Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.05.2024 00:12

Directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, anunță...


A A

Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor

Finalizarea campaniei de vaccinare antirabică și măsuri pentru microciparea animalelor

Sandu Tolea, directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, a prezentat recent rezultatele campaniilor de vaccinare antirabică desfășurate în județ. „Aceasta a fost încheiată cu puțin timp în urmă. Avem un procent de 85% de animale vaccinate”, a declarat Sandu Tolea, anunțând faptul că întreaga campanie a fost un succes.

Un aspect important menționat de Sandu Tolea a fost finalizarea vaccinării antirabice la vulpe. „La noi, în Dâmbovița, vaccinarea nu se face prin distribuția momelilor din avion, ci prin plasarea momelilor la vizuină”, a explicat acesta. De asemenea, a început procesul de recoltare prin împușcare pentru verificarea eficienței vaccinării la vulpe. „Avem la nivelul județului în jur de 75 de probe care trebuie recoltate. Vreau să le mulțumesc pe această cale Asociației Vânătorilor și Pescarilor, pentru că ne ajută să verificăm eficiența vaccinării”, a adăugat directorul DSVSA. Procedura de verificare implică împușcarea animalelor, recoltarea mandibulei și trimiterea probelor la București pentru analiză.

În plus, directorul DSVSA a salutat noile măsuri legislative care permit consiliilor județene și locale să aloce fonduri pentru microciparea câinilor. „Aceasta este legea acum, acele microcipuri vor fi achiziționate de consiliile județene și consiliile locale, care trebuie implantate animalelor, pentru că vaccinarea antirabică la câine și pisică nu se face decât pe animale microcipate. Este un pas foarte important. Acum este lege și trebuie respectată”, a declarat Sandu Tolea.

Directorul DSVSA Dâmbovița și-a exprimat recunoștința față de autoritățile locale și centrale pentru sprijinul acordat în implementarea acestor măsuri importante pentru sănătatea publică.

„Microciparea câinilor reprezintă un progres semnificativ în gestionarea câinilor fără stăpân, problemă majoră atât la nivel național, cât și județean. Noua legislație va contribui la o mai bună monitorizare și vaccinare a acestor animale, asigurând astfel protecția comunității împotriva rabiei”, a declarat directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Festivalul Rhododendronilor, la Peștera
Prefectul Județului, avertizare de caniculă
Reabilitarea școlilor gimnaziale Nr. 1 și Nr. 6, pe masa CLM Târgoviște
Autorizație de construire GIGI AUTO SRL
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)
Investiții masive pentru transportul public la Târgoviște
Săptămână „de foc” pentru pompierii dâmbovițeni
Un proiect internațional finanțat de Institutul Cultural Român


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)

Pe mine, unul, ofensiva naționalistă de la europarlamentare în occidentul Uniunii Europene nu m-a luat prin surprindere, cum, de pildă, i-a luat pe Macron și Schultz. Era de așteptat, se simțea deja în aer și a fost produsă de aroganța dictatorilor din Consiliul Europei și din Comisia Europeană, care și-au închipuit Uniunea ca pe propria moșie. Și uite că răzbunarea, pe fond îndreptățită, a venit -, dar dacă mă îngrijorează... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale