Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.06.2012 00:20

Împotriva boicotului, abuzurilor și ilegalităților PDL, sâmbătă, 2 iunie


A A

Mitingul USL: o mare de dâmbovițeni care cere dreptate socială

Mitingul USL: o mare de dâmbovițeni care cere dreptate socială

❚ Mii de membri și simpatizanți USL au invadat Piața Tricolorului din Târgoviște, în ciuda puterii PDL care încă mai conduce județul și municipiul prin abuzuri și ilegalități ❚ Barierele „Interzis USL!”, pe care le-a vrut PDL-ul când a pus japca pe piața publică a Tricolorului și cu care au întâmpinat delegația USL la intrarea în municipiu, au fost sparte de o mare de oameni care a venit să susțină candidații USL la alegerile din 10 iunie – Adrian Țuțuianu, la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, și Gabriel Grozavu, la Primăria Târgoviștei ❚ Mesajele celor trei lideri USL de la centru – Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin – au fost de susținere cu toată forța, puterea votului și încrederea în candidații USL, pentru a elibera Dâmbovița și Târgoviștea de clica PDL, de tandemul Florin Popescu & Gabriel Boriga, de cel mai mare jaf și cele mai mari nedreptăți și umilințe pe care le-au cunoscut dâmbovițenii și târgoviștenii în ultimii zeci de ani

 

 

Împotriva voinței, ilegalităților și abuzurilor puterii portocalii–verzui care încă mai conduce municipiul și județul, sâmbătă, 2 iunie, mii de membri și simpatizanți ai Uniunii Social Liberale au luat cu asalt Piața Tricolorului din Târgoviște pentru a participa la mitingul electoral de susținere a candidaților Uniunii pentru Primăria municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița.

 

Piața Tricolorului a răsunat: „Jos Florin Popescu!”, „Jos Gabriel Boriga!”, „Jos Traian Băsescu!”, „Jos clica portocalie!”, „Grozavu primar!” și „Țuțuianu Adrian la Consiliul Județean!”

 

Mii de târgovișteni și dâmbovițeni au ignorat barierele „Interzis USL” puse de clica portocalie și au invadat Platoul Prefecturii cu bannere, pancarte și steaguri în culorile celor trei partide din componența USL - PSD, PNL și PC - pentru a fi alături și de liderii centrali ai Uniunii care au venit special de la București să sprijine candidații înscriși în lupta pentru câștigarea CJD și a Primăriei Târgoviște, Adrian Țuțuianu respectiv Gabriel Grozavu.

 

Liderii USL centrali și locali promit dreptate pentru Dâmbovița și dâmbovițeni

 

„Jos Florin Popescu!”, „Jos Gabriel Boriga!”, „Jos Traian Băsescu!”, „Jos clica portocalie!”, „Grozavu primar!” și „Țuțuianu Adrian la Consiliul Județean!” sunt doar câteva dintre scandările care au răsunat sâmbătă în centrul municipiului Târgoviște și care i-a făcut atât pe candidați, cât și pe liderii locali și centrali ai USL să promită dreptate pentru Dâmbovița și dâmbovițeni după câștigarea alegerilor din 10 iunie, când municipiul Târgoviște și întregul județ au șansa să se elibereze de tandemul Gabriel Boriga – Florin Popescu – PDL, care au reușit în cei 4 ani de mandat să instaureze un regim al abuzurilor, dominat de jaful din bani publici și europeni.

 

„Să arătați pe 10 iunie că Dâmbovița nu este moșia lui Florin Popescu”

Victor Ponta, prim ministru, copreședinte USL

„Prin calitatea mea de prim ministru m-am obligat să aduc înapoi domnia legii și a ordinii în România. Am venit la Târgoviște să vă spun că și aici și în Dâmbovița trebuie să fie aplicate legile României, nu legile lui Popescu sau ale lui Boriga. O să verific dacă avem voie în România să ne strângem în adunare publică cei care nu suntem de acord cu PDL-ul, cei care nu sunt de acord cu Popescu. Depinde de dvs. și depinde de mine ca și în Dâmbovița să se aplice legile țării și nu legile PDL-ului. Am venit aici să vă promit acest lucru. Cei care au condus România și Dâmbovița în ultimii ani au foarte mulți bani, au foarte mult tupeu și încearcă acum să se ascundă în diverse locuri și sub diverse culori. Am întâlnit tot felul de oameni în verde și vreau să vă spun că pedeliștii, și Popescu, și Boriga, și Flutur și Pinalti, își schimbă culoarea, dar năravul ba, iar obligația noastră este de a veni cu alți oameni care să respecte legea, care să facă bine județului și care să facă bine orașului. Am venit la Târgoviște, ca președinte al PSD, copreședinte USL, să vă spun că îi susțin cu toată convingerea și din toată inima pe Adrian Țuțuianu pentru președinte de Consiliu Județean și pe Gabriel Grozavu pentru primar al Târgoviștei. Împreună cu ei guvernul poate să facă pentru oamenii din Târgoviște și pentru oamenii din Dâmbovița lucrurile pe care ei le așteaptă de la noi. Așa cum am putut să începem să dăm înapoi banii tăiați de la profesori și de la medici, așa cum am reușit să începem să dăm înapoi banii pensionarilor luați cu forța de PDL, putem să facem împreună lucrurile bune pe care dâmbovițenii le așteaptă de la noi. Cine a greșit politic, cei de la PDL sau UDMR, trebuie să treacă în opoziție, iar cine a încălcat legea trebuie să răspundă în fața legii. USL nu este interzis nici la Dâmbovița, nici nicăieri în țară, USL este alianța politică spre care oamenii își îndreaptă toate speranțele. Faceți lucrul acesta la Dâmbovița și veți avea sprijinul meu. Trebuie să câștigăm pe 10 iunie, dar este doar prima bătălie, trebuie să câștigăm alegerile și trebuie să-l aducem la Cotroceni pe singurul președinte cu care o să lucrez cu adevărat bine, Crin Antonescu. Sunt alături de dvs. ca să arătați pe 10 iunie că Dâmbovița nu este moșia lui Florin Popescu, Dâmbovița este un județ în care legea, ordinea și cinstea pot să câștige. Sunt convins că vom câștiga! Doamne ajută!”

 

„Nici unul dintre baronii PDL-iști nu a fost mai arogant,

mai agresiv decât Florin Popescu”

Crin Antonescu, copreședinte USL

„În această campanie electorală, este cea mai frumoasă adunare la care am participat. Peste tot în țară oamenii vin alături de noi, ne cer să redresăm această țară și să facem dreptate, dar pe târgovișteni, pe dâmbovițeni îi văd cei mai deciși să elibereze județul și municipiul de PDL. Jos mafia portocalie vopsită în verde! Jos Florin Popescu! Jos Gabriel Boriga! Dâmbovițenii sunt cei mai hotărâți, pentru că au suferit cel mai mult de pe urma aroganței, lăcomiei și răutatea acestor oameni (...) Convingerea mea este că nici unul dintre baronii pedeliști nu a fost mai arogant, mai nerușinat, mai agresiv decât Florin Popescu. Dați-l afară de la Consiliul Județean! Florin Popescu și clica lui își închipuie în continuare că asta-i moșia lor. Îi spun lui Florin Popescu că, după 10 iunie, în Dâmbovița, va fi interzisă hoția, interzisă teroarea, adică interzis Florin Popescu! Interzis Boriga! Interzis PDL! Am dovedit că știm să ne ținem cuvântul, că știm să fim parteneri (...) Votul dumneavoastră îi va trezi și îi va pedepsi pe cei de la PDL. Sunt alături de doi oameni care sunt șansa Târgoviștei și a Dâmboviței de a scăpa de mafia lui Florin Popescu. Sunt prieten cu Gabriel Grozavu de 20 de ani pentru că niciodată nu s-a gândit să fure, să mintă, pentru că a spus ceea ce crede, pentru că niciodată nu a fost oportunist, nu a trădat și a rămas alături de convingerile lui. Gabriel Grozavu va fi un primar cinstit, corect și care va face din Târgoviște ceea ce acest oraș merită (...) Îl cunosc, îl respect, îl admir pe colegul meu Adrian Țuțuianu. Merită încrederea noastră și victoria în 10 iunie”.

 

„Este Dâmbovița județul PDL? Nu!”

Daniel Constantin, președinte PC

„Am fost în aceste săptămâni în județe și orașe în care conduc adevărați baroni ai PDL. Dar este Târgoviște orașul lui Boriga? Nu. Este Târgoviștea orașul PDL? Nu. Este județul Dâmbovița județul lui Florin Popescu? Nu. Este Dâmbovița județul PDL? Nu. Unitatea USL în această perioadă a dat rezultate. Astăzi USL guvernează în această țară. Vreau să vă mulțumesc că ați ieșit în stradă în ianuarie și ați spus că nu se mai poate cu această guvernare mincinoasă a PDL-ului (...) Dar USL trebuie să guverneze, după 10 iunie, și la nivelul administrației locale. Aveți în Târgoviște un candidat pe care PC îl susține cu toată forța. Domnul Grozavu trebuie să fie viitorul primar al municipiului Târgoviște. La Consiliul Județean avem un candidat, Adrian Țuțuianu, care poate să schimbe cu adevărat fața județului”.

 

„Românii au dreptul la o viață mai bună, au dreptul să trăiască mai bine!”

Ion Stan, deputat copreședinte USL Dâmbovița

„Guvernul și regimul mafiot al lui Băsescu astăzi s-a sfârșit. În Dâmbovița, USL-ul nu are interzis, în Constituția României pluripartitismului este un criteriu de frunte. În România trebuie să avem democrație, România este un stat democratic și statul mafiot și corupt al lui Băsescu și adepții lui astăzi își încheie existența. Spunem USL – victorie! Liderii USL Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin nu vor tolera în nici un județ din țară abordări și manifestări de genul acelora la care s-au pretat Boriga și Popescu, care au interzis timp de 30 de zile orice fel de manifestări în piețele din Târgoviște, acestea fiind închiriate partidului unic, care se dorește a fi PDL. România trebuie să aparțină românilor și nu unor găști colorate. Românii au dreptul la o viață mai bună, au dreptul să trăiască mai bine pentru ei și copiii lor. De aici, de la Târgoviște, le spunem românilor că astăzi este momentul să ne mobilizăm ca pe 10 iunie în toată România USL să obțină victoria și să spulbere camarila portocalie. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”

 

„Avem nevoie să câștigăm puterea pentru oameni”

Adrian Țuțuianu, candidatul USL la președinția CJ Dâmbovița

„Începând cu 11 iunie, Dâmbovița va fi eliberată de sub jugul pedelist, va fi eliberată de sub Popescu și de sub clica lui. Trebuie să facem dreptate pe 10 iunie trimițând PDL-ul în opoziție în Dâmbovița, în opoziție la Târgoviște, în opoziție în toate localitățile județului. Sub culoarea verde sunt tot Băsescu, tot Boc, tot Udrea, este tot gașca lor de corupți și incompetenți. Sub culoarea verde sunt cei care au tăiat salariile, cei care au făcut un Cod al Muncii care condamnă salariatul să fie slugă, sunt cei care au închis 300.000 de firme, care au lăsat un milion de oameni fără loc de muncă, sunt cei care au trimis 11.000 de medici în străinătate, sunt cei care au creat României o datorie externă de peste 100 de miliarde de euro, sunt cei care ne-au furat. Pe proiectele europene, baronul pedelist Popescu a creat o pagubă de aproape 1000 de miliarde lei vechi. Avem corecții financiare pe Drumul Sudului de 75 de miliarde, pe Șoseaua de Centură a Târgoviștei de aproape 200 de miliarde, la Spitalul Județean de peste 300 de miliarde, la Liceul Carabella – 26 de miliarde. Nu există proiect pe bani europeni sau ai bugetului de stat care să nu fi furat și dus spre clientela de partid. Pe 10 iunie vă invit să facem dreptate. Proiectul meu politic și administrativ poate fi, în cuvinte puține, spus altfel: locuri de muncă, drum, apă, canal, spital, justiție socială. Vom face împreună pentru Târgoviște, pentru Dâmbovița pentru localitățile care nu au primit bani în ultimii ani, vom face dreptate (...) Îl rog pe domnul prim-ministru ca aici în Dâmbovița să vină Corpul de Control al guvernului, să vină toate instituțiile de audit și să verifice aceste proiecte la care s-a furat cum nu s-a mai furat de pe vremea fanarioților (...) Când vorbesc de dreptate, vorbesc de dreptate socială. Avem nevoie să câștigăm alegerile locale, apoi pe cele generale, avem nevoie să înlăturăm de la Cotroceni tartorul cel mare (...) Avem nevoie să câștigăm puterea pentru oameni. Dvs. pe 10 iunie faceți dreptate votând USL pe cele 4 buletine de vot, iar eu am să fac dreptate dâmbovițenilor în următorii 4 ani. Dumnezeu să ne ajute pe toți!”

 

„USL este forța care poate mătura toate mizeriile puterii portocalii”

Gabriel Grozavu, candidatul USL pentru Primăria Târgoviște

„Orașul nostru se află în acest moment la răscruce. Noi toți, locuitori ai Târgoviștei, locuitori ai județului Dâmbovița, trebuie să ne debarasăm de trecut. Se poate să facem dreptate pentru România și pentru cetățenii României. USL a început deja să facă dreptate în România, iar noi trebuie să facem dreptate în Târgoviște și în județul Dâmbovița. Trebuie să ne debarasăm de modul în care a fost administrat acest oraș în ultimii 4 ani. Cetățenii Târgoviștei au dreptul să ceară înapoi ceea ce este al lor și le-a fost furat de către Boriga, Popescu și întreaga camarilă portocalie. Vom cere să se verifice fiecare ban public, cum a fost măsluit, cum a fost furat de către puterea portocalie. Avem dreptul să cerem ca în orașul nostru să fie investiții, să fie locuri de muncă bine plătite pentru ca și copiii noștri să dorească să rămână în Târgoviște. Avem dreptul să cerem respect pentru istoria și cultura Târgoviștei, avem dreptul să ne dobândim mândria de a fi parte a unei istorii străvechi. Acestea sunt angajamentele mele, dar pentru ca toate acestea să se întâmple, trebuie să ne dorim ca USL să câștige puterea atât în România, cât și în toate județele și orașele țării. Numai astfel putem să instaurăm dreptatea, demnitatea și speranța de a trăi mai bine aici în casa noastră, în orașul în care am hotărât să ne creștem copiii. USL este forța care poate mătura toate mizeriile pe care le-a făcut puterea portocalie”. Alături de dâmbovițeni și de liderii USL s-au aflat sâmbătă și oameni de cultură importanți, precum poetul și publicistul Lucian Avramescu și actorul Marius Bodochi, care au venit special din Capitală pentru a-și arăta respectul, admirația și încrederea pentru candidații Uniunii Sociale Liberale.

 

„Târgoviștea, pe care o iubesc, este o cetate închisă de un anume Popescu”

Lucian Avramescu, poet și publicist

„Am venit la Târgoviște să lansez ultimele mele trei cărți de publicistică și o carte de poezie și m-am trezit în situația de a lansa un candidat. Este vorba despre Adrian Țuțuianu, un om pe care îl prețuiesc, îl iubesc pentru că este unul dintre puținii politicieni și parlamentari care au reușit să instaleze deasupra persoanei sale bunul simț. El a început revoluția bunului simț de când era în familia lui modestă, de când a plecat cu cei șapte ani de-acasă (...) M-am nimerit la Târgoviște într-un fel de război civil. Înțeleg că municipiul Târgoviște, pe care îl iubesc din tinerețe, este un bastion, o cetate închisă de un anume Popescu. Acest Popescu este unul mai rotunjor așa, care se împlinește de la an la an și care merge de obicei prin imaginile televizate cu o doamnă Udrea. Între cele două persoane este o colaborare, un fel de concubinaj financiar. Popescu este din ce în ce mai lat, de parcă i s-ar fi așezat un pepene între genunchi (...) Am trecut printr-o baricadă de culori verzi, înțeleg, culoarea în care s-a deghizat portocaliul. Culoarea verde este culoarea fricii (...) M-aș bucura ca într-o zi puterea USL să fie puterea poporului în România, pentru că ne-am săturat de bani transportați cu poșete, cu geamantane și cu trenuri de la București la Târgoviște pentru a se întoarce pe alte căi la București. Banii trebuie să rămână la oameni. (...) Țuțuianu va fi președintele Consiliului Județean pentru toți, inclusiv pentru aceia îmbrăcați cu forța în verde”.

 

„Adrian Țuțuianu este un om al legii. Un om al legii nu poate decât să respecte legea”

Marius Bodochi, actor

„Mă aflu la Târgoviște în calitate de prieten al lui Adrian Țuțuianu. Cu siguranță Adrian Țuțuianu va fi un președinte bun al Consiliului Județean, pentru că este un om al legii. Un om al legii nu poate decât să respecte legea (...) Am multă speranță în sufletul meu pentru că așa cum spune USL vom fi împreună pentru oameni. Minuni mai mari ca omul nu-s. Așa că pe 10 iunie trebuie să mergem să votăm așa cum ne dictează sufletul”.

 

 

 

Primăria susține că mitingul USL nu a avut autorizație,

Prefectura spune că a fost legal

 

Mitingul electoral al USL care a avut loc, sâmbătă, la Târgoviște, nu a fost autorizat de primărie, dar prefectul județului Dâmbovița, Emilian Rusu, a declarat că a atacat decizia în contencios administrativ, astfel încât mitingul s-a desfășurat legal. „Instituția Prefectului a formulat o acțiune împotriva actului administrativ emis de Primăria Târgoviște astfel că această decizie emisă de primărie a fost suspendată. Mitingul electoral al USL s-a desfășurat în condiții legale”, a declarat prefectul de Dâmbovița, Emilian Rusu, citat de Agerpres.

 

Primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, declara în urmă cu câteva zile că locul unde s-a ținut mitingul USL de sâmbătă, respectiv platoul Prefecturii Dâmbovița, este închiriat pe toată perioada campaniei de PDL, în intervalul orar 12.00- 20.00. USL a făcut o cerere de organizare a mitingului sâmbătă, între orele 10.00-13.00, care nu a primit avizul primăriei.

 

Explicația a fost că mitingurile s-ar suprapune timp de o oră, iar legea interzice organizarea de manifestări electorale de către două formațiuni politice în aceeași locație, la aceeași oră. Prefectura Dâmbovița a anunțat că a atacat în contencios administrativ hotărârea primăriei prin care se respinge avizul organizării mitingului USL, astfel mitingul se poate desfășura în condiții de legalitate între orele 10.00-12.00 întrucât, prin atacarea hotărârii, aceasta se suspendă până la decizia instanței. Sâmbătă, în perioada de desfășurare a mitingului USL, a avut loc în aceeași zonă și o manifestare din cadrul „Festivalului Păpușilor Vii”, cu 20-30 de persoane, organizată de Primăria Târgoviște.

 

Astfel pe platoul Prefecturii într-o parte s-a ținut mitingul electoral, în cealaltă parte, manifestarea culturală. Nu au fost semnalate incidente pe parcursul derulării celor două manifestări de pe platoul Prefecturii. Liderii USL de la centru, Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin, au fost întâmpinați, la intrarea în Târgoviște, de circa 100 de simpatizanți PDL, îmbrăcați în verde, cu pancarte pe care era scris „Interzis USL”.

 

 

Întrebat dacă i-a văzut pe simpatizanții PDL și cum comentează gestul lor, Victor Ponta a precizat că, în campania electorală, fiecare poate folosi ce mesaje vrea. „Eu știu că cei de la PDL sunt niște oameni portocalii care au un semn un trandafir socialist. Nu. Am văzut niște oameni în verde, nu știu dacă erau de la un partid ecologist sau, cum a zis dl președinte Stan (n.n. Ion Stan, președintele PSD Dâmbovița), dacă erau ceva hortiști. Nu știu, nu am văzut. Dincolo de glumă, oricare pune în campanie orice mesaje vrea. Am venit și am spus foarte clar că județul Dâmbovița nu poate fi guvernat de legea PDL și de legea actualului președinte de consiliu și a actualului primar. Și în județul Dâmbovița se vor aplica legile României. E foarte rău că ne aflăm încă în România în zone tratate ca feude”, a spus președintele PSD, Victor Ponta.

 

La mitingul electoral și președintele PNL, Crin Antonescu, a făcut referire la gestul simpatizanților PDL. „Astăzi (n.n. sâmbătă) la Dâmbovița am găsit un lucru pe care nu l-am mai găsit în altă parte. Florin Popescu și clica lui își închipuie în continuare că asta e moșia lor și ne-au întâmpinat cu «Interzis USL», iar eu îi spun lui Florin Popescu că după 10 iunie în Dâmbovița va fi interzis hoției, interzis terorii, interzis sfidării, adică interzis Florin Popescu, interzis Boriga, interzis PDL”, a spus Crin Antonescu.

 

citiți și articolul    Abuzuri disperate ale PDL pentru sabotarea mitingului USL

 

 

 

Ana Maria Popescu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Proiectul european - atacat la „baionetă”
Bază sportivă modernă finalizată la Clubul Sportiv Școlar
Industria de Apărare și-a crescut exportul
„Noi avem cele mai mici salarii din tot sistemul bugetar”
Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor
Astazi
Educația europeană - prioritate strategică a noii Comisii Europene?
Noi investiții în infrastructura educațională din Târgoviște
Sprijin pentru Azilul de bătrâni din Pucioasa
7 zile de festival, 30 de spectacole, 10 filme de artă - sinteza BABEL 2024


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Proiectul european - atacat la „baionetă”

În ultimii ani, proiectul european a fost atacat la "baionetă" de o serie de crize majore suprapuse, care intră în competiție pentru resurse și pentru atenția decidenților și a cetățenilor deopotrivă. Fiecare dintre aceste crize a pus la încercare coeziunea, solidaritatea și capacitatea de răspuns a UE, dar, în același timp, a oferit oportunități de învățare și de... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale