Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.01.2019 00:25

Ieri, primarul Târgoviștei și echipa sa au vizitat șantierul de la noua bază sportivă a Colegiului Național „Constantin Carabella”


A A

Investiții masive pentru Educație

Investiții masive pentru Educație

❚ „La Colegiul Național „Constantin Carabella” administrația târgovișteană marchează debutul unei prime investiții pe ceea ce noi am numit ca fiind cel mai important program de modernizare a infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște”, a declarat ieri primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan

 

VIOLETA STANCIU

 


 

În maxim un an și jumătate, Colegiul Național „Constantin Carabella” din municipiul Târgoviște va avea în sfârșit o bază sportivă modernă, care va cuprinde o sală de sport și un teren multifuncțional! Anunțul a fost făcut ieri de primarul Târgoviștei, Cristian Stan, fost elev al Colegiului „Constantin Carabella” care a efectuat o vizită de lucru pe șantierul recent deschis la instituția de învățământ, acolo unde au debutat deja lucrările acestei investiții deosebit de importante pentru elevii liceului, și nu numai. În valoare totală de 2,6 milioane lei, obiectivul investițional se va realiza din fondurile proprii ale Primăriei Târgoviște, va avea o suprafață de 900 de metri pătrați, iar lucrările sunt programate a fi finalizate până în vara anului viitor. Edilul orașului îi asigură pe elevii Colegiului Național „Constantin Carabella” că nu va mai trece mult timp până când își vor desfășura orele de sport într-una din cele mai moderne baze sportive din municipiul Târgoviște. Astfel, cei 800 de elevi ai unității de învățământ târgoviștene vor putea să practice fotbal, volei, baschet și handbal... în cele mai excelente condiții.

„Sala de sport va putea să găzduiască și anumite competiții”

„La Colegiul Național „Constantin Carabella” administrația târgovișteană marchează debutul unei prime investiții pe ceea ce noi am numit ca fiind cel mai important program de modernizare a infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște. Este vorba de construirea unei baze sportive, aici, la acest colegiu de prestigiu din municipiul Târgoviște, care niciodată nu a avut o sală de sport așa cum trebuie și unde, acum, alături de sala de sport se va face și un teren de sport multifuncțional. Va fi o sală cu o suprafață desfășurată de aproximativ 900 de metri pătrați. De asemenea, un teren de sport unde va putea fi practicat volei, baschet, handbal. Vor exista și anexe, vor fi toate dotările necesare astfel încât elevii de la Colegiul Național „Constantin Carabella” să poată să desfășoare orele de sport în condiții foarte bune. De asemenea, sala de sport va putea să găzduiască și anumite competiții. Ca și valoare a contractului, discutăm de o finanțare asigurată de către Primăria Municipiului Târgoviște de 2,6 milioane lei, și mă refer la valoarea contractului de execuție. Durata de execuție totală este de un an și jumătate, astfel încât în vara anului viitor Colegiul Național „Constantin Carabella” să poată să beneficieze, pentru prima dată în istorie, de o bază sportivă, de o sală de sport așa cum trebuie… Trebuie menționat faptul că aici, dea lungul timpului, orele de sport se făceau fie într-o sală de sport provenită dintr-o sală de clasă, fie într-o sală de sport provenită din fosta cantină. Eu sunt convins că investiția se va desfășura așa cum trebuie și, repet, în vara anului viitor vom avea la Colegiul Național „Constantin Carabella” o bază sportivă de invidiat. Am avut posibilitatea aici să realizăm această bază fiind și un teren disponibil… Ceea ce se întâmplă în această etapă este debutul investiției, cu desființarea construcțiilor existente pe teren… Este una dintre cele mai importante investiții din istoria acestui Colegiu”, a declarat ieri primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

„Orele de sport se fac în condiții absolut improprii”

Directorul Colegiului Național „Constantin Carabella”, Corneliu Stoicescu, consideră investiția mai mult decât binevenită, în condițiile în care în momentul de față orele de educație fizică se desfășoară cu mare dificultate și în condiții improprii. „Avem 800 de elevi, repartizați în 28 de clase, 4 clase de gimnaziu și 24 de clase de liceu. În momentul acesta orele de sport se fac în condiții absolut improprii… Pe timp de vară elevii ies în curte, unde era terenul amenajat, dar în cea mai mare parte a anului școlar vremea nu este corespunzătoare și avem o sală de sport, puțin mai mare decât o sală de clasă, în care dacă intră două clase, cam asta este media elevilor care ar trebui să intre în sală, iar unui elev îi revin cam 3 metri pătrați, lucru care este absolut inadmisibil… Orele se fac cu foarte mare dificultate, de aceea privim cu mare interes această investiție, care sunt convins că o să ducă la creșterea calității procesului didactic în școala noastră. Sunt convins că investiția va fi finalizată la timp și lucrările vor fi de calitate”, a declarat directorul Colegiul Național „Constantin Carabella”, Corneliu Stoicescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Comisar european pentru apărare
Școala Gimnazială Specială din Târgoviște, redeschisă cu fonduri UE
Polițiștii, înapoi la școală
Izvorul Tămăduirii și Hramul Mănăstirii Nucet
Ziua Europei, marcată în centrul Târgoviștei
Dezinsecție prin pulverizare aeriană
Militarii români sunt trimiși iar pe aiurea-n lume…
Teren multifuncțional finalizat la Clubul Sportiv Școlar
Inspectorii ISU, controale în biserici
Bărbați arestați pentru viol la Glodeni


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Comisar european pentru apărare

Invazia rusă din Ucraina are un impact asupra evoluției Uniunii Europene. S-au mișcat multe din punct de vedere al politicii de apărare comună și al producției de armament la nivelul statelor membre.

Alegerile pentru Parlamentul European mobilizează partidele politice în a propune soluții de viitor pentru guvernarea societății europene. Printr-un document strategic, intitulat Manifesto,... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale