Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.03.2020 00:19

Editorial


A A

Fiorul mărțișorului

Fiorul mărțișorului

GEORGE COANDĂ


De foarte multă vreme mi-am făcut un obicei să scriu un editorial la zi de Mărțișor. Da, mi-a intrat în reflex, simt cum sufletul îmi este cuprins de muzica începului de primăvară, de tandrele rumori ale naturii în reînviere. Acum aud clinchetul alb al ghioceilor și ciripitul vesel al rândunicilor, și șoapta limpede a izvoarelor la munte, este un fascinant concert asemenea unei terapii menite să te elibereze nu numai de terorile iernii, și, mai ales, a uneia ciudate cum a fost asta prin care am trecut, dar și de terorile vremurilor pe care le trăim întrebându-ne îngrijorați dacă România va fi și mâine. Măcar pentru o clipă albastră, asta a Mărțișorului, haideți să uităm de vremurile care ne înspăimântă sufletele. Este clipa când facem daruri înfășurate în șnurul alb-roșu, simboluri ale iubirii, tuturor femeilor, fie ele soții, mame, bunice, iubite sau simple prietene sau colege de muncă. Este o frumoasă și gingașă tradiție omagiatoare a celei care aduce pe lume pruncii, care, deci, dă sens existenței ființei umane pe această lume și pe care, vorba românului, nu trebuie s-o atingă cu nicio floare. Dar este admirabil să-i dăruiești flori înfășurate în bătăile inimii înfiorate de dor. N-aș vrea ca la această clipă albastră să-mi amintesc ce drame trăiesc româncele plecate pe aiurea-n lume, gonite de niște guvernări pentru care poporul român nu există, dar și cele de pe acasă, să le dorim tuturor tot binele din lume prinzându-le pe suflet Mărțișorul dorului și iubirii. E drept că, în luna lui făurar, sunt două sărbători ale dragostei, una de import, Valentine’s Day, și o alta de tradiție românească, Dragobetele sau, cum i se mai zice, capul de primăvară. Și, de fapt, cu Dragobetele începe renașterea firii, crește ritmul inimii, iar la 1 martie din acest ritm se revarsă efluviile și candorile iubirii. Domnilor, fiți, măcar în această zi, cavaleri ai celui mai nobil sentiment omenesc, iubirea: Fiorul Mărțișorului fie-vă îndemnul!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cazurile de COVID –19 în scădere
Pensionarii, cu jalba-n proțap la Președinție
În al doisprezecelea ceas


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale