Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.09.2014 00:16

Cu două săptămâni înainte de debutul noului an școlar,


A A

Școli dâmbovițene fără autorizație sanitară de funcționare

Școli dâmbovițene fără autorizație sanitară de funcționare
În timp ce Ministerul Educației pregătește manuale și în variantă digitală, în Dâmbovița sute de elevi încă folosesc wc-uri de evul mediu

❚ Povestea se repetă de la un an la altul: de data aceasta 23 de unități de învățământ nu au primit încă autorizație de funcționare ❚ Problemele sunt aceleași de ani întregi: lipsa sursei de apă curentă, folosirea unor surse de apă proprie neinvestigate, „veșnicele” wc-uri în... fundul curții, neracordate la apă, neigienizate sau neîntreținute corespunzător ❚ De azi, 1 septembrie, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița reia controalele, cu speranța că între timp s-au mai rezolvat din aceste neconformități și unele unități pot intra în posesia autorizației de funcționare ❚ Au fost controlate de inspecția DSP toate cele 617 obiective dâmbovițene, însemnând școli, grădinițe cu program normal și prelungit, creșe, licee, școli profesionale, unități speciale, cluburi ale copiilor și Universitatea din Târgoviște

VIRGIL VOINESCU


23 de unități de învățământ din județ nu au putut obține autorizație sanitară de funcționale, din cauza deficiențelor constatate de inspecția Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița.

Directorul adjunct al instituției, dr. Gabriela Costea, ne-a declarat că în această lună inspecția DSP a controlat unitățile de învățământ din județ din mediul urban și rural, tot ce înseamnă școli, grădinițe cu program normal și prelungit, creșe, licee, școli profesionale, unități speciale, cluburi ale copiilor și Universitatea din Târgoviște.

 

 

Apa și toaletele, aceleași probleme de ani de zile

Din totalul de 617 obiective, 594 au fost autorizate sanitar pentru funcționare.

„Pentru un număr de 23 de unități de învățământ din mediul rural nu s-a putut elibera autorizație sanitară de funcționare pentru că nu au întrunit condițiile necesare legale de obținere”, ne-a declarat dr. Gabriela Costea.

Principalele neconformități sunt: lipsa sursei de apă curentă, folosirea unor surse de apă proprie neinvestigate sau cu parametri de potabilitate neconformi, grupuri sanitare amplasate în curtea unităților, neracordate la apa curentă, neigienizate, neîntreținute corespunzător și chiar cu lucrări de reabilitare încă neîncheiate.

 

Azi, controalele o iau de la capăt

Dir.adj. dr. Gabriela Costea a mai spus că în fiecare școală din cele 23 s-au întocmit documente de constatare la verificările din luna august, s-au stabilit termene de rezolvare a neconformităților, iar începând de azi, 1 septembrie, vor fi reluate controalele.

„Practic vor fi verificate din nou toate cele 617 unități școlare și cu precădere cele 23 din mediul rural care au prezentat deficiențe și nu au putut fi autorizate. Dacă dintre acestea vor exista unele care s-au încadrat în termenele prevăzute și și-au remediat neconformitățile, desigur că vor obține documentul ce permite funcționarea. Noi credem că vor exista și astfel de cazuri. În același timp, există și posibilitatea ca altele care nu-și vor rezolva neconformitatea să fie închise”, a mai spus dr. Gabriela Costea.

Pe lista celor 23 de unități de învățământ cu deficiențe, care nu au putut primi autorizație sanitară de funcționare se regăsesc: Școala Gimnazială Corbii Mari, Școala Primară Dâmbovicioara, Grădinița din localitatea Satu Nou - comuna Corbii Mari, Grădinița Urziceanca – comuna Ciocănești, Școala Gimnazială Glodeni, Școala Primară din comuna Glodeni și altele.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival
Pensionarii semnalează că serviciile medicale la domiciliu sunt în scădere
Peste 1000 de persoane și-au găsit un loc de muncă
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale