Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro29.11.2022 00:15

În evidențele AJOFM Dâmbovița, în luna octombrie 2022,


A A

Rata șomajului, în ușoară creștere: 2,84 %

Rata șomajului, în ușoară creștere: 2,84 %

*Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,76 %, în această lună acest indicator a  crescut cu 0,08 pp

 

La sfârșitul lunii octombrie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 4667 șomeri (din care 2395 femei), rata șomajului fiind de 2,84 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,76 %, în această lună acest indicator a  crescut cu 0,08 pp.

Din totalul de 4667 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 945 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 3722 erau șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 698 șomeri provin din mediul urban și 3969  sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Dâmbovița (34,9 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 33,2 % din totalul șomerilor înregistrați. 17,3 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 11% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regăsesc în proporție de 3,6 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 786 persoane foarte greu ocupabile, 2725 greu ocupabile, 537 mediu ocupabile, iar 619 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Investițiile, prioritatea zero a autorităților
UPET SA Târgoviște face angajări!
Peste 300 persoane și-au găsit un loc de muncă
UPET SA Târgoviște face angajări!
Proiecte de peste 216 milioane lei pentru dezvoltare și modernizare
Investițiile în infrastructura rutieră din comuna Raciu se reiau
Două investiții de amploare la Runcu
Scădere alarmantă a efectivelor de porci în județul Dâmbovița
Reabilitarea infrastructurii rutiere la Runcu
"Investițiile private, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a localității!"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Tezaurul românilor, nikogda!?

George Coandă


Bineînțeles că fabulosul Tezaur al poporului român, depozitat în 1916-1917, deci, la vremea Primului Război Mondial, de teama de a nu cădea pradă în mâna celui de-al Doilea Reich german care ocupase vechea Românie de la Carpați Meridionali, la Dunăre, Marea Neagră și până la Siretul inferior, așadar depozitat în pântecele nesățios al Kremlinului moscovit pentru a fi protejat și,... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale