Teme principale
- Actualitati
- Anchete
- Interviuri
- Vox populi
- Politic
- Social
- Economic
- Cultura.Invatamant
- Caleidoscop national
- Panoramic sportiv
- Divertisment
- TV ARTPRESS
Prima paginĂŁ (PDF)
Newsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email
03.03.2023 00:15
În Dâmbovița, se ascut nemulțumirile în sistemul de învățământ
Profesorii pregătesc pichetarea Prefecturii

*„Sperăm la o participare mai numeroasă, adică îmi doresc undeva la 300 de membrii de sindicat care să participe la pichetarea Prefecturii Dâmbovița” *„Noi sperăm ca acum să se trezească și colegii noștri și să facem niște proteste care să-i pună pe guvernanți pe gânduri și să ia o decizie pentru că acum se discută despre o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar”
Sindicaliștii din educație se pregătesc de proteste! Președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu, ne-a declarat ieri că, la nivel de județ, va avea loc o nouă acțiune de pichetare a Prefecturii Dâmbovița, cel mai probabil în a doua parte a lunii martie 2023, după care este foarte posibil să urmeze un miting de proporții la București, la nivel național, pentru că din 2016 nu s-a mai făcut un protest național în educație cu mii de oameni.
De asemenea, sindicalistul nu exclude nici varianta ca în lunile următoare, în perioada aprilie - mai, să aibă loc și boicotarea examenelor de final de an și chiar o grevă în sistem. Marius Popescu recunoaște că singura satisfacție este că începând cu 1 ianuarie 2023 a intrat în vigoare legea salarizării pentru o parte din personalul din învățământ, cu mențiunea că personalul nedidactic a rămas, din nou, în aer. Pentru aceștia din urmă nu s-a aplicat integral legea salarizării, rămânând cu restanțe de 10-14%.
„Noi am depus la Prefectură un memoriu cu toate nemulțumirile din sistem... Urmează ca la întâlnirea din 11 martie 2023, de la nivel județean, cu Colegiul liderilor, însemnând liderii tuturor sindicatelor din județ, adică peste 150 de grupe sindicale, să luăm o decizie cu privire la calendarul protestelor. Vom protesta și noi, la fel ca și ceilalți colegi din țară, mai precis la nivel de Prefectură și sperăm la o participare mai numeroasă, adică îmi doresc undeva la 300 de membrii de sindicat care să participe la pichetarea Prefecturii Dâmbovița. Nu știm exact data, dar în luna martie va fi cu siguranță. Aceste memorii au fost făcute la nivel național și ele sunt practic transmise de către Federație, adică memoriul de la Dâmbovița nu va fi diferit față de cel de la Dolj. Nu s-a întâmplat nimic de la depunerea memoriilor noastre. Singura satisfacție, dar parțială, este că începând cu 1 ianuarie 2023 a intrat în vigoare, în sfârșit, legea salarizării pentru o parte din personalul din învățământ. Spun o parte pentru că nedidacticul în continuare nu este beneficiarul integral al legii salarizării, adică mai au restanțe, unii dintre colegii, și de 10-14%. Nici personalul didactic nu este mulțumit dacă ne gândim numai la inflație, la scumpirile din ultimul an. Un profesor care intră acum în sistem are un salariu de circa 2600 lei net, cum poți să fii mulțumit cu banii aceștia? Nemulțumirile sunt numeroase. Noi sperăm ca acum să se trezească și colegii noștri și să facem niște proteste care să-i pună pe guvernanți pe gânduri și să ia o decizie pentru că acum se discută despre o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar”, a declarat liderul de sindicat din învățământul dâmbovițean, prof. Marius Popescu.
Violeta Stanciu
Comentarii
sau
AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook
Din aceeaÂși categorie
Campania ASCOR de donare de sânge „Uniți pentru viaț㔄Soluția pentru elevii agresivi este prevenția, nu exmatricularea”
Încep simulările la examenul de Bacalaureat
Concursul de Interpretare W. A. Mozart
O gamă largă de activități la Biblioteca Județeană
„Dialoguri studențești”, prin filiala ASCOR Târgoviște
Buget pentru achiziția de carte
„Grădinițele din sistemul preuniversitar vin la noi”
Proiect pentru digitalizarea a 29 de biblioteci din județ
Dâmbovița, județul cu cele mai multe biblioteci funcționale din România
Editorial
Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)

Potrivit Institutului Geologic Român, țara noastră are zăcăminte de resurse aflate pe lista recent actualizată a materiilor prime strategice, esențiale pentru lanțul valoric al bateriilor. De pildă, Europa are un necesar de 7% litiu pentru producția de baterii litiu-ion dar produce doar 3%, deci este necesară dublarea producției. Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român spune că țara noastră... [citește tot...]
Posta redactiei: fii jurnalist !
Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.
Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
