04.03.2024 00:16

Încep simulările pentru Examenul de Bacalaureat

Încep simulările pentru Examenul de Bacalaureat
Galerie foto

*Astăzi, 4 martie, se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, în timp ce mâine, 5 martie, elevii vor susține proba scrisă la materia obligatorie a profilului, fie Matematică, fie Istorie

 

Simulările pentru Examenul Național de Bacalaureat încep astăzi și în județul Dâmbovița! Potrivit anunțului făcut de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Valentin Stancu, elevii vor susține trei probe scrise în această săptămână. Astăzi, 4 martie, se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, în timp ce mâine, 5 martie, elevii vor susține proba scrisă la materia obligatorie a profilului, fie Matematică, fie Istorie. În cea de-a treia zi, pe 6 martie, se va desfășura proba scrisă la alegere a profilului și specializării.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al IȘJ Dâmbovița, elevii vor putea alege în funcție de profilul lor, având la dispoziție opțiuni precum Geografia pentru cei de la profil socio-uman, sau Informatica, Fizica, Chimia, Biologia pentru cei de la profil real. Numărul total al elevilor înscriși în acest moment pentru clasa a 12-a și a 13-a în județul Dâmbovița este de  3.381.

Un aspect important al acestei sesiuni de simulare îl reprezintă modalitatea de corectare a lucrărilor. Acestea vor fi scanate în clasă și evaluate folosind o platformă digitalizată, iar notele vor fi repartizate automat către profesorii evaluatori. Metoda digitalizată a mai fost utilizată anterior la Evaluarea Națională de la clasa a 8-a și în sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat de anul trecut. „Vrem să-i obișnuim atât pe profesori, cât și pe elevi cu această nouă metodă de corectare a lucrărilor, iar în vară să fie deja obișnuiți”, a precizat Valentin Stancu, purtător de cuvânt al IȘJ Dâmbovița.

 

 

 

 

 

 

Ștefan Khalil