Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.02.2018 00:20

Eveniment omagial la Târgoviște, la sfârșitul săptămânii trecute,


A A

Semicentenarul Centrului Militar Dâmbovița

Semicentenarul Centrului Militar Dâmbovița

VIRGIL VOINESCU

 


 

Centrul Militar Județean (CMJ) Dâmbovița a marcat, vineri, 16 februarie a.c., împlinirea a 50 de ani de la înființare, în cadrul unei sesiuni de comunicări ce a fost organizată la Centrul Internațional de Conferințe al Universității „Valahia” Târgoviște. La evenimentul aniversar, care a debutat cu intonarea Imnului Național al României, alătuti de organizatori, de comandantul CMJ Dâmbovița - lt. col. Marius Niță, au participat comandanți au unităților militare din Ministerul Apărării Naționale, ai Ministerului Afacerilor Interne, cadre militare în rezervă și retragere și alți invitați șefi ai unor instituții deconcentrate. Invitați de onoare au fost: col. Bogdan Călimănescu, locțiitor al șefului Direcției Generale Management și Resurse Umane din MAI și vicepreședintele Senatului României, Adrian Țuțuianu – fost ministru al Apărării, precum și alți parlamentari dâmbovițeni, alături fiindu-le consilierul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște - pr. Victor Drăghicescu, consilierul Instituției Prefectului Dâmbovița - Cozmin Alexandru, secretarul CJD - Vasile Ivanoff, secretarul Primăriei Târgoviște - Cristea Cătălin Chiru și rectorul UVT - conf. univ. dr. Călin Oros. Deschiderea oficială a manifestării omagiale a revenit comandantului CMJ Dâmbovița, lt. col. Marius Niță, care a prezentat însemnătatea zilei de 17 februarie, Ziua înființării centrelor militare, precum și un scurt istoric al instituției și a dat citire unui mesaj adresat cu acest prilej de ministrul Apărării Naționale, Mihai Viorel Fifor. CMJ Dâmbovița a luat ființă ca urmare a comasării Comisariatului Militar al raionului Târgoviște cu o parte din comisariatele militare ale raioanelor: Ploiești, Câmpina, Muscel, Găești, Titu și Răcari în baza Ordinului ministrului Forțelor Armate și al Legii nr. 2 din 16 februarie 1968, privind organizarea administrativă a teritoriului, astfel Centul Militar Județean Dâmbovița parcurgând mai multe etape de restructurare, specifice perioadelor de transformări atât ale societății românești, cât și ale armatei.

Înființarea CMJ, în același an cu reînființarea județului Dâmbovița

În cadrul sesiunii de comunicări au mai avut intervenții și au transmis mesaje de felicitare și sprijin locțiitorul comandantului Garnizoanei Târgoviște - col. ing. Marius Stroe, care a dat citire mesajului șefului Statului Major al Apărării - gen. Nicolae Ionel Ciucă, vicepreședintele Senatului - Adrian Țuțuianu și secretatul județului - Ivan Ivanoff, care înainte de prezentarea mesajului președintelui CJD, Daniel Comănescu, a ținut să sublinieze că jumătarea de veac aniversată de armată coincide fericit cu reînființarea județelor. Senatorul Adrian Țuțuianu a transmis următorul mesaj: „Anul acesta cred că important este să facem un pas înainte în încercarea de a pune în valoare clădirile frumoase monument istoric pe care le aveți acolo. Știu că s-au asigurat deja primii bani necesari și cred că trebuie să fie o preocupare pentru noi toți, pentru că asigură și pentru instituția militară lucruri importante dar conferă și un plus de imagine unui oraș care are valoare istorică (...) Vă rog să păstrăm nivelul foarte ridicat și să le dovedim partenerilor noștri aliați, NATO, că armata română este un element de încredere și principalul factor de stabilitate pe zona de Est, unde știți bine că situația de securitate este dificilă!”. Totodată, secretarul județului, Ivan Ivanoff, a spus: „Doresc ca în numele Consiliului Județean Dâmbovița să vă aduc o firească recunoștință și aprecierea muncii pe care foștii comandanți și cadrele militare ale Centrului Militar Dâmbovița au realizat-o în fruntea acestei instituții. Pentru întreaga lor activitate, pentru implicarea lor în viața publică, pentru devotamentul lor în slujba interesului public, le mulțumim”. Festivitatea aniversară s-a încheiat cu acordarea de diplome, medalii și plachete, distincția cea mai mare fiind oferită de Statul Major al Armatei, lt. col. Dogaru I. Nicușor, iar aceasta a fost înmânată de locțiitorul șefului Direcției Generale de Management și Resurse Umane, col. Bogdan Călimănescu și comandantul CMJ Dâmbovița, lt. col. Marius Niță, iar în final secretarul județului, Ivan Ivanoff, a înmânat comandantului CMJ Dâmbovița placheta aniversară „50 de Ani-Devotament și Profesionalism”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale