Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.03.2024 00:16

Cuvântul care zidește


A A

Duminica Înfricoșătoarei Judecăți

Duminica Înfricoșătoarei Judecăți

Sfânta Evanghelie care s-a citit astăzi ne spune că Unul-Născut, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu, va veni iarăși pe pământ, dar nu cum a venit întâi, smerit și umil, ci cu slavă multă și cu mare strălucire dumnezeiască. Și va veni, nu ca să mântuiască lumea, ca mai înainte, ci ca să judece pe toți oamenii, pe cei vii și pe cei morți; să dea celor care au făcut cele bune Împărăția cea veșnică, iar celor care au făcut cele rele, osânda cea veșnică.

A doua venire întru slavă a Domnului Hristos este o învățătură fundamentală a religiei creștine. Ea a fost anunțată în nenumărate rânduri, în mod expres, de Mântuitorul, susținută cu aceeași tărie de Sfinții Apostoli și învățată de Biserică. Sfinții Părinți în sinodul de la Niceea (325) au sintetizat-o în articolul 7 din Simbolul Credinței: „Și iarăși va să vie cu slavă să judece vii și morții a căruia împărăție nu va avea sfârșit”. Ea face parte dintre învățăturile eshatologice ale creștinismului. Ele sunt foarte importante pentru viața Bisericii și a fiecărui creștin, căci se referă la destinul tuturor credincioșilor.

Predica Mântuitorului cuprinde multe referințe la parusia Sa și la starea desăvârșită și slăvită a credincioșilor în împărăția Sa eternă și ea va avea rostul de a menține pe toți atașați de învățătura Sa și cu o vie speranță în îndeplinirea ei: (Matei 26, 27-28; 10, 23; Luca 2, 29).

Timpul când se va îndeplini aceasta, adică epoca, ziua sau ora este necunoscută, ca și Parusia de care este strâns legată. Ea va fi universală, va cuprinde pe toți oamenii care au trăit pe acest pământ, din toate timpurile și din toate locurile, indiferent de neam, religie, de cultură, de vârstă sau de stare socială. Mântuitorul Hristos ca Judecător va fi înconjurat de îngeri, ca executori ai voinței Sale și ca martori „când va veni Fiul Omului întru slava Sa însoțit de sfinții Săi îngeri” (Matei 25, 31). Sfinții Apostoli și sfinții în general vor fi în apropierea Marelui Judecător, în liniște și cu conștiința împăcată, știind că ei vor fi răsplătiți pentru viața lor pământească virtuoasă.

 

Pr. Voinea Ion, Parohia „Răzvadul de Sus”, comuna Răzvad, Protoieria Târgoviște Nord

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei
Copiii de la Centrul de zi „Sfânta Maria” în vizită la Mănăstirea Bâldana
Ajutor pentru Centrul de copii cu Autism și Sindrom Down „Sfânta Maria”
Meditație la Duminica a 3-a din Post
Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare
Proiect de relocare a Grădiniței nr 2
Biblioteca Județeană „I.H Rădulescu” Dâmbovița, acreditată ERASMUS
Descoperiri inedite despre personalități istorice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Cine influențează politica de sănătate în UE?

Împreună cu Ana-Maria Stancu (jurnalist TVR - corespondent în Constanța) am încercat să prezentăm comunitatea celor care sunt interesați de politica de sănătate la nivel european, care interacționează fără vreo barieră teritorială sau lingvistică. Articolul este acum publicat de către EURACTIV România.

Politica de sănătate a Uniunii Europene este un domeniu care vizează îmbunătățirea... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale