Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.11.2022 00:15

În evidențele AJOFM Dâmbovița, în luna octombrie 2022,


A A

Rata șomajului, în ușoară creștere: 2,84 %

Rata șomajului, în ușoară creștere: 2,84 %

*Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,76 %, în această lună acest indicator a  crescut cu 0,08 pp

 

La sfârșitul lunii octombrie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 4667 șomeri (din care 2395 femei), rata șomajului fiind de 2,84 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,76 %, în această lună acest indicator a  crescut cu 0,08 pp.

Din totalul de 4667 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 945 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 3722 erau șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 698 șomeri provin din mediul urban și 3969  sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Dâmbovița (34,9 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 33,2 % din totalul șomerilor înregistrați. 17,3 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 11% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regăsesc în proporție de 3,6 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 786 persoane foarte greu ocupabile, 2725 greu ocupabile, 537 mediu ocupabile, iar 619 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

ITM, în control la Fabrica ARCTIC de la Ulmi
Rata șomajului, în creștere: 3,04 %
Impozitarea marilor companii străine
„În plin război, industria de Apărare a României are sub 30% comenzi”
Aproape 5700 persoane și-au găsit un loc de muncă în anul 2022
Munca la negru, subiect abordat în ședința CJPV Dâmbovița
344 de locuri de muncă disponibile
Garda de Mediu, descindere în forță la Găești
991 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Salariați mai mulți în județ (2,8%)!Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale