Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.10.2020 00:18

Ieri, CJSU Dâmbovița a adoptat o hotărâre privind noi măsuri


A A

Răcari, Malu cu Flori, Vișina și Cobia au depășit incidența de 1,5/1000

V.A.


Până ieri, 27 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217.216 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 155.630 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.724 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În județul Dâmbovița, 97 de persoane au fost ieri confirmate cu COVID- 19. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. Echipajele ISU „Basarab l“ Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare. Au fost executate 13 misiuni de către personalul ISU „Basarab I“ Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/ confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalice ști din județ, 12 misiuni de decontaminare și 8 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 27 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ și 10 misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice. „Vă informăm că în conformitate cu prevederile H.G. 856/2020, zilnic este analizată rata incidenței cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul fiecărei unități administrativ- teritoriale din județ iar în cadrul CJSU Dâmbovița, se constată depășirea peste 1,5 cazuri/1000 locuitori, respectiv peste 3 cazuri/1000 locuitori, în vederea instituirii de măsuri specifice intervalelor de referință. Toate hotărârile pot fi consultate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, secțiunea Activități-Situații de urgență. Solicităm, în acest sens, respectarea tuturor măsurilor instituite prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Totodată, vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe si responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!”, ne-au transmis reprezentanții Centrului Județean de Comunicare și Informare Publică al Județului Dâmbovița.

2 săptămâni de restricții

Ieri, CJSU Dâmbovița a adoptat hotărârea prin care se constată depășirea limitei de 1,5/1.000 locuitori a ratei de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în următoarele unități administrativ-teritoriale: Malu cu Flori (1,82 cazuri/1000 locuitori), Vișina (1,77 cazuri/1000 locuitori), Cobia (1,69 cazuri/1000 locuitori), Răcari (1,55 cazuri/1000 locuitori); Acestea vor aplica măsuri specifice pe o perioadă de 14 zile: - este permisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului; - este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 – 23.00; - este permisă activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 – 23.00; se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective; -este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului; - este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobus și alte asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii; - sunt interzise organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale. Totodată, următoarele unități de învățământ vor funcționa în scenariul 3, astfel: -Unitățile de învățământ de pe raza comunelor Cândești și Nucet, vor funcționa în scenariul 3 până la data de 5 noiembrie a.c, inclusiv; -Unitățile de învățământ de pe raza comunei Dobra vor funcționa în scenariul 3 până la data de 6 noiembrie a.c, inclusiv; -Unitățile de învățământ de pe raza comunei Răzvad vor funcționa în scenariul 3 până la data de 10 noiembrie a.c, inclusiv.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale