Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.10.2018 00:16

În județul Dâmbovița, în anul 2018, față de 2017,


A A

Producătorii de tomate, mai mulți cu 450%

Producătorii de tomate, mai mulți cu 450%

❚ În 2017 au accesat acest program 67 de producători, iar în 2018 s-au înscris în program 295 de producători

 

V.S.


Chiar dacă nu a trecut mult timp de la implementarea lui, programul de tomate cultivate în spații protejate a prins rădăcini în județul Dâmbovița și câștigă tot mai mult teren de la un an la altul. Dacă în 2017 s-au înscris în program doar 67 de producători, anul acesta au aderat la programul de tomate 295 de producători, cei mai mulți dintre aceștia (76) fiind din comuna Băleni, principalul bazin legumicol al județului Dâmbovița. Însă, cultivatorii de tomate, cuprinși în acest program, nu se găsesc într-un singur loc, ei s-au extins în tot județul, fiind prezenți în mai toate localitățile dâmbovițene. ,,Programul guvernamental de sprijin pentru tomatele cultivate în spații protejate a continuat și anul acesta cu mare succes în județul nostru, și cu siguranță în toată țara, asigurându – se astfel necesarul de consum intern din producția autohtonă în perioada de extrasezon. Dacă în 2017 au accesat acest program 67 de producători, anul acesta s-au înscris în program 295 de producători, creșterea fiind de peste 450% față de anul trecut. 76% dintre producători sunt din comuna Băleni, o zonă cu tradiție în județul nostru, dar țin să subliniez că acest program a pătruns încet-încet în tot județul astfel încât a fost accesat de producători din Mogoșani, Gura Șuții, Dobra, Corbii Mari, Petrești, Glodeni, Cornățelu, Uliești, Tărtășești, Brezoaiele, Bucșani, ceea ce a condus la creșterea suprafeței de solarii,, ne- a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Elena Alecu.

Campanie de stimulare a înființării unor cooperative agricole

Specialiștii Direcției Agricole Dâmbovița și-au propus să vină și mai mult în sprijinul agricultorilor autohtoni, prin împărtășirea unor idei și sfaturi concrete care vizează demararea unor activități de producție în spațiul rural! Aceștia au demarat deja o campanie de conștientizare și îndrumare a producătorilor agricoli, pentru înființarea de cooperative agricole în domeniul legumiculturii, singurele în măsură să le asigure stabilitate și prosperitate pe termen mediu și lung. ,,În conexiune cu programul de tomate cultivate în spații protejate, noi, cei din Direcția Agricolă Dâmbovița am pornit o campanie prin care ne propunem să stimulăm înființarea unor cooperative agricole în domeniul legumiculturii. Încercăm, prin cunoștințele noastre, să-i îndrumăm pe producătorii agricoli să înființeze unități de procesare a legumelor, în special a tomatelor, activitate care să aducă plusvaloare muncii lor. Încercăm să găsim, prin deplasările noastre săptămânale în teren, producători dispuși să se asocieze conștienți fiind, atât noi cât și dânșii, că nu au mari șanse de succes dacă își scot marfa doar la piață, pentru că astfel nu au timpul necesar să se ocupe nici de producție, dar nici de constituirea acestor cooperative și de administrarea lor. Conducerea Direcției Agricole Dâmbovița a ajuns la concluzia că este foarte important ca noi să ne implicăm în această activitate, să-i ajutăm pe oameni să se organizeze, să capete încredere unii în alții și să înțeleagă că numai așa vor putea pătrunde în supermarketuri, vor putea produce marfă în cantități mari și de bună calitate care să concureze legumele din import care deși sunt la prețuri mici nu au calitatea produselor noastre” a mai precizat ing. Elena Alecu, purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Numărul de vizitatori, în creștere
Rata șomajului, în scădere: 3,49 %
619 locuri de muncă disponibile
Amenzile neîncasate dau de furcă Primăriei Băleni
Numărul salariaților din județ, în creștere
Rețeaua națională de magazine cu produse românești
Investițiile în infrastructura școlară continuă
Celebrul joc de păcănele "Sizzling Hot" poate fi jucat la cazino online 100% legal
Electrica Furnizare: "Fii informat! Nu te lăsa păcălit!"
COS Târgoviște riscă să rămână fără autorizația de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uitatul Eminescu

Știați că pe 15 iunie a.c. s-au împlinit 130 de ani de când Mihai Eminescu a fost așezat de Dumnezeu în Panteonul neamului românesc? A, da, ce întrebare tâmpită! La ce bun să se fi știut? Prin media patriei a bătut un vânt al uitării. Altele au fost prioritățile culturale ale momentului, de pildă… Street delivery.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale