Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.05.2023 00:19

Ieri, subiectul zilei, sub lupa autorităților


A A

Greva profesorilor, punct fierbinte în Colegiului Prefectural Dâmbovița

Greva profesorilor, punct fierbinte în Colegiului Prefectural Dâmbovița

*„Respectăm dreptul profesorilor de a protesta și rămânem în continuare preocupați de ceea ce se întâmplă”, a transmis Prefectul de Dâmbovița, Claudia Gilia

 

Reprezentanții instituțiilor deconcentrate din județul Dâmbovița au participat marți, 23 mai, la ședința de Colegiu Prefectural aferentă acestei luni. Pe ordinea de zi au fost două puncte, primul viza aspecte esențiale privind activitatea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dâmbovița în anul 2022, pentru care a prezentat directorul instituției, Sorin Stoica. Al doilea punct al ordinii de zi a fost o informare privind programul de investiții, întreținere și reparații la infrastructura amenajărilor de îmbunătățire funciară în județul Dâmbovița pentru anul 2022, la care a prezentat directorul filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Dâmbovița, Alexandru Ion.

La punctul diverse, inspectorul școlar general, prof, Ileana Nicolaescu a vorbit despre greva generală a cadrelor didactice din Dâmbovița, care a debutat în această săptămână la nivelul întregii țări. Nicolaescu a transmis că în județul Dâmbovița, numărul profesorilor care ies din grevă a început să crească.

„Evident că și în județul Dâmbovița se desfășoară această acțiune de protest. La nivel județean, procentul a scăzut față de prima zi de protest, adică 22 mai, motivele nu le cunoaștem. Este dreptul unui cadru didactic de a se asocia sau de a renunța la acțiunea de protest. Pe 22 mai, luni, am avut două întâlniri prin videoconferință cu conducerea Ministerului Educației.  Au fost abordate aspecte de ordin tehnic, în sensul monitorizării acestei situații, asigurării dreptului la educație pentru elevi. În acest moment, procentul cadrelor didactice din Dâmbovița care  participă la grevă este de puțin peste 50%. Avem informații că în anumite unități de învățământ acest procent ar fi scăzut, dar nu pot să dau acum date concrete. Nu avem cum să facem o monitorizare în unitățile de învățământ, pentru că s-ar interpreta că Inspectoratul Școlar face presiuni și nu ar fi normal acest lucru”, a transmis prof. Ileana Nicolaescu, inspector școlar general al județului Dâmbovița.

Prefectul Claudia Gilia a făcut câteva precizări despre situația actuală din județ privind greva profesorilor: „Suntem la curent cu tot ceea ce se întâmplă, știm că sunt profesori care nu vor să participe la această grevă, sunt școli unde 90% din personal participă la protest și așa mai departe.  În același timp, respectăm dreptul profesorilor de a protesta și rămânem în continuare preocupați de ceea ce se întâmplă”, a transmis Claudia Gilia.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Întreruperi de energie electrică programate
Problemele persoanelor vârstnice, în centrul atenției autorităților
Restricții rutiere din cauza caniculei
Care neutralitate?
Activarea punctelor de prim-ajutor în timpul caniculei
Culturile afectate de furtuni, în vizorul Colegiului Prefectural
Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (II)
Infrastructura rutieră din jurul școlilor, în reabilitare de amploare
Festivalul Rhododendronilor, la Peștera
Prefectul Județului, avertizare de caniculă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale