Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.10.2018 00:19

Editorial


A A

În al doisprezecelea ceas

George Coandă


Ne aflăm într-un moment politic în care, și pe stânga, și pe dreapta eșichierului, se ascut săbiile. Deja se aude zăngănitul bătăliei care se apropie. Iar românii, câți vor mai fi rămas în sărmana lor patrie mioritică, sunt prinși într-o cumplită încurcătură existențială: ce și cum, pe cine vor vota și la europarlamentare, și la prezidențiale, și la locale, și pentru ocuparea fotoliilor din Casa Poporului. Uriașa falie din societatea românească se adâncește pe zi ce trece, chiar în acest an al celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, în ciuda apelului (fariseic) la unirea tuturor românilor, lansat de herr președintele Republicii, Klaus Werner Iohannis. Dihonia este halucinantă între partide, și chiar înlăuntrul unora (a se vedea la PSD și PNL), între Iohannis și Dragnea/Tăriceanu dar și între Iohannis și fostul său pupil, inventat de el pe post de prim-ministru… tehnocrat și ineficient, Dacian Julien Cioloș. Acesta se dă acum cocoș, vrându-se chiriaș la Cotroceni. Hai să fim serioși și corecți, omul este fie iepuraș (electoral), fie este aruncat la înaintare (sondare) de forțe/interese din afară. Eu, unul, sunt convins că omul din Sălaj este manechinul unor păpușari bruxellezo-strasboughezi. Aproape că este pe față lucrătura asta anti-românească și idioată. Păcat de prenumele pe care nu și-l onorează. Dar, ierte-mi-se, nici Iohannis nu-i mai breaz. Că, de aici vine mirarea mea și a românilor de bun-simț și lucizi, de unde procentajul acela „de încredere” statornic la cotă înaltă din sondaje? Sunt sigur că este un pervers „fake-news” de indus în capul românilor ideea cum că ar fi „cel mai iubit dintre pământeni”. Am mai lansat întrebarea asta, obsesiv o lansez și acum: să-mi spună și mie cineva, pe cinstitelea, prin ce se califică neamțul pentru un nou mandat la Cotroceni? Mama-mia, n-ar fi atât de nătăfleți românii încât să cadă orbește în plasa unor manipulări care țin de înalta trădare națională! Iar „soțietatea țivilă” ce face în aceste împrejurări? Ah, da, așa ceva cu adevărat nu există. Pardon, „oengeurile” alea năimite și tefelista #rezist s-or fi dând ele de așa ceva, dar nu sunt decât niște auto-amăgiri. Adică iluzii pierdute pe propria mână moartă. Cred că, la aproape 3 decenii de la momentul așa-zisei Revoluții de la 1989, națiunea română, partea ei uriașă și profundă, nu stupida „clasă politică” și noua burghezie mafiotă, a venit timpul să se trezească. Și să-și decidă, repet, cu luciditate, și PATRIOTIC, pe ce cale a salvării națiunii vor să meargă. Acum, în al doisprezecelea ceas.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cazurile de COVID –19 în scădere
Fiorul mărțișorului
Pensionarii, cu jalba-n proțap la Președinție


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale