Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro28.03.2024 00:16

În Dâmbovița, potrivit AJOFM,


A A

Rata șomajului: 2,79 %

Rata șomajului: 2,79 %

La sfârșitul lunii februarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 4752 șomeri (din care 2462 femei), rata șomajului fiind de 2,79 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,73 %, în această lună acest indicator a crescut cu 0,06 pp.

Din totalul de 4752 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1101 erau beneficiari de îndemnizație de șomaj, iar 3651 erau șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 741 șomeri provin din mediul urban și 4011 sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Dâmbovița (34,5 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 32,0 % din totalul șomerilor înregistrați. 18,2 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală.

Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,0 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regăsesc în proporție de 3,3 %. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1106 persoane foarte greu ocupabile, 1939 greu ocupabile, 1563 mediu ocupabile, iar 144 sunt persoane ușor ocupabile.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale