Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.09.2014 00:09

Editorial sportiv:: Lovitura de la colț


A A

Să umplem "popicăria"! Ca-n 77...

Să umplem

COSTIN MIHAI

 


 

S-a rupt cerut, iar perdeau de apă s-a abătut cu furie peste Târgoviște. Plouă necontenit de ore bune în această duminică de iunie, pe 12 ale lunii, anul de grație 1977. E ziua marelui meci CS Târgoviște – Steagul Roșu Brașov, „meciul cheie pentru realizarea promovării în Divizia A”, cum frumos titrează fascinantul Radu Urziceanu. Stadionul de lângă Turnul Chindiei e prea mic pentru un interes așa de mare. Sunt 25.000 de suflete în tribune, prin copaci, pe ruinele Curții Domnești, la Casa Armatei sau pe gardul dinspre ștrand. Afară, la porți, au mai rămas câteva mii de oameni, în speranța că vor reuși până la urmă să vadă meciul vieții.

Un meci pe care l-au jucat Mircea Stan, Dumitru Gheorghe, Ion Ene, Florea Alexandru, Ion Pitaru, Constantin Tănase, Adrian Furnică, Decebal Neagu, Gheorghe Tătaru, Nicolae Kallo și Claudiu Sava. Pe banca de rezerve erau Gheorghe Greaca, Nelu Isaia, Gheorghe Ilinca, Nicolae Stancu, Alexandru Rus, Radu Grancea și Constantin Pietroianu. Cât s-a terminat? „7- 0 în teren și aplauze în tribune pentru oaspeți”. Oare vă mai aduceți aminte de acel „nobil” 7-0 cu Steagul Roșu Brașov, când popicăria s-a dărâmat sub greutatea oamenilor, care nu mai simțeau nici ploaie, nici frig și nici durere, doar bucuria unei victorii istorice și a unei promovări de poveste în Divizia A? „Verdict logic, drept, care vine să răsplătească admirabile investiții de energie și pasiune, eforturi neprecupețite – morale și, de ce n-am spune-o, materiale – așteptări îndelungate, dovezi de perseverență, de dragoste, și chiar devotament pentru fotbal”, scria vibrând de emoții regretatul Radu Urziceanu, așteptând cu nerăbdare marile lupte din prima divizie.

„Să-l vedem noi, acum, pe Dudu Georgescu, dacă o să mai dea ușor cu capul pe lîngă Ene și Florică: să-l vedem noi pe Răducanu, dacă o să-i mai ardă de glume cînd șutează Sava sau Tănase: să-l vedem noi pe Dumitru, dacă celebrul său atac „prin alunecare” o să-i mai meargă cu Pitaru!! Târgoviștei, activitatea lungă în A!”. Să-i vedem noi, acum, pe băieții lui Nicu Croitoru, dacă le calcă pe urme legandarilor fotbaliști comandați de Nicolae Proca. Să-i vedem noi, acum, pe suporterii târgovi șteni dacă vor mai umple „popicăria”, înlocuită cu tribune din ciment. Să-i vedem noi, acum, pe brașoveni, dacă pleacă victorio și din „Groapa cu lei” de la Târgoviște? Nu au făcut-o niciodată, așa că trebuie să-i mai batem o dată.

Pentru istorie, pentru prezent și pentru viitor. Cine iubește cu adevărat fotbalul târgoviștean și cine trăiește fenomenul Chindia, nu poate lipsi astăzi de la un meci ce stârnește amintiri, orgolii și speranțe. Haideți să umplem „popicăria”, să retrăim momentul 12 iunie 1977! P.S. Am crezut că fotbalul târgoviștean a murit pentru unii odată cu marile echipe din mileniul trecut, Metalul, CS și Chindia. Rar s-au interesat de soarta noii Chindia, nu știau nici măcar în ce ligă joacă. Tare ma bucurat când am simțit că flacăra s-a reaprins în sufletul lor, întrebându-mă cât costă biletul la partida de astăzi, cu FC Brașov.

După ani buni, vor să vadă din nou un meci de fotbal la Târgoviște. Le transmit că se intră gratis și că vor vedea o echipă a Chindiei care va lupta ca niciodată. Sunt sigur de asta. Vedeți ce înseamnă să joci la un alt nivel, cu adversari din prima ligă? Oare cum ar arăta un meci cu Steaua, la Târgoviște, în nocturnă, pe un stadion nou? Nu-i așa că simțiți „furnicături” pe șira spinării?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Cornel D. la 24.09.2014 00:29

Vise! Deocamdata vise! Nu poti emite pretentii atata timp cat in fruntea judetului se afla o persoana care nu are treaba cu fenomenul sportiv, iar la conducerea primariei se afla un profesoras modest din toate punctele de vedere.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Viitorul Aninoasa a promovat în Liga a 4-a
Chindia are licență, dar jocul lasă de dorit
Finala mică merge în decisiv
CSM Târgoviște a avut avantaj
Titu se impune clar în derby
Urban Titu e acum favorită
Situația se complică pentru morenari
Pucioasa, egalată în prelungiri
Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale