Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.05.2020 10:10

Semnal de alarmă tras de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan:


A A

Redeschiderea instanțelor judecătorești, un pericol?

Redeschiderea instanțelor judecătorești, un pericol?

Într-o conferință de presă online, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a tras un semnal de alarmă asupra redeschiderii instanțelor judecătorești după 15 mai. Acesta a dat exemplu Judecătoria Târgoviște, care are culoarele foarte mici, iar acest lucru reprezintă un real pericol pentru cetățenii care trebuie se prezinte la procese și să stea unii lângă alții. Mai rău decât atât, primarul a mai declarat faptul că acestea nici nu au fost dezinfectate din cauza lipsei de fonduri. De asemenea, în perioada următoare vor fi probabil multe procese care trebuiau să aibă loc săptămânile trecute, dar din cauza pandemiei de coronavirus, au fost amânate.

„Se deschid instanțele, iar situația Judecătoriei din Târgoviște o cunoașteți cu toții, funcționează într-un  spațiu pus la dispoziție de către administrația locală, pentru că de 6-7 ani nu s-a făcut nimic la sediul Judecătoriei care este la intrarea din Bulevardul Independenței. Și stau eu și mă întreb, când vor fi reluate litigiile și vor fi sute, poate mii de litigii, care nu s-au mai înregistrat în perioada aceasta din cauza pandemiei, care se vor înregistra acum și vor fi foarte mulți oameni, cum vor sta oamenii pe un culoar de 1,4 metri? Că așa sunt culoarele la Judecătorie, la cea de pe Bulevardul Unirii… Sunt curios dacă s-a făcut vreo dezinfecție la Judecătorie. Din informațiile pe care eu le am, la niciunul din spațiile accesibile publicului de la Judecătoria Târgoviște nu s-a făcut nicio dezinfecție și nici nu se preconizează a se face acest lucru deoarece înțeleg că nu sunt bani. Eu v-am dat o situație comparativă… Dacă deschidem instanțele, unde va fi un aflux extraordinar de mare de oameni într-un spațiu închis, gândiți-vă cum arată Arhiva, cum arată Registratura, cum arată sălile de judecată, mai ales că afluxul va fi foarte mare ținând cont de întreruperea care a existat până acum. Semnalul de alarmă pe care îl trag în legătură cu instanțele este unul pe care îl am din zona celor care își desfășoară activitatea în zona justiției, care au spus că se tem să meargă la Judecătorie din cauza chestiunii pe care am menționat-o. Repet, nu s-a făcut nicio dezinfecție și nici nu se preconizează a se face până la deschiderea instanțelor de judecată… Și nici nu s-au luat măsuri deosebite pentru protejarea justițiabililor, a celor care fac apel la serviciile unei instanțe de judecată. Oamenii, în momentul în care vor primi citații, vor fi obligați să se prezinte la Judecătorie. Va depinde foarte mult și de președinții de instanță cum vor organiza activitatea, dar repet, este un domeniu pe care nu știu dacă l-a abordat cineva până acum… Eu am discutat cu anumite persoane și mi-au spus lucrurile acestea… Acesta este numai un exemplu dintr-o gamă foarte mare de consecințe nu neapărat din cauza pandemia, ci din lipsa de coerență, de strategie și de predictibilitate din activitatea Guvernului”, a semnalat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Patru elevi aflați în stagiul de practică la Jandarmeria Dâmbovița au depus jurământul militar
30 MAI – Ziua aniversară a Direcției Generale Anticorupție
Mesajul primarului din Răcari de Înălțare și Ziua Eroilor
Zero focare de pestă porcină în Dâmbovița
DSP, amenzi uriașe pentru transportatori
Salariații DGASPC Dâmbovița nu au COVID-19
"Protejarea sănătății pacienților oncologici în perioada pandemiei COVID -19"
Traseele turistice, în atenția jandarmilor montani
ANAF continuă implementarea măsurilor de protecție a angajaților și contribuabililor
Primăria Băleni a împărțit materiale de protecție persoanelor bolnave din comună


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Meteahnă strămoșească

George Coandă

 


 

Îmi pare rău s-o spun: românii suferă de o meteahnă de care încă nu sunt în stare să se lepede – indisciplina. Pentru ei, democrația înseamnă a-ți face de cap, de a lua în derâdere legile pe care le consideră facultative și, atâta vreme cât șefii – este un... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale