Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.06.2017 00:25

Un nou protest pentru drepturi salariale în cea mai mare unitate economică din Târgoviște


A A

Mocnesc revoltele la COS

Mocnesc revoltele la COS
Salariații membri ai Sindicatului Valahia nu s-au lăsat intimidați de încercările administrației de a zădărnici protestul și anunță că „s-au săturat de tiranie, de dezbinare și de sărăcie”

❚ Declarația liderului Sindicatului Valahia din cadrul unității metalurgice, Nicolae Dragodănescu, sintetizează situația actuală din Combinat, unde membrii acestei structuri denunță clauzele abuzive din Contractul de Muncă, modul incorect de calcul al sporurilor, abuzurile și intimidările asupra salariaților prin așa-numitul Departament RIS – un fel de dispozitiv de securitate „exact ca înainte de 1989” ❚ „Oamenii s-au săturat să fie șmecheriți, s-au săturat să fie furați și înșelați”, a mai precizat liderul sindical, subliniind că protestul a fost și un mesaj public pentru parlamentarii de Dâmbovița, cărora li se cere amendarea Legii nr. 85/2014 ❚ Cu toate că protestul a fost anunțat și a avut toate aprobările legale, conducerea COS este acuzată că a blocat spațiul de manifestare cu parcarea ostentativă a mașinilor și a interzis salariaților ieșirea de la lucru pe poarta principală, în încercarea e a zădărnici acțiunea

VIRGIL VOINESCU

 


 

Cu umbrele și printre mașinile parcate ostentativ, câteva sute de salariați ai Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, membri ai Sindicatului Valahia Târgoviște, au participat vineri, 9 iunie a.c., la un miting de protest în fața unității, sub ferestrele conducerii administrative. Potrivit liderului Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, acțiunea sindicală a fost fundamentată pe o listă de revendicări importante ce vizează drepturi salariale.

GALERIE FOTO AICI

„În același timp, este un mesaj public pentru parlamentarii de Dâmbovița, cărora li se cere amendarea Legii nr. 85 din 2014 și găsirea unor soluții urgente pentru recuperarea creanțelor statului de la firmele care-și declară singure insolvența, cum este cazul COS Târgoviște. Lista de revendicări adresată conducerii privește revenirea la modul de calcul al sporurilor cu caracter permanent, prin raportarea acestora la salariul de bază al salariaților și nu la salariul minim; denunțarea clauzelor abuzive din Contractul Colectiv de muncă (semnat recent în urma unei înțelegeri dintre administrație și cealaltă structură sindicală din COS); desființarea structurilor represive de securitate din cadrul Societății Comerciale COS Târgoviște; încetarea abuzurilor, amenințărilor și discriminărilor de orice fel exercitate împotriva membrilor Sindicatului Valahia și oprirea demolărilor de secții și utilaje din cadrul SC COS”, ne-a declarat liderul Sindicatului Valahia Târgoviște.

Sindicatul acuză conducerea COS de „trunchierea libertății”

„Combinatul de Oțeluri Speciale mocnește a revoltă. Oamenii s-au săturat să fie șmecheriți, s-au săturat să fie furați și înșelați. În momentul de față, marea supărare a salariaților este că, în loc să se așeze la masă pentru discuții cu un sindicat reprezentativ, au semnat pe picior un contract colectiv de muncă și acesta încă o dată le mai fură niște drepturi, în loc să denunțe clauzele abuzive pentru care ne judecăm și am blocat Tribunalul Dâmbovița cu peste 500 de procese cu dânșii (n.n. administrația) pe clauze abuzive, cu rețineri ilegale din salariile angajaților pe statul de plată. Au mers cu șantaj, au și un dispozitiv de securitate, se cheamă Departamentul RIS. Exact ca înainte de 1989: cheamă salariații și le spun ce și cum să facă, în joc fiind locul de muncă. Oamenilor nu le mai este frică. S-au săturat de tirania lor, de dezbinarea pe care au făcut-o și de sărăcia în care au fost băgați. Pentru asta protestăm. Este un protest adevărat. Prima dată a fost cu «vă rugăm», «să fim solidari »... Constatăm că nu avem cu cine. Ne-au blocat spațiul de protest (n.n. cu parcarea mașinilor), cu toate că avem avizare potrivit legii. Suntem curioși să aflăm cum și-au permis și cum va fi explicată blocarea spațiului aprobat pentru protest”, a declarat Nicolae Dragodănescu.

Totodată, din punctul de vedere al sindicatului, blocarea cu mașini parcate a spațiului ar fi „încă o dovadă că libertatea de a se exercita un drept este trunchiată pornind de la autoritățile responsabile. Au scos toate mașinile din curtea combinatului și, mai mult, au interzis și ieșirea salariaților pe poarta principală, aceasta pentru a zădărnici protestul sindical”. Acțiunea de protest s-a derulat fără incidente timp de peste o oră, în intervalul orar 15.00- 16.30.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale