. Emil Poamă.

 

Cartel Alfa: angajatul, în dezavantaj

“Cartel Alfa a spus că prin ceea ce se dorește pus în practică, cel care va fi în continuare dezavantajat și care nu va beneficia de nimic este angajatul. Deci punctul de vedere al Cartel Alfa este că nu vom avea creșterea locurilor de muncă, nu alte beneficii, pentru că, așa cum se știe, patronatele urmăresc doar profitul, profitul lor. Și atunci, prin această măsură vor căuta să-și atragă mai mulți bani pentru ei și nicidecum să-i folosească, așa cum se crede de către Guvern, în crearea de locuri de muncă sau investiții și așa mai departe. Deci măsura ar fi fost corectă să fie la nivelul angajatului”, ne-a declarat liderul CNS Cartel Alfa Dâmbovița, Constantin Bucuroiu.

De asemenea, președintele Sindicatului “Metalurgistul” din Târgoviște, afiliat Cartel Alfa, a spus că nu crede în viabilitatea acestei măsuri.

“Este o măsură, din punctul nostru de vedere care nu pică bine. Ar fi fost mai rentabil să facă reducerea la angajat. Așa s-ar fi încurajat efectiv consumul. Dacă se aplică măsura reducerii cu 5 procente la angajator, majoritatea acestora, din ce am avut noi de-a face cu dumnealor, mută banii din buzunarul stâng în buzunarul drept, și-i duc înapoi în țara de unde au venit, iar noi rămânem tot cu buza umflată”, ne-a declarat liderul sindical ing. Gabriel Banu din cadrul Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște.

Acesta a spus că în mod concret măsura vine cu facilități directe pentru angajatori.

 

Potrivit AGERPRES, premierul Victor Ponta a declarat marți că reducerea CAS cu 5 puncte procentuale este sustenabilă iar cei 4,8 miliarde de lei impact negativ în urma aplicării acestei măsuri nu se pierd, ci rămân la firmele private și sunt recuperați prin încasări în plus la buget. Prim-ministrul a adăugat că și creșterea salariului minim în 2015 și veniturile la buget din creșterea economică nominală în 2015 vor contribui la susținerea acestei măsuri.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale