Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.10.2018 00:16

În județul Dâmbovița, în anul 2018, față de 2017,


A A

Producătorii de tomate, mai mulți cu 450%

Producătorii de tomate, mai mulți cu 450%

❚ În 2017 au accesat acest program 67 de producători, iar în 2018 s-au înscris în program 295 de producători

 

V.S.


Chiar dacă nu a trecut mult timp de la implementarea lui, programul de tomate cultivate în spații protejate a prins rădăcini în județul Dâmbovița și câștigă tot mai mult teren de la un an la altul. Dacă în 2017 s-au înscris în program doar 67 de producători, anul acesta au aderat la programul de tomate 295 de producători, cei mai mulți dintre aceștia (76) fiind din comuna Băleni, principalul bazin legumicol al județului Dâmbovița. Însă, cultivatorii de tomate, cuprinși în acest program, nu se găsesc într-un singur loc, ei s-au extins în tot județul, fiind prezenți în mai toate localitățile dâmbovițene. ,,Programul guvernamental de sprijin pentru tomatele cultivate în spații protejate a continuat și anul acesta cu mare succes în județul nostru, și cu siguranță în toată țara, asigurându – se astfel necesarul de consum intern din producția autohtonă în perioada de extrasezon. Dacă în 2017 au accesat acest program 67 de producători, anul acesta s-au înscris în program 295 de producători, creșterea fiind de peste 450% față de anul trecut. 76% dintre producători sunt din comuna Băleni, o zonă cu tradiție în județul nostru, dar țin să subliniez că acest program a pătruns încet-încet în tot județul astfel încât a fost accesat de producători din Mogoșani, Gura Șuții, Dobra, Corbii Mari, Petrești, Glodeni, Cornățelu, Uliești, Tărtășești, Brezoaiele, Bucșani, ceea ce a condus la creșterea suprafeței de solarii,, ne- a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Elena Alecu.

Campanie de stimulare a înființării unor cooperative agricole

Specialiștii Direcției Agricole Dâmbovița și-au propus să vină și mai mult în sprijinul agricultorilor autohtoni, prin împărtășirea unor idei și sfaturi concrete care vizează demararea unor activități de producție în spațiul rural! Aceștia au demarat deja o campanie de conștientizare și îndrumare a producătorilor agricoli, pentru înființarea de cooperative agricole în domeniul legumiculturii, singurele în măsură să le asigure stabilitate și prosperitate pe termen mediu și lung. ,,În conexiune cu programul de tomate cultivate în spații protejate, noi, cei din Direcția Agricolă Dâmbovița am pornit o campanie prin care ne propunem să stimulăm înființarea unor cooperative agricole în domeniul legumiculturii. Încercăm, prin cunoștințele noastre, să-i îndrumăm pe producătorii agricoli să înființeze unități de procesare a legumelor, în special a tomatelor, activitate care să aducă plusvaloare muncii lor. Încercăm să găsim, prin deplasările noastre săptămânale în teren, producători dispuși să se asocieze conștienți fiind, atât noi cât și dânșii, că nu au mari șanse de succes dacă își scot marfa doar la piață, pentru că astfel nu au timpul necesar să se ocupe nici de producție, dar nici de constituirea acestor cooperative și de administrarea lor. Conducerea Direcției Agricole Dâmbovița a ajuns la concluzia că este foarte important ca noi să ne implicăm în această activitate, să-i ajutăm pe oameni să se organizeze, să capete încredere unii în alții și să înțeleagă că numai așa vor putea pătrunde în supermarketuri, vor putea produce marfă în cantități mari și de bună calitate care să concureze legumele din import care deși sunt la prețuri mici nu au calitatea produselor noastre” a mai precizat ing. Elena Alecu, purtătorul de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cererile de plată se completează electronic
Legea cooperativelor, în discuție în Dâmbovița
Producția industrială, în scădere vertiginoasă
Comerțul concurează serios Industria
Evaziune fiscală de proporții
"Oscilația euro, o situație îngrijorătoare"
Importurile bat exporturile
3000 lei salariul minim în domeniul construcțiilor
Banca Mondială, cu ochii pe Zona metropolitană Târgoviște
20 de dâmbovițeni au accesat Programul pentru lână


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"Sindromul «aprozarului»"

De treizeci de ani, agricultura românească merge în bobote. Și cum să meargă eficient, atâta vreme cât toate guvernările au dat „verde” la vânzarea pământurilor fertile unora veniți de pe aiurea (arabi la grămadă, italieni ș.a.), care s-au repezit în haite nesătule și n-au avut nicio strategie deșteaptă cu privire la organizarea sectorului agricol și zootehnic? 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale