03.04.2024 00:19

Grevă de amploare la Poșta din Dâmbovița

Grevă de amploare la Poșta din Dâmbovița
Galerie foto

*„Factorii poștali, oficianții, toți sunt pe salariul minim pe economie. Se pare că s-a ajuns la un acord de principiu dar până nu se semnează noul Contract de Muncă și nu se înregistrează la ITM, noi nu ieșim din grevă”

 

Ieri a fost a doua zi de grevă a salariaților de la Oficiul Poștal din Târgoviște! Peste 60 de persoane au protestat marți, 2 aprilie 2024, în fața Oficiului Poștal de la Gară, nemulțumiți de salariile foarte mici, pentru că aproape toți muncesc pe salariul minim pe economie, dar și de condițiile proaste de muncă.

Sediile Poștei Române arată tot ca acum 30 de ani, ponosite, fără nicio modernizare, multe fără căldură și condiții decente de muncă. De la 1 aprilie nu se plătesc nici pensii, nici alocații, absolut nimic din ceea ce ține de Poșta Română pentru că factorii poștali sunt hotărâți să nu cedeze și să meargă până la capăt cu demersul lor.

„Am salariul minim pe economie, doar atât, numai cei care au vechime primesc 3% spor de fidelitate care este nesemnificativ. Nu dăm nici pensii, absolut nimic, stăm în fața Oficiului Poștal”, ne-a declarat ieri o poștăriță.

De asemenea, liderul de sindicat din Poșta Dâmbovița, Viorel Alexe ne-a spus că circa 70% dintre salariații Poștei din județul Dâmbovița sunt în grevă.

„Se dorește semnarea unui nou contract de muncă, ceea ce nu mai avem noi acum. Vrem salarii decente pentru că salariații, în marea lor majoritate, sunt pe salariul minim pe economie, dar și acordarea sporului de loialitate la nivelul maxim, de 10-15-25%, în funcție de vechimea fiecăruia. Acesta era trecut în CCM din 2019 dar nu s-a acordat până acum... Factorii poștali, oficianții, toți sunt pe salariul minim pe economie. Vrem condiții de muncă decente în oficiile poștale... Se pare că s-a ajuns la un acord de principiu dar până nu se semnează noul Contract de Muncă și nu se înregistrează la ITM, noi nu ieșim din grevă. Nu suntem mulțumiți de majorările promise dar am înțeles că este maximum din ce putem obține. Dacă vă luați după ce declară șefii noștri e lapte și miere la Poștă, numai că la noi nu se vede”, ne-a declarat ieri liderul de sindicat din Poșta Dâmbovița, Viorel Alexe. 

 


Violeta Stanciu