Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.10.2019 00:16

La Voinești, pe ultimul trimestru din acest an...


A A

Plata persoanelor cu handicap, în așteptarea rectificării

Plata persoanelor cu handicap, în așteptarea rectificării

VIOLETA STANCIU


În perioada octombrie – noiembrie - decembrie 2019, plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora reprezintă o mare problemă și pentru autoritățile publice locale din comuna Voinești! Edilul localității, Sandu Gabriel Dănuț recunoaște că, pe ultimul trimestru din acest an, UAT Voinești este total descoperită la acest capitol și că soluția salvatoare este rectificarea bugetară anunțată pentru finalul acestei săptămâni. La momentul actual Primăria Voinești are în plată un număr de circa 128 de persoane cu handicap, cu mențiunea că numărul acestora poate să difere de la o lună la alta. „Pe ultimul trimestru din acest an suntem descoperiți total... la plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora. Așteptăm rectificarea bugetară pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a asistenților personali ai persoanelor cu handicap. Probleme sunt numai la persoanele cu handicap și la asistenții personali ai persoanelor cu handicap, nu și la salariații primăriei. La Voinești sunt aproximativ 128 de persoane cu handicap, dar numărul acestora poate să difere de la lună la lună. Dintre aceștia, 38 au angajați asistenți personali, iar diferența sunt indemnizații pentru persoanele cu handicap. Cuantumul, în bani, este același, diferența fiind că pentru cei care au angajați asistent personal se plătesc dările la stat. De regulă numărul acestor persoane este în creștere, dar ca unitate administrativ teritorială ai un număr de posturi fixe pentru asistenți personali. Eu vă spun un lucru, la persoanele cu handicap, eu aș angaja la fiecare un asistent personal fiindcă Doamne ferește să ai în familie așa ceva...Numai că, în organigramă, avem un număr fix de asistenți personali și în momentul în care se eliberează un post se angajează altul. Pentru plata acestor persoane, rectificarea de vineri, 11 octombrie este absolut obligatorie...” nea declarat ieri primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.

Despre... moțiunea de cenzură

Cu privire la moțiunea de cenzură de astăzi, care este și subiectul momentului, edilul de la Voinești ne-a declarat că și-ar dori ca aceasta să nu treacă, pentru că astfel România ar intra într-o perioadă de instabilitate politică și implicit economică. „Dacă mă întrebați pe mine referitor la moțiunea de cenzură de mâine (n.n. azi), sincer mi-aș dori să nu treacă și vă spun și care ar fi motivele. Dacă moțiunea va trece, în următoarea perioadă vom sta într-o instabilitate politică...Vorbeam de plata asistenților personali și a persoanelor cu handicap... O să ne ocupăm o lună de zile de campania prezidențială, după aceea sigur o să avem un nou Guvern, o să avem un buget în 2020 undeva prin aprilie - mai, tot atunci o să intrăm în campanie de alegeri locale, terminăm alegerile locale, vine vacanța, după care intrăm în campanie de alegeri parlamentare... Asta înseamnă că în România se face mai mult politică decât ceea ce ar trebui să facem în interesul cetățenilor. Cred că nu ar trebui să treacă moțiunea de cenzură, ar trebui să mai avem puțină răbdare, o lună de zile, până la alegerile prezidențiale și după aceea dacă președintele ales își dorește alt guvern și are altă majoritate atunci lucrurile ar fi cu totul și cu totul altfel”, a mai punctat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale