Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.07.2015 00:07

Până la aplicarea măsurilor promise de ministerul Sănătății,


A A

Pesimism la Sanitas privind creșterile salariale

Pesimism la Sanitas privind creșterile salariale
Președintele Sanitas Dâmbovița, Claudiu Barbu, spune că sindicaliștii din sănătate sunt gata de proteste dacă ministerul nu-și va ține cuvântul

❚ Liderul sindical Claudiu Barbu a arătat că dacă toate calculele făcute de ministrul Sănătății, bazate pe scăderea prețului medicamentelor și folosirea Cardului de Sănătate, vor eșua, nu vor fi bani pentru creșteri de salarii, ceea ce va însemna și o încălcare a promisiunilor ❚ „Nu suntem mulțumiți. Această stare se va corecta când vom vedea cei 10% aplicați de la 1 septembrie, așa cum, de altfel, a promis și ministrul Nicolae Bănicioiu”, a mai spus liderul Sanitas Dâmbovița, Claudiu Barbu

VIRGIL VOINESCU


 

Presedintele Sanitas Dâmbovița, Claudiu Barbu, ne-a declarat că problema salarizării din Sănătate este încă un subiect în negocierile cu Ministerul Sănătăți în privința aplicării majorării salariilor cu 10%.

„Aici încă se negociază. Ministerul Sănătății dorește să aplice această măsură, creșterea salariilor cu 10% în luna decembrie. Reprezentanții la vârf care negociază cu cei ai Ministerului Sănătății au cerut de fiecare dată aplicarea creșterii de salariu în luna septembrie a acestui an. S-a invocat aici protocolul încheiat și promisiunea făcută”, ne-a declarat liderul Sanitas, Claudiu Barbu.

Acesta a spus că există în rândul sindicaliștilor o doză de pesimism și în privința aplicării Legii de salarizare la capitolul ce privește sistemul sanitar, chiar și în etape, cum vine propunerea din partea Ministerului Muncii.

 

„Vorbim de aplicarea legii în an electoral”

„Legea de salarizare este așteptată de cadrele din sistemul de sănătate. Dar încă avem dubii. Aceasta pentru că vorbim de aplicarea ei în an electoral. Ori se știe, din ce a fost anterior, că se investesc foarte mulți bani în campanie și ne este greu să credem că vor mai fi bani și pentru noi”, a susținut Claudiu Barbu.

El a spus că în opinia membrilor de sindicat, faptul că există încă discuții privind aplicarea măsurilor de creștere a salariilor arată că există o problemă privind susținerea financiară. Practic, acum suntem în situația pe care am avut-o în urmă cu câteva luni. Nu suntem mulțumiți. Această stare se va corecta când vom vedea cei 10% aplicați de la 1 septembrie, așa cum, de altfel, a promis și ministrul Nicolae Bănicioiu”, a mai spus liderul Sanitas. Claudiu Barbu a arătat că dacă toate calculele făcute de ministrul Sănătății, bazate pe scăderea prețului medicamentelor și folosirea Cardului de Sănătate, vor eșua, nu vor fi bani pentru creșteri de salarii, ceea ce va însemna și o încălcare a promisiunilor.

„Atunci, dacă la nivelul Ministerului Sănătății se vor încălca promisiunile, noi cei din Sanitas, cel mai probabil, vom avea aceeași abordare, adică acele promisiuni ale noastre că nu vom începe acțiuni sindicale și noi le putem încălca la fel de bine”, a conchis Claudiu Barbu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale