Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.03.2024 00:16

De astăzi, și în Dâmbovița,


A A

Încep simulările pentru Examenul de Bacalaureat

Încep simulările pentru Examenul de Bacalaureat

*Astăzi, 4 martie, se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, în timp ce mâine, 5 martie, elevii vor susține proba scrisă la materia obligatorie a profilului, fie Matematică, fie Istorie

 

Simulările pentru Examenul Național de Bacalaureat încep astăzi și în județul Dâmbovița! Potrivit anunțului făcut de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Valentin Stancu, elevii vor susține trei probe scrise în această săptămână. Astăzi, 4 martie, se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, în timp ce mâine, 5 martie, elevii vor susține proba scrisă la materia obligatorie a profilului, fie Matematică, fie Istorie. În cea de-a treia zi, pe 6 martie, se va desfășura proba scrisă la alegere a profilului și specializării.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al IȘJ Dâmbovița, elevii vor putea alege în funcție de profilul lor, având la dispoziție opțiuni precum Geografia pentru cei de la profil socio-uman, sau Informatica, Fizica, Chimia, Biologia pentru cei de la profil real. Numărul total al elevilor înscriși în acest moment pentru clasa a 12-a și a 13-a în județul Dâmbovița este de  3.381.

Un aspect important al acestei sesiuni de simulare îl reprezintă modalitatea de corectare a lucrărilor. Acestea vor fi scanate în clasă și evaluate folosind o platformă digitalizată, iar notele vor fi repartizate automat către profesorii evaluatori. Metoda digitalizată a mai fost utilizată anterior la Evaluarea Națională de la clasa a 8-a și în sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat de anul trecut. „Vrem să-i obișnuim atât pe profesori, cât și pe elevi cu această nouă metodă de corectare a lucrărilor, iar în vară să fie deja obișnuiți”, a precizat Valentin Stancu, purtător de cuvânt al IȘJ Dâmbovița.

 

 

 

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare
Proiect de relocare a Grădiniței nr 2
Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale