Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.03.2019 00:21

Ieri, la Prefectură, problemele din coșul vârstnicilor au fost luate… la bucată


A A

Pensionarii, cu jalba-n proțap la Președinție

Pensionarii, cu jalba-n proțap la Președinție

ȘTEFAN KHALIL

 


 

Ieri, la Instituția Prefectului Dâmbovița, în Sala Mică, a avut loc ședința Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, la care au participat cei mai mulți dintre membri. Aceasta a fost precedată de ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic, în cadrul căreia au fost puse în dezbatere problemele cu care se confruntă pensionarii din România și, implicit, din județul Dâmbovița. Ședința a fost coordonată de președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, care a făcut un anunț în debutul primei părți a întrunirii, privind propunerea făcută de membrii Consiliului Național al Vârstnicilor. „S-a făcut o intervenție în data de 28 februarie la președintele României, pentru a promulga legea privind bugetul asigurării sociale. A luat la cunoștință președintele României și a aprobat în data de 14.02.2019, cu o întârziere, noi motivând că nu se puteau face contracte pentru biletele de tratament, care s-au realizat în cele din urmă, datorită insistențelor noastre”, a declarat Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice. La această ședință au mai participat: Prefectul Antonel Jîjîie, Ionela Sandu - comisarul șef al Inspectoratului Județean pentru Protecția Consumatorului Dâmbovița, Lucian Pistrițu - fostul director al Casei Județene de Pensii, Corneliu Crăciun - directorul de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița și vicepreședintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Valentin Sandu.

Campanii înșelătoare în magazine

Principala temă dezbătută a fost rezolvarea cererilor și sesizărilor consumatorilor pentru eliminarea din consum a produselor cu termen expirat, care a căzut în sarcina șefei OPC Dâmbovița - Ionela Sandu. „Din 61 de sesizări ale consumatorilor pe produse alimentare, doar șase dintre acestea s-au referit la produse expirate, ceea ce înseamnă că în ultima perioadă, a scăzut ponderea produselor expirate pe piață. Problemele cu care ne confruntăm sunt de regulă cele despre modul în care unii comercianți înțeleg să-și vândă produsele, folosind campanii de vânzare, care cel mai adesea induc în eroare consumatorii. Aici trebuie să avem o atenție deosebită atunci când achiziționăm acele produse la promoție pe care le vedem deja în toate magazinele, supermarketuri, hipermarketuri, în legătură cu procentul de reducere, care nu întodeauna este calculat corect și afișat așa cum trebuie”, a declarat Ionela Sandu, directorul executiv de la Inspectoratul de Protecție al Consumatorului, Ionela Sandu.

Produsele din promoțiile 3+1, mai ieftine… la bucată!

O altă problemă a fost despre diferența de preț de pe bon și ceea ce este afișat la raftul cu produse, ce a fost sesizată de mai mulți dâmbovițeni și mulți pensionari au fost păcăliți în acest sens. Ionela Sandu a mai semnalat și o altă problemă depistată de Protecția Consumatorului, în ultimul timp. „Trebuie să fim atenți la promoțiile pachetelor de 3 plus 1 gratis, unde trebuie întodeauna să avem și produsul singular la raft pentru a face o diferență, dacă prețul într-adevăr pe acel pachet este calculate corect”, a declarat Ionela Sandu. Mai mulți pensionari prezenți în Sala Mică a Consiliului Județean au confirmat că s-au confruntat cu aceste probleme.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cazurile de COVID –19 în scădere
Fiorul mărțișorului
În al doisprezecelea ceas


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale