Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.04.2024 00:19

Deja în derulare de 2 zile, printre 70% dintre salariați,


A A

Grevă de amploare la Poșta din Dâmbovița

Grevă de amploare la Poșta din Dâmbovița

*„Factorii poștali, oficianții, toți sunt pe salariul minim pe economie. Se pare că s-a ajuns la un acord de principiu dar până nu se semnează noul Contract de Muncă și nu se înregistrează la ITM, noi nu ieșim din grevă”

 

Ieri a fost a doua zi de grevă a salariaților de la Oficiul Poștal din Târgoviște! Peste 60 de persoane au protestat marți, 2 aprilie 2024, în fața Oficiului Poștal de la Gară, nemulțumiți de salariile foarte mici, pentru că aproape toți muncesc pe salariul minim pe economie, dar și de condițiile proaste de muncă.

Sediile Poștei Române arată tot ca acum 30 de ani, ponosite, fără nicio modernizare, multe fără căldură și condiții decente de muncă. De la 1 aprilie nu se plătesc nici pensii, nici alocații, absolut nimic din ceea ce ține de Poșta Română pentru că factorii poștali sunt hotărâți să nu cedeze și să meargă până la capăt cu demersul lor.

„Am salariul minim pe economie, doar atât, numai cei care au vechime primesc 3% spor de fidelitate care este nesemnificativ. Nu dăm nici pensii, absolut nimic, stăm în fața Oficiului Poștal”, ne-a declarat ieri o poștăriță.

De asemenea, liderul de sindicat din Poșta Dâmbovița, Viorel Alexe ne-a spus că circa 70% dintre salariații Poștei din județul Dâmbovița sunt în grevă.

„Se dorește semnarea unui nou contract de muncă, ceea ce nu mai avem noi acum. Vrem salarii decente pentru că salariații, în marea lor majoritate, sunt pe salariul minim pe economie, dar și acordarea sporului de loialitate la nivelul maxim, de 10-15-25%, în funcție de vechimea fiecăruia. Acesta era trecut în CCM din 2019 dar nu s-a acordat până acum... Factorii poștali, oficianții, toți sunt pe salariul minim pe economie. Vrem condiții de muncă decente în oficiile poștale... Se pare că s-a ajuns la un acord de principiu dar până nu se semnează noul Contract de Muncă și nu se înregistrează la ITM, noi nu ieșim din grevă. Nu suntem mulțumiți de majorările promise dar am înțeles că este maximum din ce putem obține. Dacă vă luați după ce declară șefii noștri e lapte și miere la Poștă, numai că la noi nu se vede”, ne-a declarat ieri liderul de sindicat din Poșta Dâmbovița, Viorel Alexe. 

 


Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română
287 de locuri de muncă disponibile
CJ Dâmbovița, reprezentat la Comitetul European al Regiunilor
115 elevi la olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Amenzi usturătoare pentru șoferii băuți la volan


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale