Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.04.2014 08:14

Sanitas Dâmbovița are vești bune pentru personalul medical


A A

Pentru „durerile” din sănătate: acord-cadru cu Ministerul

Pentru „durerile” din sănătate: acord-cadru cu Ministerul
Conștienți că nu se poate „trata” totul peste noapte, sindicaliștii oferă termene de grație

❚ Potrivit liderului dâmbovițean al Uniunii Sanitas, Claudiu Barbu, acordul, reînnoit și completat, a fost semnat cu ministrul Nicolae Bănicioiu și vizează câteva puncte importante pentru sistemul sanitar ❚ Este vorba despre o creștere de 10% a veniturilor asistenților medicali și altor cadre din sistem în acest an, deblocarea unor posturi - având în vedere lipsa de personal, iar pentru pacienți - servicii mai bune ❚ Și pentru că sindicaliștii nu se mai mulțumesc cu „hârtiuța pusă pe masă și aprobată la modul general”, dar înțeleg că nu poate fi rezolvat totul odată, urmează întâlniri pentru fiecare revendicare și obținerea de termene precise pentru acestea

 

VIRGIL VOINESCU


 

Reprezentanții Federației Sindicale Sanitas au semnat un acord-cadru de colaborare cu ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Potrivit liderului Uniunii Sindicale Sanitas Dâmbovița, Claudiu Barbu, acordul-cadru vizează reorganizarea sistemului medical, documentul fiind de fapt cel pe care s-a discutat și cu fostul ministru Eugen Nicolăescu, „doar că la această întâlnire s-au introdus câteva prevederi noi” și s-a căzut de comun acord asupra necesității „introducerii unor termene concrete” pentru punctele înscrise în document.

„Nu ne mai mulțumim cu hârtiuța pusă pe masă și aprobată de toți cei prezenți așa, la modul general.Trebuie știut precis la fiecare dintre puncte termenul de finalizare. Și acest lucru va fi stabilit de către o comisie mixtă învestită cu acordul celor prezenți la discuții. Acesta a fost și scopul întâlnirii reprezentanților Sanitas cu ministrul Bănicioiu”, ne-a declarat Claudiu Barbu.

 

Comisie mixtă sindicaliști-demnitari

Principalele revendicări din acordul-cadru privesc realizarea unor condiții mai bune pentru personalul medico-sanitar și pentru pacienți, accentul fiind pus pe o creștere de 10% a veniturilor asistenților medicali și altor cadre din sistem în anul 2014, deblocarea unor posturi - având în vedere lipsa de personal, iar pentru pacienți - servicii medicale mai bune. Întâlnirea următoare pentru analiza pe acordul-cadru va fi dedicată stabilirii de termene concrete pe puncte.

„Vorbim despre probleme importante și mai suntem conștienți că nu se pot rezolva toate dintr-o dată sau de pe o zi pe alta. Înțelegem asta. De aceea s-a format o comisie mixtă alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Federației Sanitas (aceștia fiind mandatați de Consiliul Național al Federației Sanitas) care vor negocia inclusiv termenele pe care noi le dorim cât mai apropiate, dar nu lipsite de realism”, a conchis liderul Sanitas Dâmbovița.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale