Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.11.2020 00:18

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență, dr. Claudiu Dumitrescu,


A A

Firmele se feresc să asigure servicii de mentenanță pe secțiile COVID-19

Firmele se feresc să asigure servicii de mentenanță pe secțiile COVID-19

❚ "La oxigen la momentul acesta nu avem mentenanță cu o firmă, căutăm, dar multe refuză în perioada asta de pandemie. De cele mai multe ori refuză pe motiv că personalul nu dorește să intre în secțiile de COVID, dar nu am avut probleme până la acest moment"

 

VIOLETA STANCIU


Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște întâmpină dificultăți atunci când trebuie să găsească și să contracteze anumite servicii de mentenanță pentru secțiile în care se găsesc pacienții cu coronavirus! Dacă pe partea de verificare a instalațiilor electrice, spitalul dispune de personal specializat, iar o firmă de specialitate verifică periodic împământările, pe partea de oxigen se caută încă soluții pentru asigurarea mentenanței, pentru că, spune managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu, firmele nu se înghesuie să asigure aceste servicii mai ales acum în plină pandemie. Directorul spitalului a declarat că probleme serioase au fost și atunci când s-a amenajat Secția de Terapie Intensivă Covid, pentru că deși aceasta nu era operațională și deci nu exista niciun pericol de contaminare, muncitorii unei firme au refuzat să lucreze la amenajarea instalațiilor electrice în secția respectivă. „Avem personal propriu care verifică zi de zi partea electrică și asigură și reparații, respectiv mentenanța. Mai avem contract cu o firmă care asigură reverificarea prizelor și a împământărilor, a legăturilor la pământ care sunt foarte importante în cazul unui scurt circuit, iar tablourile electrice pe care leam realizat în 2019, pe care le-am modernizat și schimbat aproape în totalitate asigură oprirea curentului în caz de scurtcircuit, sunt niște tablouri electrice ultramoderne, cu niște siguranțe care sunt foarte sensibile. La oxigen la momentul acesta nu avem mentenanță cu o firmă, căutăm, dar multe refuză în perioada asta de pandemie. De cele mai multe ori refuză pe motiv că personalul nu dorește să intre în secțiile de Covid, dar nu am avut probleme până la acest moment. Nouă ni se cere să îngrijim toți pacienții și să găsim soluții. Din partea CJD avem tot sprijinul, dar în rest Ministerul Sănătății ne cere să nu cumva să știrbim prin actul medical îngrijirea vreunui pacient, dar soluțiile oferite sunt limitate. De cele mai multe ori soluțiile sunt locale, cum este și cazul Terapiei Intensive Covid. Să știți că de foarte multe ori numărul de pacienți a fost mai mare decât numărul de paturi, iar variantele de transfer au fost extrem de limitate și a trebuit să ne adaptăm la fața locului cu soluții pentru ca fiecare pacient să beneficieze de ceea ce avea nevoie din punct de vedere medical... Am avut mari dificultăți în a realiza instalația electrică de la Secția de Terapie Intensivă Covid -19, pentru că a fost o instalație nouă și firma cu care aveam contract a refuzat efectuarea lucrării pe motiv că muncitorii nu vor să lucreze deși secția încă nu era dată în folosință cu destinația COVID și ca atare nici nu era contaminată, dar nu au vrut să lucreze la spital. A fost destul de dificil să facem contract cu altă firmă în foarte scurt timp”, a menționat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale