Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.11.2014 00:13


A A

Reproșurile sindicatelor dâmbovițene: "Guvernul Ponta nu a modificat legislația muncii"

❚ Alegerile prezidențiale și rezultatul acestora, care cel puțin teoretic a inversat calculele politicienilor, au pus pe gânduri și liderii principalelor sindicate dâmbovițene ❚ Momentul politic a fost surprins diferit de sindicali ști, însă cei mai mulți au taxat nerespectarea promisiunilor în ceea ce privește modificarea legislației muncii, puse pe butuci de guvernul Boc&PDL

VIRGIL VOINESCU


● Liderul Sindicatului Liber Independent (SLI) din cadrul Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, ing. Aurel Vlăsceanu, a apreciat rezultatul ca fiind „o mare victorie a poporului român și în mod special a tinerilor” și a pus în „ecuație” votul din diaspora.

„În diaspora sunt tineri pregătiți la diferite școli. Nu este posibil să fie umiliți, până la a fi atacați cu gaze lacrimogene de polițiști și jandarmi ai statului unde locuiesc, numai pentru că au dorit să-și exercite dreptul la vot. Asta arată gradul lor de conducere și ce pot ei să facă. Au crezut că România este a lor toată”, a declarat Aurel Vlăsceanu. El a adăugat că, pe legislația muncii, situația este similară cu ceea ce s-a întâmplat în diaspora și a vorbit concret despre oamenii de la COS care au fost umiliți, lăsați fără salarii compensatorii și au fost aruncați de o parte și de alta. Aurel Vlăsceanu a adăugat că este nevoie de reformarea în totalitate, iar PNL și PDL „să facă un pas în spate”.

 

● În opinia liderului Sindicatului „Metalurgistul” din COS Târgoviște, Gabriel Banu, votul prezidențial a fost anti-sistem, și nu unul anti-Ponta, cauzat „foarte posibil și faptului că nu și-au respectat promisiunile față de sindicate”, în ceea ce privește modificarea legislației muncii.

 

● Președintele Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă, ne-a declarat că poziția sa este de neamestec politic și de respectarea dreptului fiecăruia la opțiune politică.

„Nu au existat recomandări la acest vot. Dacă au votat, au făcut-o în deplină libertate de voință”, ne-a declarat prof. Emil Poamă.

 

● Viceliderul CNS Meridian și președinte al Sindicatului Funcționarilor Publici Dâmbovița, Ion Oproiu, consideră că se poate vorbi despre un vot al poporului care trebuie respectat.

„Au fost aspecte pe parcursul campaniei care au agitat într-un anume fel spiritele în rândul cetățenilor”, dând exemplu situația din diaspora, dar și promisiunile neonorate în cei doi ani de mandat.

„Nu s-a mișcat nimic pe legislația muncii”, a reamintit Ion Oproiu.

 

● Președintele Sanitas Dâmbovița, Claudiu Barbu, ne-a declarat că oamenii așteaptă ca noul președinte să respecte promisiunile pe care acest sindicat le-a avut:

„Este greu să spun altceva. Este un alt început și vom vedea ce va fi peste o jumătate de an, când vom avea primele discuții. Pe mine, cetățean, mă interesează mai mult ca țara să crească și să avem condiții de trai mai bune”.

 

● Constantin Bucuroiu, liderul CNS Cartel Alfa Dâmbovița și al Sindicatului „Dreptatea” din Automecanica Moreni, a declarat că ultimii 25 de ani de chin nu se încheie odată cu acest vot. Mai mult, la acest moment, Constantin Bucuroiu spune că nu are nici așteptări, „aceasta pentru că toți cei care acced la un moment dat la putere consideră că sindicatele reprezintă opoziția și nu știu cum să facă să mai taie din drepturi, altfel spus, să pună la colț salariatul. Ce așteptări să mai am? A fost guvernul Boc care a încercat să ne elimine total. Au venit socialiștii care, în loc să respecte promisiunile pe care le-au făcut în campania electorală pentru parlamentare de acum doi ani, nu au mișcat un deget. Mă consider un om care va trebui să lupte din răsputeri să țină bruma asta de drepturi pe care le au angajații”, a mai declarat Constantin Bucuroiu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale