Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.02.2016 00:08

Ciprian Prisăcaru declară despre situația de la Clubul Sportiv Târgoviște:


A A

"Facem sport de câți bani ni se dau"


❚ „Primul lucru pe care l-am schimbat a fost circuitul documentelor în instituție” ❚ „Până la acest moment, nu avem un buget propriu și nu vă pot spune cu precizie cum stăm la capitolul financiar. Însă, având în vedere bugetul ultimilor cinci ani, cu siguranță că este loc de mai bine!” ❚ „Sper să nu fie doar un proiect electoral. Stadionul actual poate fi util Centrului de copii și juniori. Avem nevoie de baze sportive!” ❚ „Din punctul meu de vedere nu este o dispută. Poate a fost doar o lipsă de comunicare și ceva ambiții care nu își aveau rostul”, a comentat Prisăcaru relația cu Bogdan Manole ❚ „Avem nevoie de management strategic, de o strategie asumată pe termen cel puțin mediu, cu indicatori cheie de performanță, dar și de o finanțare echilibrată, în funcție de atingerea acestor indicatori” ❚ „Din păcate, astăzi, mulți dau atenție sportului doar pentru a câștiga capital de imagine și fac eforturi pentru a fi asociați cu mișcarea sportivă de performanță” ❚ „Îmi doresc să rămân în continuare în slujba concetățenilor noștri. Am o datorie față de comunitatea în care m-am născut”

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Ciprian Prisăcaru a revenit la cârma Clubului Sportiv Târgoviște, după o perioadă în care a condus destinele orașului din funcția de primar interimar. Odată cu această mișcare, Prisăcaru a reînceput munca în sportul dâmbovițean, mai precis la clubul care dă campioana României la lupte și cu multe alte rezultate importante la celelalte secții. Cunoscut ca o persoană care se implică activ în mișcarea sportivă dâmbovițeană, Ciprian Prisăcaru a acceptat provocarea unui interviu, în care am abordat teme interesante, cum ar fi problemele cu care se confruntă CS-ul, infrastructura, situația financiară a clubului sau noul stadion din Târgoviște.

Rep.: Când ați revenit la cârma CS Târgoviște, cum ați găsit clubul? Care a fost primul lucru pe care l-ați schimbat?

- Am găsit clubul așa cum l-am lăsat, fără probleme sau modificări de profunzime. Primul lucru pe care l-am schimbat a fost circuitul documentelor în instituție.

Rep.: Cum stă Clubul Sportiv din punct de vedere financiar (premieri, indemnizații, salarii etc.)? E loc de mai bine?

- După cum bine se știe, clubul nostru este finanțat în totalitate de Ministerul Tineretului și Sportului. Neavând posibilitatea de a realiza venituri proprii, ne adaptăm întotdeauna la bugetul alocat activităților sportive, iar obiectivele sunt direct proporționale cu acesta. În concluzie, facem sport de câți bani ni se dau. Până la acest moment, nu avem un buget propriu și nu vă pot spune cu precizie cum stăm la capitolul financiar. Însă, având în vedere bugetul ultimilor cinci ani, cu siguranță că este loc de mai bine!

Cum stă CS din punct de vedere al infrastructurii: „Dezastruos”

Rep.: Ne-ați declarat că „Georgiana Paic-Filip este unul dintre sportivii reprezentativi ai județului”. Ce sportivi de la CS mai pot primi această „titulatură”?

- Da, Georgiana Filip este unul dintre sportivii reprezentativi ai județului nostru. O recomandă cel puțin cele 11 titluri de campioană națională. I-aș mai putea include aici pe atletul George Preda, karateka Cristian Mihăieș, care momentan a abandonat activitatea de performanță, dar și pe judoka Valentin Negoescu.

Rep.: Cum stă clubul din punct de vedere al infrastructurii?

- Dezastruos. Sperăm ca în acest an să demarăm un proiect important în acest sens.

„Avem nevoie de baze sportive!”

Rep.: Tot la capitolul infrastructură: când credeți că va fi gata noul stadion de la Târgoviște? Ce soartă ar trebui să aibă ulterior arena „Eugen Popescu”?

- Ca și proiectul nostru referitor la sala de atletică grea, ambele depind de finanțarea de la Compania Națională pentru Investiții. Prin urmare, nu ne rămâne decât să sperăm că ele vor fi demarate și finalizate în viitorul apropiat. Sper să nu fie doar un proiect electoral. Stadionul actual poate fi util Centrului de copii și juniori. Avem nevoie de baze sportive!

Rep.: Din exterior, se vede o dispută cu fostul director Bogdan Manole. Care este imaginea reală?

- Din punctul meu de vedere nu este o dispută. Poate a fost doar o lipsă de comunicare și ceva ambiții care nu își aveau rostul. În realitate, sper ca fiecare dintre noi să aducem un plus activității sportive, prin ceea ce facem.

„Nu e suficient să joci o miuță la sală pentru a te considera specialist”

Rep.: Cum vedeți sportul dâmbovițean? Ce îi lipsește și de ce strategie este nevoie pentru următorii ani?

- Sportul dâmbovițean este pe un trend ascendent și mă refer în principal la performanțele obținute de echipele de seniori. Cunosc în amănunt aspectele organizatorice și de finanțare, dar am spus-o și repet: fără o strategie coerentă la care să se alinieze absolut toate structurile finanțate din fonduri publice, nu vom putea fi eficienți. Se muncește bine, se fac sacrificii, însă lipsa unei strategii se simte profund. Acest lucru nu se întâmplă numai la Târgoviște, ci în toată țara. Avem nevoie de management strategic, de o strategie asumată pe termen cel puțin mediu, cu indicatori cheie de performanță, dar și de o finanțare echilibrată, în funcție de atingerea acestor indicatori.

Rep.: Ce părere aveți de implicarea politicului în sport? Cluburile dâmbovițene de mare performanță (CSM-volei și baschet, Chindia) sunt susținute de Primărie și Consiliul Județean. Este bine că politicul se implică în sport?

- Sportul are nevoie mai mult ca niciodată de specialiști. Implicarea politicului în sport trebuie să se rezume la finanțarea activității sportive. Din păcate, astăzi, mulți dau atenție sportului doar pentru a câștiga capital de imagine și fac eforturi pentru a fi asociați cu mișcarea sportivă de performanță. Nu este suficient să urmărești meciuri la televizor sau să joci o miuță la sală pentru a te considera specialist în acest domeniu.

„Îmi doresc să rămân în continuare în slujba concetățenilor noștri”

Rep.: Cum îi putem atrage pe copii spre sport?

- Prin politici aplicate de dezvoltare a sportului de masă, prin ore mai multe de educație fizică în școli, dezvoltarea infrastructurii sportive, dar și printr-un nivel mai bun de pregătire a resursei umane din sistem.

Rep.: Ați fost o perioadă primarul municipiului Târgoviște. Vă gândiți la o carieră în politică?

- Da, îmi doresc să rămân în continuare în slujba concetățenilor noștri. Am o datorie față de comunitatea în care m-am născut, am crescut, trăiesc și m-am educat. Mai mult decât toate acestea, consider că am dobândit pregătirea și experiența necesare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Viitorul Aninoasa a promovat în Liga a 4-a
Chindia are licență, dar jocul lasă de dorit
Finala mică merge în decisiv
CSM Târgoviște a avut avantaj
Titu se impune clar în derby
Urban Titu e acum favorită
Situația se complică pentru morenari
Pucioasa, egalată în prelungiri
Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale